![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Yarışma alanı ile ilgili fotoğraflar dosyada verilmiş. Yarışma alanı bu vadinin sonunda, yani kentin tarihi dokusunun bitip yeni yerleşim bölgesinin başladığı alanda.
Aslına bakarsanız ben şuanda yarışmadan çok , bölgedeki tarihi eserlerin ve nitelikli sivil mimari örneklerinin durumunu düşünüyorum. Kentin ciddi bir rehabilitasyona ihtiyacı var, açılen önlenmesi gereken bir ' betonlaşma' süreci var, yıkılması gereken apartmanlar var...
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Birkaç fotoğraf daha... Çok zamanım olmadığı için yüzelsel oldu, mutlaka tekrar gelip 1 tam gün ayırmak gerek. Buryan kebabı da kalmamıştı gittiğimde...
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 04-08-2008 22:17 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Ellerinize sağlık. Bu fotoğraflar bile doku hakkında yeterli bilgi veriyor. Sayenizde gitmiş kadar olduk.
Şartnameyi alabildiniz mi acaba? Şartnamede ki taleplerle ilgili sorularınız olacaktı. Onları da sabırsızlıkla bekliyoruz
|
|
|
#19 | |
|
Yönetici
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
'Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü'ne şartname bedeli olan 50,00-YTL'nin yatırılması gerekiyormuş.(Danıştay ve Dışişleri yarışmalarının ilanlarında da tarif edildiği gibi)
Dün raportörlüğü aradığımda saymanlığa yönlendirdiler, onlar da Merkez Bankası-Ankara şubesi'nde bir hesap numarası verdiler. Ola ki yanlış bir numara vermemek adına yazmıyorum buraya ya da belki de çok gizli bir bilgidir bu -yayımlamak istemediklerine göre- diye düşünerekten... Gereksiz yere yaratılan bu telefon trafiğine anlam veremesem de en sağlıklısı şartnameyi almak isteyenlerin bizzat raportörlüğü araması olacaktır sanıyorum.
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Fotoğraflar ve gezi notlarını paylaştığım için teşekkürler "RedRapsody".
Bir mimar gözüyle yaptığın incelemeler ve getirdiğin yorumlar çok etkileyici. Benim de gitmek istediğim yerlerden biridir. Sadece büryan yemeye dahi gidilebilir:d
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
1 saat kalabildim Bitliste, zaten gittiğimde kamu kurumları kapanmıştı( saat: 17 gibi) yarışma şartnameye Ankaradan ulaşmak mümkün sanırım. Bitlis hakkında çok yüzeysel bir gözlem benimki ancak. Ama üzerinde durulması gereken, unutulan, yok sayılan çok ciddi, nitelikli taş işçiliğinin örneklerini sunan anıtlar. Bir Erzurum kadar değerli bir bölge fakat yeterince konuşulmamış, ilgilenilmemiş...
3d görsel istenmemesi pek çok insanın hevesini kaçırmış olabilir. Ama ilgilenmek gerek diye düşünüyorum. Bence yine de 3D görsel sunulmalı , bunlar fazladan birer pafta olarak sunulabilir, jüri bunu incelemek istemezse bakmasın. Fakat bu yüzden de proje elenmesin. Çünkü bir projenin görselleştirilmesi, yarışmacının da projesine hakimiyetini artıran önemli bir sunum aşaması. Mimarlık adına 3 boyutlu görsel sunmamak bir ayıp bana kalırsa. İnternette yayınlanan belgelerle yarışma için gerekli çalışmalara başlamak mümkün. İlerleyen zamanlarda kayıtla ilgili gelişmeleri öğreniriz sanırım. Ne olursa olsun yinede yarışmaya katılmak gerek.
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
sevgili redrapsody,
Kent merkezi, yarışma konusu arsanın hangi yönünde kalıyor? Bilgi verebilirsen çok seviniriz. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Şartname ücretinin nereye ödeneceği konusunda bir bilgi notu eklenmiş.
BİLGİ NOTU Bitlis Merkez Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması’nın şartnamesinin satın alınabilmesi için Bakanlığımız Merkez Saymanlık Müdürlüğü’ne (SSK İşhanı 11. kat Kızılay, Ankara) 50-YTL (elliyenitürklirası) yatırılması ve buradan alınan makbuzla Bakanlığımız Mimari Proje Dairesi Başkanlığı 3. katında bulunan „Resimhane“ ofisine müracaat edilmesi gerekmektedir. Yarışmaya Ankara dışından katılacak yarışmacıların Merkez Saymanlık Müdürlüğü ile irtibata geçerek hesabın ne şekilde yatıracaklarına karar vererek ücretin yatırıldığına dair dekontu ve açık adreslerini, 0 312 425 34 85 no’lu faks numaramıza ulaştırdıklarında, şartname ve ekleri kendilerine posta yoluyla ulaştırılacaktır. Bilgilerinize arz olunur. Merkez Saymanlık Müdürlüğü Tel. No : 0312 430 35 70/122
|
|
|
#25 |
|
Yönetici
![]() |
Neden direkt Resimhane'de para verilmiyor.
