Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Yarışmalar & Ödüller

Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 27-06-2008, 11:58   #166
Arkitera Üyesi

evet sayın ayasofya ve hkarakash,
sizlere tamamen katılıyorum. plug-in'in projesinin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. aslında foruma gönderilen projelerin birçoğu, ilk üç ödülü daha da merak etmemize neden oluyor. projeler açısından gerçekten çok başarılı bir yarışma. umarım kolokyumda da bu devam eder.
merak ettiğim bir nokta var. açık alış veriş merkezi çözen yarışmacılar hakim rüzgar yönünü dikkate almışlar mıdır? evetse bu hangi yöndür? ve jüri değerlendirmesinde bu ne kadar önemsenmiştir? bu gerçekten merak ettiğim bir konu. sanırım raporları edindiğimizde öğrenebileceğiz.
tekrar tüm katılımcıları tebrik ediyor, ödül alanların başarılarının daim olmasını diliyorum.
erkanural offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-06-2008, 12:12   #167
Arkitera Üyesi

Yorumlarınız için teşekkür ederim. jüri raporunu görmeden tabi birşey demek zor. ilk üç ödülü görebilirsek sanırım jürinin yaklaşımını anlayabileceğiz. ben kendi adıma özeleştirimi yaptım ve sanırım elenme sebebim içe dönük avlulu bir sistemin ve otogarı bir plato ile fast foodlara bağlamanın belki güvenlik ve kontrol açısından eleştirilmiş olabileceğini düşünüyorum. esasında yapmak istediğim de alışveriş merkezi kavramına yeni bir yorum getirmek değil aksine standart bir alışveriş merkezi çözümünü çok sade bir dille ele almak idi bu da elenme sebebim olabilir bilemiyorum.
plug-in offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-06-2008, 12:48   #168
Arkitera Üyesi

özkangülağaç'in Avatar'ı

Sn RedRapsody yorumunuz için teşekkürler. Bizde Jüri raporunu merakla bekliyoruz. Birçok sorunun cevabı o raporlarda gizli şuan ve büyük ihtimal kargodadır
Genel olarak projeleri başarılı buldum bende. 109 katılımın olması ve kayda değer projelerin çokluğu jüriyi oldukça zorlamıştır, ama hala ödül alan projelerin büyük bir bölümünü göremedik. Hiç olmazsa gerekli duyarlılığı gösterip arkitera yarışmalar bölümüne mail atarlarsa bu süreci kısaltmış olurlar. Yarışmaya katılan tüm ekipleri tebrik ederim.

Ayrıca etic'e paylaşım sürecini -yarışma açıklanır açıklanmaz- başlattığı için teşekkür ederim.
özkangülağaç offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-06-2008, 12:51   #169
Arkitera Üyesi

Bu da bizim çalışmamız.
Eklenmiş İmajlar
fethiye-belediyesi-alisveris-ve-yasam-merkezi-ulusal-mimari-proje-yarismasi-p-1-jpg  fethiye-belediyesi-alisveris-ve-yasam-merkezi-ulusal-mimari-proje-yarismasi-p-2-jpg  fethiye-belediyesi-alisveris-ve-yasam-merkezi-ulusal-mimari-proje-yarismasi-p-3-jpg  fethiye-belediyesi-alisveris-ve-yasam-merkezi-ulusal-mimari-proje-yarismasi-p-4-jpg  

fethiye-belediyesi-alisveris-ve-yasam-merkezi-ulusal-mimari-proje-yarismasi-p-5-jpg  
womarch Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-06-2008, 14:36   #170
Arkitera Üyesi

Fethiye Belediyesi Alışveriş ve Yaşam Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması

Alıntı:
Orijinal metin özkangülağaç tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Sn RedRapsody yorumunuz için teşekkürler. Bizde Jüri raporunu merakla bekliyoruz. Birçok sorunun cevabı o raporlarda gizli şuan ve büyük ihtimal kargodadır
Genel olarak projeleri başarılı buldum bende. 109 katılımın olması ve kayda değer projelerin çokluğu jüriyi oldukça zorlamıştır, ama hala ödül alan projelerin büyük bir bölümünü göremedik. Hiç olmazsa gerekli duyarlılığı gösterip arkitera yarışmalar bölümüne mail atarlarsa bu süreci kısaltmış olurlar. Yarışmaya katılan tüm ekipleri tebrik ederim.

Ayrıca etic'e paylaşım sürecini -yarışma açıklanır açıklanmaz- başlattığı için teşekkür ederim.

