![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#151 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Katılıyorum, yorum yapmak için biraz daha fazla projenin yayınlanmasını bekleyecektim. Fakat projelerde önceden kararlaştırılmış gibi içe dönük avlulu çözümler elealınmış. Yaya akslarını bağlayıp 'iç sokağı' yaşatmayı amaçlayan projeler daha başarılı bence. Ben özellikle Özkan Gülağaç'ın yayınladığı projeyi kararlarından dolayı başarılı buldum. Yaya akslarını en etkin biçimde bağlayan proje bu şimdiye kadar bence. Elenme nedenini bilemediğimiz için haksızlık olmuş gibi bir yorum yapamayacağım. Fethiye merkezi yaya ulaşımına çok müsait olmasına rağmen gereksiz bir trafik oluşmuştur şehir içinde, yaya olarak dolaşabileceğiniz çok az kamusal alan vardır. Bir ören yeri halinden çıkmış kaotik kent düzenine geçmektedir acı bir şekilde. Bodrumdaki hafif kütleli yapılar yerine büyük kentlerde karşılaştığımız ağır yapılar kendinizi tatilde hissetmenizi engeller. Arabanıza atlayıp 'ölüdeniz'e kaçma fikri aklınızdan çıkmaz. Bu problemlere yönelik analizler yaparak çözümler üreten projeler kendini belli ediyor ve başarılılar bence. Katılan ve ödül alan herkesi tebrik ederim
|
|
|
|
#152 |
|
Arkitera Üyesi
|
Fethiye Alisveris ve Yasam Merkezi Yarismasi
Yarismada elenen projem.
Esra Karagoz |
|
|
|
|
|
#153 |
|
Arkitera Üyesi
|
Projemiz budur. Ödül alamadık. Eleştiri yapanlara teşekkür ederiz.
Umut İnci E. Devran İnci |
|
|
|
|
|
#154 |
|
Arkitera Üyesi
|
projenin perspektifleri
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
Arkitera Üyesi
|
tüm ödül alanları kutluyorum. ben de sizlerle projemi paylaşmak istedim.ayrıca şunu da eklemek istedim; şartnamede ve soru - cevaplarda ısrarala belirtilen otopark ceplerinin korunması zorunluluğu , sanırım ben de olduğu gibi diğer yarışmacı arkadaşlarda da bağlayıcı olamsına karşın, mansiyon alan nimet aydın ve ekibinin projesinde jurinin gözünden kaçtı galiba diye düşünüyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Arkitera Üyesi
|
projemin devamı
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar,
Kendimce yapmış olduğum bir tespiti sizlerlede paylaşmak istiyorum. Şu ana kadar yollanmış projelerin %90'ı ödül, mansiyon veya satınalma almamış olmasına rağmen gerçekten kaliteli projeler olduğunu görüyorum. Ödül alan projelerinde bu anlamda kaliteli olacağını söylemek sanırım yanlış olmayacak. Bununla birlikte elenen projelerden anladığım kadarı ile jüri açık sistemde düşünülen tasarımları eleme yoluna gitmiş gibime geliyor. Tabi ödül alan projeleri gördüğümüzde bunun doğru bir tespit olup olmadığı daha iyi anlaşılacak. Açık derken kısmen açık olanları yani satınalma alan Sayın keskinler'e ait proje gibilerini ayırt ediyorum. Gerçek anlamda verimli bir yarışma olduğu kanısına varmak üzereyim. Umarım kolokyumdaki paylaşımlarda bunu destekler nitelikte olur. Tekrardan emek harcamış tüm katılımcıları ve ödül alan ekipleri ayrı ayrı kutluyorum.
|
|
|
#158 |
|
Arkitera Üyesi
|
öncelikle yarışmaya emek harcayan herkesi tebrik ederim.bizim önerimizde böyleydi.
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
Yönetici
|
Projesini gönderen ve bizi bu şekilde hatüstü (online) kolokyuma gitmiş hale sokan her katılımcıya,
CAN-I GÖNÜLDEN teşekkürlerimi sunarım. İşte mimarlık ve paylaşım bu demektir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#160 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yarışmaya 109 proje katıldı. Ödül alanları çıkarırsak geriye sanırım 96 proje kalıyor ve biz bu projelerin sadece 20 tanesini görebildik. Projesini gönderen herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten kaliteli projelerin üretildiği güzel bir yarışma olmuş. Benim anlayamadığım meslektaşlarımızın projelerini paylaşma konusunda neden bu kadar ketum davrandığı. Projeyi yapıyor altına imzamızı atıyor yarışmaya katılacak cesareti buluyoruz ama iş onu böyle bir platformda paylaşmaya gelince neden bu kadar çekingen yada cesaretsiz davranıyoruz anlayamıyorum. Bu yarışmada ödül alamasamda kendi ama diğer projelerden çok dersler aldığımı düşünüyorum. Bu yarışmanın ardından paylaşımın Yozgat yarışmasından daha üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. Herkes gibi bende ödül grubuna giren projeleri merakla bekliyorum.
|
|
|
#161 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu da benden..
|
|
|
|
|
|
#162 |
|
Arkitera Üyesi
|
diğer bir açı
|
|
|
|
|
|
#163 |
|
Yönetici
|
Plug-in sizinki de kayda değer hoş olgular içeriyor.
Bilginize.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#164 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın plug -in
Projenizi inceledikten sonra ödül alamamış olmanızı hayretler içinde karşıladım.. bunu söylemeden geçemiyceğim ayrıca yarışmaya katılımış diğer projeleride çok başarılı buldum gerçektende jüri için zor bir seçim olmuş kanımca.. Katılımın bu kadar yüksek olduğu ve bukadar iyi projenin çıktığı bir yarışmayı tekrar görürmüyüz bilemiyorum.. arbeit macht frei |
|
|
|
|
|
#165 |
|
Arkitera Üyesi
|
Anlaşılan değerlendirme bir hayli zor olmuş.Ödül alamayan çok başarılı projeler var.Ödül alan ve alamayan meslektaşları tebrik ederim.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| alışveriş, fethiye, yarışma |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|