Devamı da var "Ayrıca ödeme kesinlikle tek bir banknotla yapılacaktır. Çünkü 20+20+10 YTL ya da 10x5 Ytl ya da daha faklı kombinasyon ile ödenen paralar olaya 3 BOYUT katacaklarından istenmemektedir" Dikkatli olunuz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler Haydi mimarlar "OKURYAZAR" olmaya. 15 kredi cepte TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
Bitlis bir vadiye kurulu, Diyarbakırdan gelirken BATI-DOĞU ekseninde uzayan bir kent, elbette vadiye sığamayan kentleşme vadinin üzerine doğru ve doğuya doğru genişiyor. Kuzey tarafında Bitlis kalesi slüeti Bitlis dokusunda en önemli parça. Toplu konutların ve yoğunlukla kamu yapıları kentin doğusunda yoğunlaşıyor. Arazide bu bölgede, yani kentin güney-doğusunda. Kent genişlemeye ve uzayarak gelişmeye devam ettikçe, bu alan merkezde kalacak. Kent Tatvana doğru yani doğuya doğru büyüyor. Şehir bir vadiye kurulduğu için ve kentin içerisinden Diyarbakır-Bitlis-Tatvan yolu geçtiği için doğal olarak 2 ye ayrılmış bir kent var ortada, içinden akan derenin üzerine kurulmuş apartmanlar , dereyi önemli bir rekreatif eleman olarak kullanmaya kimsenin teşebbüs etmediğini de gösteriyor. Ayrıca verilen paftalardaki H max lara dikkat 25 m. Eğer vadi içerindeki bu emsal bütün kent merkezine yayılırsa, kentin dokusu ebediyen bozulacak, ne 5 minare ne taş evler, görünecek yoldan geçerken... Burada birileri imarı iyi delmiş, o taraftaki koruma kuruluna sabırlar diliyorum.
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
fotoğraflar için teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Şartnameyi aldık ancak, dosyasında yalnızca imar planı paftası (standart imar planı paftası) ve aynı pafta üzerinden yapılmış, yarışma alanını gösteren bir pafta daha var. kentin bütününü gösteren ne bir hava fotografı ne de 1/5000 veya üst ölçekte bir plan var.
Yarışmanların kentle ilgilenmesi de istenmemiş! Üç boyutlu anlatım istenmemiş ama ''özgün çatı çözümleri'' istenmiş! ) Sunum tekniği ''beyaz zemin üzerine siyah çizim tekniği'' ile tariflenmiş. Bu ibareyi görünce Arkitera'da da devam eden ''görsellerin jüri kararı üzerindeki etkileri'' tartışması takıldı aklıma. Yarışmaya açılmasını doğru bulmakla birlikte, bende soru işaretleri bıraktı. nedir bunlar? Çok önemli Selçuklu yapılarının bulunduğu bir bölge. Hatta il geneline bakıldığında en büyük Selçuklu gömütlüğü Bitlis'te. Demem o ki, Koruma Kurulu engeli (ki yapıcı-yatırımcı bakanlıklar için ''Kurul''un engel görüldüğünü biliyoruz) muhtemel. Yarışmanın, Kurul üzerinde baskı unsuru olacağı hesaplanmış olabilir. Yukarıda sözü edilen yoğunluk ve gabari sorununu üreten İmar Planının meşrulaştırma operasyonu da olabilir. Jüri ise Bakanlık standartlarında üretim yapan kişilerden kurulu. Bakanlığın 40 yıldır değişmeyen beklentilerini, taleplerini iyi bilen bir ekip. Şartnamede de buna ilişkin işaretler var. Ben de burada ''kıllanmaya'' müsait yarışman profili çizdim sanırım. ![]() Katılacağız. Tüm katılımcılara da şimdiden başarılar diliyorum. Umarım sonuçları itibariyle iyi bir yarışma olur. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
devletlü büyüklerimiz en azından "beyaz zemin üzerine siyah çizgilerle" çizilmiş perspektiflere izin verselerdi keşke.acaba çizsek elenirmiyiz?
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yönetici
![]() |
Şartname alanların bu tür bir soruyu sormaları iyi olur bence. Perspektif yasak mıdır, çizenler elenecek midir? (Bir arkadaşım bunu sormak istediğini ancak şartname almadığını söylemişti)
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 5 (3 üye ve 2 misafir) | |
| martin hayda gel, ozgur_bingol, ozorhon |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|