![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Yönetici
|
efendim ben biraz konuya değinmek istiyorum
ben de bu yarışmaya katıldım ancak yarışmanın jüri eleştirilerine ben de katılıyorum olmaması gereken bir durum olmuş. Açıkçası bu yarışmaya girerken ben pek iddialı değildim. Tezimin konusunun yarışmada ödül alabileceğine inancım yoktu. Çünkü seçimin nasıl olacağı az çok tahmin edilebiliyordu. Çoğu girdiğim yarışmada ödül amaçlarım sırasında sonlarda olduğundan bu yarışma ve sonucundan da şikayetçi değilim. Ancak yine de Ayşegül Uğurlu'na ne olursa olsun Metin Karadağ'ın "İnsanları yaptıkları işlerden nefret edecek hale getirmeye meraklı bir ruh yapısına sahipseniz sorun yok" denmemesi gerektiğine inanıyorum Bence ağır bir tiham. Ve eleştirilerde bunu hakedecek bir şey bulamadım. Benim şahsi fikrim budur. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok garip; Ayasofya'nın yazısı nasıl benim imzamla çıktı?...
Çok garip; Ayasofya'nın yazısı nasıl benim imzamla çıktı?...
================ Alıntı:
|
|
|
|
#18 |
|
Yönetici
|
evet ben de çok şaşırdım
sistemde bir hata var hatta yöneticilik vasıflarımı da kullanarak elli kere editledim mesajı ama bana mısın demedi bu yazı bana aittt aman ha yanlışık olmasın
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Ayrıca yazım da kaybolmuş!?...
"Gülüp geçmek..." bu tercih sizin...
başlığı altında yazdığım yazı da kaybolmuş... ============== Alıntı:
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yarışma Şartnameleri...
Yarışma Şartnameleri Şubelere gönderildi...
Bulunduğunuz İldeki Şubelerin adreslerine vd. iletişim bilgilerine aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz... http://www.mimarlarodasi.org.tr/inde...=genel&sub=300
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ana Sayfa > Yarışmalar > Öğrenci > 1. Türkiye Mimarlık Eleştirisi Örnekleri Seçkisi
Arkitera'daki duyuru yarışmalar başlığının öğrenciler bölümünde çıkmış.
Oysaki yarışma sadece mimarlık öğrencileri için değil... Üç kategoriyi de içine alıyor:..."Mimarlar"+"Mimar Olmayanlar"+"Mimarlık Öğrencileri" Ana Sayfa > Yarışmalar > Öğrenci > 1. Türkiye Mimarlık Eleştirisi Örnekleri Seçkisi http://www.arkitera.com/competition....etition&ID=185
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
İlk kez mimar olmayanlara da açık bir mimarlık yarışması...
Evet ilk kez mimar olmayanlara da açık olan bir mimarlık yarışması...
Aynı zaman ve mekânı paylaşanların, yeni ortak düşünce alanları aramak için birlikte yola çıkması... Neler getirecek, neler götürecek? Bunu ancak sonuçlar açıklandığında görebileceğiz... Sadece kazananların değil, katılmayanlarında kazanacakları bir yarışma...
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok saçma mimarlık okulları niye var o zaman.Siz o kadar dersin arasında 4 sene ezilin sonra bu...Ama yinede mimarlığın çok kapsamlı olduğunu düşünüp alt kavramlarda bu katılımcıları olmasıda biraz mantıklı geliyor bana.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu "saçma"lığın kısa tarihini izlemek isteyen:
Bu "saçma"lığın kısa tarihini izlemek isteyen:...
Türkiye'de Mimarlık Eleştirisi örnekleri... Bazıları durduk yerde neden "eksta soylu" oluyor anlamak mümkün değil. Başkalarına "alt kavramları" layık görmek... Bunlar bir an önce aşılması gereken şeyler. Yoksa ayıp olmaya devam ederler...
|
|
|
#25 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba..yarışma kategorilerinin gerekliliği yahut gereksizliği üzerinde düşünenleree, bir şair ve alaylı mimar Nail Çakırhan'dan bahsetmek gerek sanıyorum .."1983'te, aklının ucundan bile geçmeyen bir sürprizle karşılaşır. Dünyanın en saygın mimarlık ödüllerinden Ağa Han Uluslararası Mimarlık Ödülü verilir Çakırhan'a. Mimarlık eğitimi almamış, kendi kendini yetiştirmiş birinin böylesi önemli bir ödüle layık görülmesi akademik çevreleri ayağa kaldırır. Mimarlıkta alaylı-mektepli, geleneksel-çağdaş tartışmaları yıllarca sürer" bir kitaptan alıntı bu sözler.... ve bana da şunu demek kalıyo: güzelliğe açık herkese pay dağıtan bir şair mimar..herkese sevgiler ve saygılar..
