![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#61 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın ayseh,
sonradan eklediğiniz imajlar için teşekkürler. Projenin renderları kompakt bir yapı izlenimi veriyordu. Planı görerek içerisinde yarattığı hacimleri daha net algılamış oldum, teşekkürler. Raporunuzu okuyunca da projenizi daha derinlemesine anlıyoruz. Projenizi eğer ilk renderlara göre değerlendirseydik, son derece kompakt ve katı bir kütle olarak algılayabilirdik. Israrlar planları görmek istediğim için mutluyum. Her projenin böyle şeffaf ve dürüst anlatılması , yeni yetişen ve bu ortamdan yararlanmak isteyen bizler için çok önemli. Bunun için de ayrıca teşekkürler. İyi çalışmalar.
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 18-06-2008 00:16. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Metekıyan;
Plan,kesit ve açıklama raporunuzu da koyabilirseniz sevinirim.Açıkcası şu ana kadar koyulan projelerde çizgi olarak en beğendiğim proje sizinki oldu.Sanki biraz daha çalışılsa sonuç iyi olacaktı. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Alpart , projemizle ilgili diğer dökümanları da toparlayıp en kısa zamanda paylaşacağım.Üzerinde bu denli emek harcanmış projelerin eleştirilerini de almak bizi sevindirecektir.
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Metekıyan;
Büyük bir memnuniyetle projenize yorum getirmek isterim,emeğinize sağlık,çizginiz gayet iyi,böyle devam.... |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar jüri raporu eline ulaşan var mı acaba? 4 gün sonra kolokyum var ama bize hala rapor ulaşmadı.
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Cesaret konusunda birşey söyleyemem ancak, çok başarılı bulmadım. Yapıya hangi noktadan girerseniz girin, merdivenlerle karşılaşıyorsunuz ve alışveriş programlarının çalışması bu merdivenlere bağımlı. Yapıya alt kottan girildiğinde (sokaktan) yine alt kota bağlanan bir amfi ile karşılaşıyorsunuz ki, bu da sözünü ettiğim programların sokakla (kentle) ilişkisini kesiyor. Kaldı ki amfinin amfi olarak kullanıldığını düşündüğümüzde bu ilişki tamamen kesiliyor. Merdivenler yapının dış çevresinde de devam ediyor. Yeşil olarak gösterilen üst kottaki döşeme de merdivenlere bağımlı çalışabiliyor. Zeminden kopuk ve hakettiği kadar kullanılamıyor. Demem o ki, bu yapının çalışabilmesi merdivenlerin başarısına bağlı. Yüksek kitlenin kuzeyini saran ızgarayı yanlış bulmadığımı söylemeliyim. Güneş kırıcı değil, komşu yapılarla oluşacak görünürlüğü kurgulamaya yönelik ''tül perde'' diye düşünüyorum. Çünkü bu perde koridorun yer aldığı yapı çeperinde gerekli görülmemiş ki, bu da savımı güçlendiriyor. Perdenin arkasında genel değil özel hacimler olmalı. Ama yine de yapısal ifadeleri arı-duru, sakin ve sahici bulduğumu söylemeliyim. Elinize yüreğinize sağlık! Not: Sanırım elenmesinde, şartnamede altı çizilen ''tol çarşı''ya vurgu yapılmaması ve dikkate alınmaması etkili olmuş. ''tol çarşı'' konusunda jüriye katılmadığımı da eklemeliyim. |
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba Sayın cureyen,
Benim yorumum üzerinden yapmış olduğunuz eleştirilere ve fikirlerinize saygı duymakla birlikte şunu dile getirmek istiyorum. Benim düşünceme göre, merdivenlerin yoğunluğu veya ele alınışları incelediğim kadarı ile başarılı. Çünkü gerekli ön alan ve arka alanlara yani sahanlıklara sahip gibiler. Kurgularının daha iyi yapılabilmesi elbette mümkündür ancak ekli görsellerden benim gözlemlediğim bu. Daha önceki mesajımda belirttiğim üzere, girişte ve çatı katındaki mekanların tasarımlarını başarılı buldum. Sonuçta plan düzleminde inceleme şansına sahip değiliz şimdilik. Ama görsellerden edindiğim izlenimleri ben bu şekilde dile getirmek istedim. Umarım buna hakkım vardır. ![]() Teşekkürler.
|
|
|
#68 |
|
Arkitera Üyesi
|
etic'e...
Elbette hakkınız var, aksi düşünülebilir mi? benim söylemeye çalıştığım merdivenlerin iyi tasarlanmadığı değil, yapının merdivenlere bağımlı çalışması idi.
