![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Nemetschek AG, Graphisoft'u satin aldi...
bir suredir konusulan durum gercege donustu Nemetschek ozellikle Amerika pazarinda gorunurlugu ve pazar payi nispeten iyi olan ArchiCAD ve ureticisi Graphisoft un hisselerinin buyuk kismini satin aldi...(Vectorworks ten sonra bakalim bu sefer ne olacak) bu gelisme ile Nemetschek aslinda ticari ortamda ilk oldugu BIM pazarina yeni bir ivme getirecek gibi duruyor.
http://www.graphisoft.com/company/in...312006ENG.html Bence bu durumun olusmasinda Autodesk in Revit etrafinda kurdugu son derece agresif pazar stratejileri de rol oynadi. Simdi sorulacak cok soru var ve bunlar cogaltilabilir; Urun yelpazelerini ve gelistirme etkinlikleri ne sekilde yapilandirilacak ? Autodesk orneginde goruldugu uzere ayni pazar icin farkli urunler farkli gruplar tarafindan mi gelistirilecek ? Urunlerin pazarlanmasi, egitim ve destek mekanizmalari nasil sekillenecek ? (bu ulkemizde distributor kanali ile gerceklesen etkinlikler icin de gecerli ve onemli bir durum) Bu birlesme ne tur gelismeleri getirebilir (teknolojik ve merket dinamikleri acisindan) ? hi-end CAD kullanicilari ne tur yeni teknolojiler beklemeli ? bilgi ve gorusleri alabiliriz, iyi calismalar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet Nem. şu anda Allplan, Vectorworks, Archicad'in sahibi. Ancak programdan ziyade şirketin alınması şeklinde gerçekleşiyor bu satışlar. Yani kısa vadede bu programlar arası üst düzey veri alışverişi beklenebilir. Pazarlama stratejisi açısından da şu anda vaarolan strateji biraz geliştirilerek devam edecektir. Mesela ülkemizde allplan'i satıyor, ama avrupa ülkelerinin bür kısmında vectorworks ağırlıklı. Aslında ilke olarak küçük firmalara VW, bürük firmalara Allplan öneriyor. Ama Allplan ile Archicad arasındaki durumu ben de merakla bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
maxxon firmasinin sundugu bir ek program var, ismi galiba maxonform.. bu ek program ile archicad ile 3d modelling yapilabiliyor iki ay önce münihde insaat fuarina gitdim. nemetschekin archicadi satin alma nedeni asyada bir tüm olarak piyasada bulunmak.. yani autodesk ve nemetschek yarisacak böylece |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|