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Ayrıca, Tadao ANDO' da
Ayrıca, Tadao ANDO' da, mimarlık eğitimi almamış ama kendini yetiştirmiş bir mimar olarak, geçtiğimiz temmuz ayında, UIA 2005 İstanbul Kongresi'nde, UIA Altın madalyasını aldı...
Uluslararası Mimarlar Birliği-UIA- üyesi 100 ülkedeki, dünyanın 1.200.000 mimarı arasında UIA Altın madalyasını alabilmek, her mimara kısmet olmayacak bir ödül. Tam da "ummadık taş, baş yarar" sözünde olduğu gibi... Alıntı:
|
|
|
|
#27 | |
|
Arkitera Üyesi
|
"Duyurunun bulunduğu yer" ile "son başvuru tarihi" sorunları...
Moderatörlerimizin bilgisine:...
Yarışmanın duyurusu http://www.arkitera.com/competition....etition&ID=185 adresinde ve öğrenci yarışmaları başlığının altında... Oysaki bu yarışma genele açık... Yani yarışmalarla "ilgili" diğer başlıkların altında da ayrıca yer alması gerekmez mi? Bir diğer yanlış anlamaya yol açabilecek konu da yine aynı adreste: "Son Başvuru Tarihi: 01 Mart 2006" olarak çıkmış... Yani yanlış olarak akılda yer edebilir. Doğrusu ise: "Sorular için son gün : 01 Mart 2006 Çarşamba" olması gerek... Oysaki genelde olduğu gibi (ilk kez bir yarışmaya katılanlar bilemeyebilir...) katılımcıların "Çalışmanın son teslim tarihi : 01 Haziran 2006 Perşembe" günü bile şartnameyi satın alarak listeye kaydını yaptırıp, ardından hazırlamış olduğu çalışmayı saat:17.00'ye kadar teslim edebilmeleri mümkün... Neyse bilen bilir ama yine de not etmekten kurtaramadım kendimi... Teşekkürler. Alıntı:
|
|
|
|
#28 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yarışmaya katılmak için Şartname alırken ve...
İlk kez bir yarışmaya katılacaklar için;...
"1. Türkiye Mimarlık Eleştirisi Örnekleri Seçkisi" yarışmasına katılmak için Şartname satın alırken adınızı yazdıracağınız listedeki "grup numaranıza" dikkat ediniz. Mimarlar(1) Mimar olmayanlar(2) Mimarlık öğrencileri(3) Çalışmanızı teslim ederken, aynı grup numarasını teslim listesine ve verilen makbuzun üzerine mutlaka yazdırınız. Aman, makbuzu iyi saklayınız... Başarılar... Şartnamenin içi ve dışının görünümü...
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 31-01-2006 16:54. Nedeni: Ek... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
|
Konu ile ilgili bazı kaynaklara ulaşmak için...
Konu ile ilgili bazı kaynaklara ulaşmak için...
İçinde Sayın Şengül Öymen GÜR'ün "Mimaride Eleştirinin Konstrüksiyonu: Perspektif, Gerçeklik, Yöntem ve İlke" adlı makalesi bulunan, TEORİ VE ELEŞTİRİ kitabı *************** Türkiye'de Mimarlık Eleştirisi örnekleri... "Örnek eleştiri konusu" Şengül Öymen GÜR -------------------------------------------------------------------------------- Örnek eleştiri kalıbından kastedilen tam anlamıyla objektif bir eleştiri ise buna olanak yoktur. Eleştiri olabildiğince objektif olabilir ama o da aynen bilimin uğraklarından geçse de ancak bilim kadar (!) objektif olabilir (Bkz. Feyerabend). Eleştiriyi bir gelişmiş teknikten ibaret gören yerli ve yabancı araştırmacılar zaten yaptıkları ön kabul ile ciddi olarak hatalı bir yolda ilerlemekteler. Bu doğrultuda aşağıda bir kısmından sorumlu olduğum kitaba göz atılabilirse ilerde daha uzun tartışma olanağımız doğar: Kitabın Adı: TEORİ VE ELEŞTİRİ Derleyen: Hüseyin Su yayınlayan: HECE yayınları Dil: Türkçe Sayfa Sayısı: 272 Boyut: 13x21cm Tarih: Aralık 2004 Yer: Ankara ISBN:975-8274-98-8 Yazarlar: Paul de Man’dan Mustafa Özsarı, Teorinin Direnci, s.7-35 Réne Welleck’ten Sabahattin Çağın, Edebiyat Teorisi, Tenkit ve Tarih, s.36-55 Edward W. Said’den Salih Özer, Eleştirinin Geleceği, s. 56-60 H. D. Zimmermann’dan Fatih Tepebaşlı, Simge ve Göstarge, s.61-72 David Birch’ten Sezai Coşkun, Heidegger ve Derrida’da Gösterge Olarak Dil ve Anlam Oyunu, s.73-84 Edward W. Said’den Faruk Uysal, Muhalifler, İleyiciler, Taraflar ve Cemaat, s. 85-104 Edgar Allan Poe’dan Faruk Uysal, Kompozisyonun Felsefesi, s.105-116 Etienne Balibar ve Pierre Macherey’den Yusuf Yazar, İdeolojik bir Form Olarak Edebiyat Üzerine, s.117-144 Stephen Greenblatt’tan Türkan Mignon, Yeni Tarihselcilik, s.145-154 Jurgen H. Petersen’den Ünal Kaya, Metne Bağlı Yorumlama, 155-162 Peter Bürger’den Ünal Kaya, Sanatın Tarih Yazımına Katkısı, s.163-171 Julia Kristeva’dan Faruk Uysal, Öznelliğe Dair Bir Konuşma: Kadının Eleştirisi, s. 171-179 Fatih Altuğ, Modern Türk Edebiyatı ve Eleştirisinin Oluşumunda Edebiyat Tartışmlarının İşlevi, s. 179-211 Şengül Öymen Gür, Mimaride Eleştirinin Konstrüksiyonu: Perspektif, Gerçeklik, Yöntem ve İlke, s. 211-262 ÖZET YORUM: Başlığı mimarlık kamuoyuna uzak gibi algılandığından mimarların dikkatini çekmesi güç olan bu yapıt her mimarın başucu kitabı olmayı hak ediyor. Mimarlık disiplini içinde kuram ve eleştiri konusunda araştırma yapanlar, mimarlık dergilerinde eleştiri yazanlar, mimarlık-edebiyat, mimarlık-felsefe, mimarlık-tarih arakesitlerinde inceleme ve araştırma yapanlar veya bu konularda bakış açısı geliştirmeyi isteyenler için vazgeçilmez bir yayın. 11 farklı yazar 14 farklı konuyu gündeme getiriyor. Son yazı Prof. Dr. Şengül Öymen Gür’e ait ve doğrudan mimari eleştiri ile ilgili olarak kitapta yer alan tek yazı. Bu güne değin ülkemizde mimari eleştiri konusunda yazılmış en kapsamlı ve en derin makale. Eleştirinin tekniği konusunda yazılan ve aynı birincil kaynaktan türeyen eleştiri konusundaki yazılardan çok farklı. Her eleştiri metninin zorunlu olarak bir perspektifi, bir gerçeklik yorumu, ilkeleri ve ancak bunlara bağlı olarak ortaya çıkması olanaklı görünen bir yöntemi olması gerektiğini savunan Gür, ‘bakış açısı olmayan bir eleştiri metni kendi tekniğiyle sınırlı bir deneme yazısıdır; eleştirmen güçlü tekniklerden ziyade güçlü bakış açısına sahip olan kişidir’, diyor.
|
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
|
Nerede ne zaman çıkmış...
Yarışma duyurusu daha başka nerede ne zaman çıkmış...
Buldukça buraya da aktaralım... http://www.yapi.com.tr/turkce/Yarism...l%20Yarışmalar
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|