![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Archiprix-TÜRKİYE 2008
Archiprix-TÜRKİYE 2008 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Ödevleri Yarışması Ödül Listesi
1. Ödül Archiprix Türkiye 2007 ALİ DUR - İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - KENT İSTASYONU / SALI PAZARI - KADIKÖY 2. Ödül Archiprix Türkiye 2007 SEÇİL ZONTUR - GAZİ ÜNİVERSİTESİ - ANKARA’DA BUZ PATENİ MERKEZİ 3. Ödül Archiprix Türkiye 2007 DİDEM ÖZKIZILCIK - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - YEDİKULE’DE KENTSEL TASARIM PROJESİ Mansiyonlar (Eşdeğer olarak, proje numaralarına göre sıralanmıştır) Mansiyon Archiprix Türkiye 2007 ESRA ÇANAKKALE - GAZİ ÜNİVERSİTESİ - ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ / ANKARA Mansiyon Archiprix Türkiye 2007 HATİCE BUŞRA AL - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - TAKSİM GEZİ PARKI’NDA KÜLTÜR YAPISI TASARIMI Mansiyon Archiprix Türkiye 2007 ORKUN BEYDAĞI - İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - KADIKÖY SALI PAZARINDA BİR YAŞAM ÖNERİSİ Teşvik Ödülleri (Eşdeğer olarak, proje numaralarına göre sıralanmıştır) Teşvik Ödülü Archiprix Türkiye 2007 ILGIN AVCI - İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - ALTUNİZADE GENETİK ARAŞTIRMA MERKEZİ Teşvik Ödülü Archiprix Türkiye 2007 MEHMET YİĞİT ÖZTÜRK - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - YEDİKULE VE İSTANBUL ÜZERİNE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNERİLERİ Teşvik Ödülü Archiprix Türkiye 2007 GÜLŞAH DİLSİZOĞLU - DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ - İZMİR SUSUZDEDE BÖLGESİNDE YÜKSEK YOĞUNLUKLU KONUT TASARIMI
M. Salih ÇIKMAN En son shadow tarafından düzenlendi : 09-10-2008 16:11 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Linkler kırık. Açılmıyor..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Dün açılıyordu gayet güzel, bence archiprix'in kendi sitesinde problem var.
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
![]() |
Düzelttim şimdi çalışıyor...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
İkinci olan proje için bkz:BMW Yarışması 2001 Asymptote:Hani Rashid, Lise Anne Couture
Üçünçü olan proje için bkz:Plan Director Penang Turf Club Yarışma 1 ödül. Asymptote Hani Rashid, Lise Anne Couture. (Orada birinci olan proje bizde üçüncü olmuş) Böylece Asymptote ekibi haberleri bile olmadan bir öğrenci yarışmasında iki ödül birden kazanmış oldular. Gençlere çok yazık oluyor. Özgür, demokratik, mimar mesleğinin gereksinimlerine uygun çağdaş bir mimarlık eğitimi beklentisi ile.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
3. projenin gelişim aşamasına tanık olmuş birisi olarak..arkadaşımızın böyle bir yaklaşımla proje üretmediğini kolaylıkla söyleyebilirim..forumda ve öğrenci projeleri bölümünde sürekli öğrencilere bu gibi baskıların veya proje üretim aşamasına tanık olmadan getirilen yargıların yanlış olduğunu düşünüyorum....bu gibi yaklaşımlarla gençlere daha çok yazık olabileceğini düşünüyorum açıkçası..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
3.ÖDÜL alan proje sahibinin kendisini hem de projelerini çok yakından tanırım. Bu zamana kadar yaptığı projelerin dilleri hep aynıdır. Topografyanın tek düzeliğini gridlere bölüp yerin altında ve üstünde zeminler oluşturarak çok zeminli alanlar tasarlar.
Bitirme projesinden önce yaptığı, benzer diller taşıyan proje 7 siylede Mimed 2007 de Teşvik Ödülüne laik görülmüştür. Bu yüzden benzerliğin dışında farklı düşünceler içerisinde bulunulmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. iyi günler-kolay gelsin.
M. Salih ÇIKMAN En son msc tarafından düzenlendi : 14-10-2008 12:45 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Arkadaşlarınızı körükörüne savunmanızı takdirle karşılıyorum ama bir de sözkonusu projeye bakın. Benzerliği görürsünüz. Kimseyi karalamak istemiyoruz. İsterseniz kanıtları da ortaya koyabiliriz. Hiç sorun değil.
