![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#241 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
market...
Marketin bodrum katta çözülmesini çok doğru buluyorum. Gerek programatik büyüklüğü gerekse ortamda neden olduğu alışveriş arabası kirliliği nedeniyle.
Alışverişi içeriksizleştiren bir tüketim odağı hipermarket. Yoğun kent yaşamı içinde karşılığını buluyor yada meşruiyet kazanıyormuş gibi olsa da... Fethiye, Bodrum, Milas vb tatil yörelerinde alışverişin hala yoğunlukla çarşı-pazarda yapılıyor olması da üzerinde düşünmeye değer bir olgu. Üstelik klimatize edilmemiş ve tezgahların örgütlediği uzaklıkları katederek. Uzaklığı ''ortam''a dönüştüren eylemin niteliği olsa gerek. Önemli buluyorum. Hatta tüketmeyi anlamlı kıldığını düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#243 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
ahmet sinan hatipoğlu projesi
dereceye girmedi.
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
üstünden aylar geçti. bugün elime ulaşan mimarlık dergisinde yayımlanmış projeleri görünce kolokyumda verdiğim sözü hatırladım. şartnamede +10,50 kotundan deniz görünüyor denmişti. proje arsasının hemen karşısında inşa edilmiş ve kullanıma açılmış otogardan ise hiç söz edilmiyordu. 1.mansiyon alan ekip olarak yer görmeye gittiğimzde görüp de şaşırdığımız otogar binasının üzerinden (+10,50 kotundan) görmeyip de şaşırdığımız deniz manzarası fotoğrafını bu yazıya ekliyorum. şartnamelerin hazırlanmasından, bilgilerin doğruluğundan ve şartnameye uygun projelerin seçilmesinden sorumlu olan jüriye saygılarımla..
[IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/UFUK/Desktop/fethiye-avm_deniz%20manzaras%C4%B1.jpg[/IMG]
|
|
|
#245 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Kolokyum sırasında bir yetkili sorularıma karşılık "yeterince odaklanırsanız denizi görebilirsiniz" demişti. Hâlâ gülerek anımsarım ;>
|
|
|
#246 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Bence hala bir odaklanma sorunun var
|
|
|
#247 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
lanet olası astigmat ;p
|
|
|
#248 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
1.ödülü alan projeye ait görsellerdeki deniz manzarasına nekadar benziyor değil mi?
Yer görmeden proje yapılmaz ya hadi yapıldı, peki jürinin yer görmemesi nasıl mümkün olabilir? Bunun haklı cevabı olmaz, olamamıştı da.. Sonuç ortada. Yanlış şartname, eksik bilgi edinimi, dolayasıyla yanlış proje. Uygulaması (olmaz ama olursa hani) doğru olur umarım..
|
|
|
#249 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
umarım uygulanır , bu yıl sonuçlanan yarışmalarda, en tartışmasız birinci ödül bence bu yarışmaya ait, tabi herkes tartışmakta ve uygulanmamasını ummakta serbest.
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
benim eleştirilerim sizi neden rahatsız etti anlamadım.
bu yarışma bu sene yapılan yarışmaların içerisinde en eğlencelisiydi. çıkan projelerin nitelikleri de oldukça üst seviyede idi. benim eleştirdiğim konu bambaşka. yazdıklarım yukarda, lütfen tekrar okuyun. 'uygulanmamasını ummak' gibi birşey var mı orada? lütfen dikkatli okuyun ve dikkatli yazın. boşa vakit harcatmayın.
|
|
|
#251 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
neden rahatsız oldunuz anlayamadım
sizin uygulanmamasını umduğunuzu söylemedim, benim yazdıklarım da yukarıda lütfen siz de dikkatli okuyunuz ve dikkatli yazınız, zamanınız size ait, nasıl harcayacağınız size kalmış |
|
|
|
|
|
#252 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
peki..
|
![]() |