Örneğin; alt kottan girdiğinizde amfinin sırtına giriyorsunuz. Tıpkı spor salonlarının trübününe girer gibi. Amfi alt kotundaki alışveriş birimlerine ulaşmak için amfiyi kullanıyorsunuz, üst kottakilere çıkmak için amfiden dolanıp doğu çeperindeki merdiveni kullanıyorsunuz, en alt kottan üstteki kotlara ulaşmak için amfinin baktığı dairesel merdiveni kullanıyorsunuz. Parselin köşesinden ve alt sokaktan, üst kottaki teraslara, açık oturma alanlarına ulaşmak için yine merdivenleri kullanıyorsunuz. Söylemeye çalıştığım buydu. Şartnamede geçen ''tol çarşı''yı tipolojik değil de alışveriş alışkanlığının somutlanması olarak (elbette Yozgatlılar için) alırsak, merdivene bağımlı dolaşımın gerçekten çok zorlama olacağını söylemeye çalışıyorum. Ellerinde poşetler, paketler, iki yana dizilmiş mağaza-dükkanlara gire çıka alışveriş yapmaya alışmış insanları, ellerinde poşetlerle merdivenlerden inip çıkmalarını önerebilirsiniz ancak başarılı olmasını beklemenin iyimserlik olduğunu savlıyorum. Eklememde yarar olacağını düşünüyorum... Aslında toplumda engelli (umarım doğru sözcük kullanıyorum) sayısı biz mimarların varsaydığından çok daha fazladır. Kalıcı fiziksel özrü bulunanlar (görme, işitme, zihinsel, ortopedik, vs vs...), çocuklar, hamileler ve yaşlıları topladığımızda göreceksinizki bizler tasarımlarımızı azınlığa yapıyoruz. Bir de yapmaya çalıştığım, yazdıklarınız üzerinden içten eleştiride bulunmak. Asla dayanaksız yermek değil. Ne tasarımcılarını ne de sizi. sevgiler... |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
katıldığım ilk ulusal mimari proje yarışmasıydı. Kazanamadık ama çok şey öğrendim. Hasan hocamı ve diğer ekip arkadaşlarımı kutluyorum başka yarışmalarda başarılı olmak dileğiyle... Harun |
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yozgat Yarışma Projesi
SÜTİÇEN MİMARLIK
Mustafa SÜTİÇEN Beyza YAZICI Gülnihal DEMİRTAŞ Ömer Alparslan KIR . |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Mustafa Sütiçen,
Öncelikle tebrikler ve bundan sonraki yarışmalarda başarılar ... Tasarımınızı beğenmiş olmama rağmen, cephelerde kullanmış olduğunuz farklı karateristik özellikler gözümü biraz yordu. Yani biraz daha sadeleştirilebilseydi bana göre daha kimlikli bir yapı ortaya çıkabiilirdi. Bir de hatırladığım kadarı ile emsal sınırlaması yoktu bu yarışmada. Keşke ofis kütlenizi daha fazla yükseltseydiniz. Çok daha etkili bir tasarım elde edebilirdiniz. Tabi ihtiyacı karşıladıktan sonra ne diye yükselteyim diye düşünmüş olabilirsiniz. Buna bir şey diyemem. Tekrardan tebrik ediyorum. İyi çalışmalar.
|
|
|
#72 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın cüreyen eleştrileriniz için cok tesekkür ederiz , eleştirilerinizi kısmen haklı bulmaktayız ancak engelliler ile ilgili olarak şunu belirtmek isterim hangi kottan girerseniz girin düşey sirkülasyon sağlayan asansörler ile her kata bağlanmak mümkün ayrıca çatı bahçelerinden daha düşük kotta olanı birincil kullanım olarak gençlik merkezi ile ilişkilendirilmiştir.daha yüksek kotta olan çatı bahçesi ise ofis katlarının kullanımına ayrılmıştır.
not planları da en kısa zamanda ekleyeceğiz sayın etic size de yapıcı eleştirilerinizden ve fikirlerinizden ötürü çok teşekkür ederiz |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim şu ana kadar olan yorumlarımın yüzeysel olmasının sebeplerinden bir tanesi, planları hakkında çok fazla fikir yürütememiş olmam. Yani az çok ihtiyaç programını bildiğim için tabiki tahminlerde bulunabiliyorum. Ama varolan birşeyin üzerinden yorum yapmak daha sağlıklı diye düşünüyorum.
|
|
|
#74 |
|
Arkitera Üyesi
|
ilk kez bir yarışmanın ardından ortaya çıkan projeler bu denli sağlıklı tartışılıyor. Umarım bozulmadan devam eder. Hergün bir proje tartışılsa ne güzel olur aslında, projelerin sayısı arttıkça karmaşa oluyor biraz. Son eklenen projenin de plastik etkisi çok güçlü fakat ben şimdiye kadar en çok sayın 'ayseh'in eklediği projeyi beğendim. Diğerleri yaklaşım olarak birbirine çok yakın. Yapılabilirliği yüksek projeler ama fikir anlamında bence şimdiye dek en güçlüsü , sayın 'ayseh' in eklediği proje.
Çok sayıda kütle renderı yerine plan ve kesit görmek projenin anlaşılması açısından çok önemli. Biliyoruz piyasa koşulları 3D renderların kalitesi üzerine dönüyor ama bir proje öncelikle 'plan' ile ifade edilir, projeyi okumak için plan görmek gerekir. Bu konuya biraz daha özen gösterilmesini umuyorum.
|
|
|
#75 |
|
Arkitera Üyesi
|
keskinler'e...
Teşekkür önce bana düşer sanırım. Katılmadan sebepleniyoruz işte...
![]() Ancak, engellilerden kastım şu idi: nüfusun büyük bölümü aslında engelli sınıfına giriyor ve asansörler de bunun için yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum. Bir de asansör düşey sirkülasyonu kolaylaştırır belki ama dolaşımı nitelik olarak mekandan koparır. Çünkü bunun gibi yapılarda dolaşım aynı zamanda sosyal aralıklardır. Elinize sağlık tekrar. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|