![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba
aslında bukonuyu hangi bölümde acıcagımı bılemedım oyuzden alakasız olabilir kusura bakmayın. bu donem gerek grup hocam gerekse benım boşvermişliğim yuzunden projeden kaldım..bunun ıcın uzulmuyorum aksıne beni daha da kamcıladı dıyebılrım.soracagım sorum bu durumumdan dolayı degıl onu soyliyim.. proje derslerınızdeki gerek ders ıcınde aldıgınız krıtıklere gerekse kolokyumlarda aldıgınz eleştrılere genel olarak baksanız bazıları ogretıcılık boyutunu astıgı oluyormuydu?yanı belkı hocalarınızın soledıklerı daha tamam denılecek sekılde olabılrı ama neden benımkı olamıyor dedgınızde hıc tatmın etmeyıcı cevaplar aldıgınız oldumu?aslında cok ıı anlatamadım ama yanı kendı projelerınz,aldıgınz krıtıkler hakkında bana ufak cevplar yazarsanız sevınırım...teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
galiba aldığım en komik/saçma kritik (o zaman da gülmüştüm şimdi de gülüyorum): "Bu mühendislik çizimi olmuş mimari çizim değil!" yorumuydu. (proje 5 jürisi, 2000)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tabii kolokyumda genelde eleştiri alabilmeniz için ilk üçe girmiş olmanız lazım. Ancak mesela jüri raporları vardır, hayal gücünüz yüksekse kendinizi onların karşısında eleştirilirken hayal edebiliyorsunuz.
![]() Ben ilk Çuhadaroğlu öğrenci yarışmasında mansiyon almıştım, eleştiri olarak da yerleşim iyi olmamış yazmışlardı. Bunun açıklaması da diğerlerinin alana fena yayılmasıydı. Bense daha önceden projemi daha geniş bir alanda çözmüş sonra 1/100 ölçekli çizimi A3 lere sığdıramayacağımı düşünerek diğer taraflara yayılan kısmı atmıştım. Yani komik olan belki de olayın kendisiydi ya, neyse, çömezlik işte. Şunu öğrendim ki şartnamede ne yazzdığını jüri bile önemsemez!
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
herkes söz etmişken bende söylemeden yapamicam Prosteel yarismada birinci olduk ve kolokyumda sok oldum cünkü jüri en agir eleştriyi bize yapmişti komik aslinda ama bu sefer tüm bu teknik eksikliğe ragmen birinci secilmenin tamamen kentsel karardaki basarı ve tasarım alt yapisi oldugunu düsünerek gülüp gectim.
Sanırım okullardaki en önemli iletişimsizlik problemi de bu ve bunun gibi takıntılardan kaynaklanıo...Çünkü fikir de elesştirilecek cok fazla bişi bırakmazsanız mutlaka gözden kacırdıgınız ufak detaylarala elestrileceksinizdir.Cünkü mimarsınız ve mükemmmel olmalısınız dimi ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
bende mimarlık egitimim boyunca aldıgım komık kritiklerden birini anlatıyım.Bitirmenin ilk jurisi.ben cıktım,jurıde murat tabanlıoglu,neslıhan dostoglu gıbı onemli insanlarda var.neyse işte ben senaryomu anlatmaya basladım.daha bısmıllah konsepten bahsedıoken ordan m. tas isimli bi hoca atlamıstı.bu ıslak hacımler olmamıs demsıtı..ben de ıcımde yuhh demıstım
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
"m. tas isimli bi hoca " derken sölemek istediğiniz başka birşeymi var? tam olarak sölerseniz sevinicem. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
solemek ıstedıgım baska bırsey oldugu kanısına nasıl vardınız anlayamadım.M. TAŞ hocanın ismi.uludaglı olanlar bilirler..
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
"bu proje çok mimari olmuş" zaten muhasebeci gibi olması gerekiyordu, değil mi?? |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
naçizane türkçe bilgimle metinin daha önceki akışıyla kıyasladığım zaman "m. taş isimli hoca" sözleri biraz farklı bir anlam uyandırdı bende demekki yanılmışım bende tanırım kendisini çünkü uludağlı olarak.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ne gibi bir farklı anlam uyandırdığını aylayamadım.
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
neyse şimdi tekrar okudum belkide ben yanıldım ilk okumamda sorun değil boşver
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
emre apak ın başından geçen bana normal gibi geldi. ben de uludağlı olduğumdan ve ismi geçen hocaları da tanıdığımdan olağan bir şey gibi....
![]() ben de bi anımı anlatmak isterim. tabi daha kolokyumlar yaşayamadığımız için bi okul jürisi. 1. sınıfın ilk mimari projesinin ilk jürisi. konu cafeterya. tabi acemilikle falan büyük bir kütle ve onun içine de geniş bir ıslak hacim(4er tane bay- bayan wc). hocalar bu tuvalet projesi olmuş demişlerdi ![]() ben de paftaları yırtmamak için kendimi zor tuttum. sonradan onu da yaptık ama ![]()
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
eski günleri düşündükçe tebessüm ediyorum. bende, bana göre komik olan bir anımı anlatmak istedim şimdi.
Daha 1 sınıfın ilk yarısındayız, ve ben mimarlıktan çok uzaktayım. Ktü'de çok değerli Yüksel Turcan hocanın proje grubundayım. Proje konum "Hayalimdeki konut".?? planlar bitmiş ve sıra cephe tasarımında, hocam bana ısrarla matematiğe bak diyor. Yurda gidip matemetik ders kitabına bakıyorum -safız ya-. O sıralar da Mimar Sinan'ın 5-6 derece integral alabildiği söylentileri dolaşıyor.. ikinci gün üslubunu sertleştirip tekrar "matematiğe bak" diyor. ve ben yine podyumdayım. matematik kitabının altını üstüne getiriyorum, ama hiç bir şey anlamıyorum, kitabın cildine bile bakıyorum. ancak ücüncü gün matematik bölümünün cephesini kastettiğini anlıyorum... )) |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
iyimiş...
|
|
|
|
#15 | |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Alıntı:
bizde de vardır karadenizlilik kalın sağlıcakla ...
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|