Sonuçların ilan edildiği gün projemizi arkitera editörlerine "Yarışma Projeleri" bölümünde yayınlanması için ulaştırdık. Projelerin yayınlanması için sanırım tüm ödül grubu projelerin kendilerine ulaştırılmasını beklemekteler. Biz de heyecanla projeleri bekliyoruz.

Katılan, ödül alan, bu yarışma için emek veren herkese tebrikler.
Süleyman Akkaş offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-06-2008, 14:44   #171
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin akart tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
tüm ödül alanları kutluyorum. ben de sizlerle projemi paylaşmak istedim.ayrıca şunu da eklemek istedim; şartnamede ve soru - cevaplarda ısrarala belirtilen otopark ceplerinin korunması zorunluluğu , sanırım ben de olduğu gibi diğer yarışmacı arkadaşlarda da bağlayıcı olamsına karşın, mansiyon alan nimet aydın ve ekibinin projesinde jurinin gözünden kaçtı galiba diye düşünüyorum
Öncelikle ben de şu ana kadar gördüğüm projelerde emeğin izlerinin ne kadar yoğun olduğunu söylemek istiyorum. Tüm katılan arkadaşlar çok düşünmüş ve çok çalışmış.Tasarım zaman, mekan ve kişiler üzerinde farklılık gösterdiği için, bence ödüller çok da ayırt edici bir özellik olamaz. Burada projelerini yayınlayan tüm ekiplerin mimarlığa olan tutkusu açıkça görülmekte.Tüm ekipleri tebrik ediyorum.
"akart" arkadaşımın otoparkla ilgili düşüncesine şu şekilde bir aktarım yapmak istiyorum.Biz masaya oturduğumuz ve tartışmaya başladığımızda bu otopark gibi konularda risk alıp almamaya karar veriyoruz. Eğer tasarımımızın yönelişi bu tarz bir sorundan ( bizim için) daha değerli ise elenme riskini göze alıp, tasarımımızı uyguluyoruz. Böylece kendi doğrularımızı yapmış ve tasarımımıza daha sıkı bağlanmış oluyoruz.Gülen suratı koymamın nedeni de soruyu çok hoş bir biçimde sormanız,gerçekten beni gülümsettiniz.Umarım yanlış anlamazsınız.
ebruozturk offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-06-2008, 17:13   #172
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 55
Fethiye yarışması daha kolokyumu bile yapılmadan -hem de hitlerin azaldığı yaz aylarında- Arkitera Forum Yarışmalar bölümünün 32.000'i aşan (şimdilik) hitiyle en fazla izlenen konusu oldu...

Kolokyum da böyle olur umarız.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-06-2008, 18:56   #173
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Fethiye yarışması daha kolokyumu bile yapılmadan -hem de hitlerin azaldığı yaz aylarında- Arkitera Forum Yarışmalar bölümünün 32.000'i aşan (şimdilik) hitiyle en fazla izlenen konusu oldu...

Kolokyum da böyle olur umarız.
"Kahramanmaraş Kültür Parkı Ulusal Mimari Proje Yarışması" 36.000 küsürlük hiti ile başta görünüyor ama Fethiye yarışması bu dereceyi geçer bence .

Ben en çok bu yarışmanın projelerinin, kitaplaştırılmasını diliyorum, ETO ve Odtü kampüs yarışmalarında olduğu gibi...
shadow Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-06-2008, 19:22   #174
Arkitera Üyesi

Buda bizim yarışma projemiz ödül alamadık. Bu benim katıldığım ilk yarışmaydı dolayısıyla baya acemilik çektim. Ödül alan arkadaşları tebrik ederim.
Eklenmiş İmajlar
fethiye-belediyesi-alisveris-ve-yasam-merkezi-ulusal-mimari-proje-yarismasi-feth-son21-jpg  fethiye-belediyesi-alisveris-ve-yasam-merkezi-ulusal-mimari-proje-yarismasi-feth-son22-jpg  fethiye-belediyesi-alisveris-ve-yasam-merkezi-ulusal-mimari-proje-yarismasi-feth-son24-jpg  fethiye-belediyesi-alisveris-ve-yasam-merkezi-ulusal-mimari-proje-yarismasi-plan-jpg  

En son siux tarafından düzenlendi : 27-06-2008 19:49.
siux offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-06-2008, 22:01   #175
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin shadow tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
"Kahramanmaraş Kültür Parkı Ulusal Mimari Proje Yarışması" 36.000 küsürlük hiti ile başta görünüyor ama Fethiye yarışması bu dereceyi geçer bence .

Ben en çok bu yarışmanın projelerinin, kitaplaştırılmasını diliyorum, ETO ve Odtü kampüs yarışmalarında olduğu gibi...
Düzeltme için teşekkürler, dikkatsizce kontrol etmişim sanırım.

