![]() |
|
|||||||
| Yazılımlar AutoCAD, 3DStudio MAX, Revit, Archicad, Sketchup, Cinema 4D, diğer yazılımlar ve render motorları hakkında sorularınız, önerileriniz, tüm paylaşımlarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
allplan'dan 3dsmax'e transfer sorunu:(
allplanda hazırladığım 3b'lu bir projeyi maxde açıp doku atamak ve vray renderı almak istiyorum ama objeler allplanda oldugu gibi aktarılmıyor max'e.
örnegin Allplanda 3b lu bir kolon yaptık diyelim, max'e aktardıgımda kolon tek parca degilde 5-10 parcaya bolunuyor.map atadıgımda bir seferde atayamıyorum.her parcaya tek tek ugrasmam gerekiyor..(karmasık bi projede bu cok zor..hatta imkasız belkide) bunu sadece kucuk bir kolonda bunu yapıyor.egri bir duvarı 50-100 parcaya bölüyor sanırım. allplandan dxf formatında kayıt ediyorum.max de import ile açıyorum.allplanda kayıt sırasındaki "secenekler" bolumu ile max de import ederkenki arayüzlerde neleri işaretlemem gerekiyor? yada bunun icin ayrıca bir donusturme plugin ni vb. program var mı? saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
DXF yerine (ayarlarında objeleri patlatarak gönderme gibi seçenekler vs bulunur ve sizdeki mevcut ayarları net olarak bilemiyorum), animasyon ekranında farenin sağ tuşuna basın ve ekrana getirilen kısayol menüsünden "C4D, Vrml, 3DS Dosyası Gönder" seçeneğini seçin ve dosyayı 3DS olarak gönderin. Aynı durum tekrar ederse ayarları bir kontrol etmemiz gerekebilir. İyi çalışmalar FG |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|