Eğer mimed'de de benzer bir durum yaşandıysa o zaman sorun kalıcı hale gelmiş demektir. Hem mimed, hem archiprix hem de arkadaşınız açısından. Ama göz var izan var hatta insaf var.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
çalıntı projelermiş(!) verimli tartışmalar
aman tanrım öğrenciler proje çalmış (!)
sen adamlar o kadar yurtdışında yapsın, sen de gel aynısını koy olcak iş mi yani ![]() en verimli mimarlık tartışmaları arkitera forumda (!) kaçırmayın... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
İyi günler...
Aslında bu konuda yazmayı çok istemiyordum.Spekülasyonları ve tartışma ortamlarını pek sevmem.Ama kulağımıza gelen duyumlardan dolayı ekleme ihtiyacı hissettim.Kopya diyorsunuz alın size kopyanın "alası". Ekteki görseller arasındaki farkları bulun.Herkes "ara(k)ştırmaları" sonucu formdan falan esinlenir -rastlamadığımız şey değil- ama bu görsellerde göründüğü üzere fikirler de baya etkilenmiş. Lafı fazla uzatmayayım.2 projeye dair linkleri veriyorum.Buyrun "planlarına kadar" inceleyin benzerliklere hep beraber gülelim ya da ağlayalım.... Archiprix Türkiye 2008 Çelik Yapı Projesi Öğrenci Yarışması Saygılar... En son Caprice tarafından düzenlendi : 15-10-2008 01:55 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Bu arada eklemeyi unutmuşum.Ne garip tesadüftür ki "GÜLŞAH DİLSİZOĞLU" da Prosteel 2007 yarışmasına katılmıştır.Sözlerimin direk hedef gösterdiğinin ve töhmet altında bıraktığının farkındayım.İstemeyerek değildir...
Eğer kendisini savunacak cesaret ya da benim söylediklerimin aksini ispatlayacak doneleri varsa işte meydan...Yok yapamıyorsa, kabullenip özür dilemek de adabdandır... Saygılar... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Ben gençlere hiçbir şey söylemiyorum. Bu bizim yaş grubumuzun suçu, hatası. Bu yaş grubu gencecik insanları liselerden çıkmış üniversiteyi hem de mimarlık gibi bir alanda kazanmış sevinç dolu neşe dolu iyimser gençler olarak karşıladı. Kimileri onlara hayatı zehir etti. Yirmi yaşlarında intiharlara teşebbüs ettirdi; kimileri çok ağır eleştiri ve hakaretlerle kişiliklerine saldırdı, özgüvenlerini, özsaygılarını yok etti.
Meslek odalarında daha da kötüsü oldu: "habersiz imza" (ki bir başka mimarın imzasını kullanarak proje onaylatma ve inşaat ruhsatı alıp inşaat yapma işidir ve Türkiye'de hesabı sorulamayan binlerce örneği vardır) lafıyla sahtekarlığa desteği ayyuka çıkartanlara seçimlerde "kenti savunuyoruz" sanılarıyla destekler verildi... Geldiğimiz sonuç ulaştığımız nokta işte bu. Ne bekliyorduk ki? Suçlu kesinlikle bizim nesil gençlerimize çok yazık oluyor...
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Caprice bende bu konuda sana katılıyorum projeleri incelediğimde ilk aklıma gelen bu proje oldu.bu kadar benzerlik olamaz diye düşünmekten kendimi alamadım
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Bu neyin kinayesi pek anlayamadım. Meslek etiği dahilinde yapılan bir tartışma verimsiz midir? Taklit etmenin de bir öğrenme metodu olduğunu kabul etsek dahi, herhalde bu da aynısını yapmak değildir. Kaldı ki öğrenciler proje çalmıştan ziyade mimarlar proje çalmış demek gerekir bu durumda. Bitirme projesini yapan bir meslektaşıma artık mimar gözüyle bakmak isterim ben. Öğrenme elbet bitmez ama sonuçta artık bütün etik ve mesleki sorumluluklarıyla resmi olarak mimar olunan andır bitirme projesi.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Ikinci proje Hani Rashid’in Bmw Merkezinden yola cikmis ama farkli bir noktaya varamamis.
3. Projenin yine Hani Rashid’in Malezya projesi ile hic bir bagini kuramadim. Hatta ogrenci arkadasimizin projesini Hani Rashid’inkinden daha basarili buldugumu bile soyleyebilirim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|