![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhabalar ben mımarlık ıkıncı sınıftayım,halıyle autocad gıbı cizim programlarını öğrenıyoruz hafıften,ama allplan ıle auto cad arasında kaldım .all plan cok bılmıyorum ama cazıp geldı kullanım kolaylıgı acısından ,bılgılendırısenız sevınırım
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Türkçe karakterleri yani küçük "i" yi de kullanmalısınız.
Lütfen dikkat.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Allplan ve Autocad programlarını karşılaştırmak saçma aslında. Zira, autocad bir çizim programı iken Allplan ise komple bir BIM (building information modeling) programıdır. O yüzden onu archicad, revit gibi programlarla karşılatırmak doğru olur. Bu tip programlardan tam anlamıyla yararlanabilmek için başlangıçta organizasyon amaçlı belli bir süre kaybı yaşanır, ancak orta vadede inanılmaz kolaylılar beraberinde gelir.
Öğrenim açısından açıkcası Allplan zordur, çünkü çoğumuz autocad'i 8-10 komutla kullanmaya alışmışızdır. Archicad ve Revit'e göre, aynı zamanda autocad gibi 2 boyutlu çizimi rahatlıkla yapabileceğimiz tek program Allplan'dir. Yani Allplan'e hakim olan artık autocad'e ihtiyaç duymaz, diğerlerinde böyle olduğunu sanmıyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
"Hakim olmak" kavramı çok geniş olduğundan "Yani Allplan'e hakim olan artık autocad'e ihtiyaç duymaz, diğerlerinde böyle olduğunu sanmıyorum" Cümlesi doğru bir önerme değildir.
KOlay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence değildir, çünkü Allplan'de hakim olup olmadığınızı gayet iyi bilirsiniz. Mesela ben bayağı biliyorum Allplan'i ama hakim değilim.
O önerme de gayet açık, allplani bir autocad alternatifi gibi, autocadi kullandığınız gibi kullanabilirsiniz. Ama reviti ve archicadi kullanamazsınız. Yanlışım varsa düzeltin. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Ben de diyorum ki
Revit'e hakim olan Archicad'e hakim olan da aynısı yapar. Yapabilir. Yapılmakatadır. Demekteyim. Allplan'ı bilen ama hakim olmayan biri olduğunuzu belirtiyorsunuz da diğerlerina hakim misiniz de bunu diyebiliryorsunuz demiştim. Çok da önemli değil aslında, önemli olan tek bir programın özelliklerini belirtirken tam bilmeden diğlerinin bu özellikleri yok dememek gerekli. Bu konuda yanlış demiştim. Ve öyle.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
sorduğunuz soruyu 2. sınıftayken ben de sormuştum ve sonucunda allplan öğrenmeye karar vermiştim.allplanla iki boyutu ve üç boyutu aynı anda çalışmak bazı zamanlar kolaylık sağladı.fakat yalnız iki boyutlu çalışırken allplan çok yavaş kaldı benim için.iki boyutlu çizimleri autocad'te yapmak hızını çok arttırır.bence öncelikle autocad'te çizmeye başla.yalnız şunu da söylemeliyim allplan 3d max öğrenirken 3 boyut mantığını anlamama çok yardımcı oldu.yani çok faydasını da gördüm diyebilirim
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|