Senin de dediğin gibi geçecek gibi görünüyor iki gün içinde.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 27-06-2008, 22:29   #176
Arkitera Üyesi

arcem<007'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin shadow tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle

Bence de. Ayrıca sırf bu yarışma değil her yarışma için böyle bir şey yapılmalı bence. Kitap, kitapçık vs. Böyle bir şey bizim gibi öğrenci ve yeni mezunlar için çok faydalı referanslar olacaktır.
Ayrıca burada projeleri paylaşıp tartışmak en azından izlemek bile bizim için heyecan verici.
Emeği geçen herkese ben de teşekkürlerimi iletiyorum...

En son lumina tarafından düzenlendi : 27-06-2008 22:39.
arcem<007 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-06-2008, 00:27   #177
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
Konu dışı olacağım ama kitap ya da kitapçık sadece yarışmayla ilgilenenlerin saklayacağı bir anı olarak kalır o kadar. aman ha bu yarışma kitaba layık değil demiyorum. Aynı fikirdeyim ödül almayanlara bir daha baktım. Kaliteli bir yarışma belli.

Onun yerine işte bu forumda öğrenci-mimar ya da ilgili ilgisiz herkesin bu çalışmları HER ZAMAN yani kitaba sahip olma şartı yerine sadece Internet bağlantısı olan herkesin erişebilmesi bence daha değerli.

Ufak bir saptama yapmak istedim.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-06-2008, 09:39   #178
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ayasofya tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Konu dışı olacağım ama kitap ya da kitapçık sadece yarışmayla ilgilenenlerin saklayacağı bir anı olarak kalır o kadar. aman ha bu yarışma kitaba layık değil demiyorum. Aynı fikirdeyim ödül almayanlara bir daha baktım. Kaliteli bir yarışma belli.

Onun yerine işte bu forumda öğrenci-mimar ya da ilgili ilgisiz herkesin bu çalışmları HER ZAMAN yani kitaba sahip olma şartı yerine sadece Internet bağlantısı olan herkesin erişebilmesi bence daha değerli.

Ufak bir saptama yapmak istedim.
Bizim de bir 'wettbewerbe aktuel' imiz olsa ne güzel olurdu... (competitionline - Plattform für Wettbewerbe -)

Arkitera bu açığı kapatıyor belki ama bütün yarışma projelerinin toplu olarak incelenebildiği bir yayın fena olmazdı. Belki bizim dergimiz biraz ince olur yarışma sayımız fazla olmadığı için ama, o da yeter. Onlarca dergi arasından sadece yarışma projelerini yayınlayan bir basılıyayın sivrilir diye düşünüyorum. İnternetten ulaşmak güzel ama basılı olarak incelemenin yerini tutmuyor. ( yok yazıcıdan çıktı alınca da olmuyor)
------------------------------

Ben bu yarışma ile ilgili jürinin genel olarak nasıl yaklaştığını tahmin edemiyorum . Parçalı ve kentsel meydan oluşturan projeler elenmişse bence yazık olmuştur. Kompakt AVM çözümleri tercih edildiyse yarışma ile ilgili heyecanım azalır diye düşünüyorum. Çünkü Fethiyenin yarıaçık mekanlara ihtiyacı var.Kamusal açık alanlara ihtiyacı var. Merakla ödül alan projeleri bekliyorum.

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 28-06-2008 09:50.
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-06-2008, 11:41   #179
Arkitera Üyesi

fethiyede yaşayan 'yarışmaya katılmayan' ama sonuçlarını heyecanla takip eden bir mimar olarak sergiyi gezip herkesin merak ettigi ödül alan projeleri de görebildiğimden jürinin kapalı çözümler öneren projeleri seçmediğini söylebilirim. Hatta birincilik alan projede yarı açık bir kent meydanında alışveriş merkezine ulaşılıyor :-) ödül alan alamayan herkese tebrikler bence de çok başarılı çalışmalar içeren bir yarışma olmuş. Herkesi kologyuma bekliyoruz.
hatice askar offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-06-2008, 13:14   #180
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin hatice askar tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Herkesi kologyuma bekliyoruz.
Bunca katılım olmuş, konusu da çekici bu yarışmanın kolokyumuna kim gelmek istemez ki; hele de Fethiye'de olursa.

Ama gelemiyoruz. Turizm sezonunun tam ortasında olunduğundan uçakla ulaşım ücretleri son derece pahalı. Karayoluyla günü birlik ya da iki günlük gelmek için de oldukça uzun bir yol. Sıcak da cabası.

Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
alışveriş, fethiye, yarışma

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 2 (1 üye ve 1 misafir)
zeyneyzen
Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları