![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Neden acaba... Ödül alanlardan size ne. Tabii ki yayınlanacaktır ama siz madem yarışmaya katıldınız ve jüriye tasarımınızı sundunuz neden şimdi sunmuyorsunuz. (Not: Yakın zamanda ben de bir yarışmaya girdim. Son elemede elendim. Ancak ilk proje gönderenlerdendim. Açıkçası başkasına göre değil kendime göre tasarım yaptım ve göğsümü gere gere sundum ve hatta dedim ki banimki ödül almalıydı diye.) Bu hakkınızı neden kullanmıyorsunuz?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Yönetici
|
Bence de bu bir hak ve bu ortam kesinlikle bir imkan. Çok fazla kişi tarafından takip edilen bir ortamda projenizi sunma imkanı bulmak arayınca bulunmayacak bir şey...
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
|
öncelikle böyle bir polemik yaratmak niyetinde değilim ... sadece ödül alan projelerin önce yayınlanmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Böyle bir ortamda fikirlere ve düşüncelere daha saygılı olunması gerektiği kanaatindeyim.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Yönetici
|
Projelerinizi yayınlamanızı istememiz fikir ve düşüncelere saygısızlık mı oluyor şimdi.
Polemik yapmadığınız da iyi olmuş. Eğer paylaşmak istemiyorsanız çok önemli değil. Başkasını beklemenin ne gibi önemi var onu anlamamıştık. Neyse bizim için ödül almış almamış tüm projeler önemlidir ve sıralamaya sokulmamalıdır. Siz bilirsiniz. Gönderenler değerlidir bizim için.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yarışma sonuçlarının açıklanmasının üzerinden 5 (BEŞ) gün geçti bir proje dışında hiçbir projeyi hala göremedik. Projelerin konuşulması ve tartışılması gereken bir başlık altında konu nerelere geliyor...
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Yönetici
|
Bu konuya gönderilen son mesajlar yarışmayla ilgisi olmadığı için Öneri ve Düşünceleriniz bölümüne taşındı:
Arkitera Forum'un Yönetimi
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yozgat belediyesi ticaret,kültür ve sanat merkezi
Fethiyedeki yarışmaya katıldığımız için çok acele tasarlamak ve bitirmek zorunda kaldık.Düşüncelerimizi somut hale getirmek bu kısa zamanda gerçekte zordu ve istediğimiz şeyler tam olarak ortaya çıkmadı.Bizim için aslında iyi bi tecrübe oldu.Kazanan arkadaşları tebrik ediyoruz...
|
|
|
#38 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu projeyle ilgili ilk yorumu ben yapayım. Bizde şartname aldık fakat Fethiye yarışmasını teslim ettiğimiz için bundan vazgeçtik fakat şartnameyi biliyorum ve araziyide gördüm. İlk eleştirim konseptle ilgili olacak. Arsaya karşı duruşunuz yani vaziyet kararlarınız( giriş yerleri, açılım v.s.) doğru gibi görünsede Bu söylediklerimden daha önemli bir eksiği var bu projenin. Sadece biçimsel bir dil kullanılmış ve ne yazık ki bu biçimsel dil hiç bir tarihi noktaya referans vermiyor ve mimarlığın köklü tarihinin oluşturduğu zincirde hiç bir yere dahil olamıyor. Son yıllarda oldukça fazlaca kullanılan bu dil (?) ülkemizin dört bir yanını sarmaktadır. Tarihe öykünmenin hiç bir yanlışlığı yok fakat bunu yaparken düşünsel alt yapısını iyi kurmak gerekir. Bu eleştiriler yolladığınız görseller ışığında yapılmıştır. Planlarınızı ve kesitlerinizi göremediğim için o konularda konuşamayacağım. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Başka yarışmalarda daha iyi projelerle tekrar görüşmek üzere.
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eleştirilerinize katılmamak elde değil aykarc...Ama bu kadar tarihi yapının içinde modern bir yapının duruşunuda düşünmek önemli.Bizim düşüncemizde kültür merkezini modern yapıyla bütünleştirmek vardı tasarım kriteri olarakAma bu tarz yapılarda aynısını yaparsan kopyacılık, benzetmeye çalısırsan farklı şeyler ortaya çıkıyor.Bu tarz yaklaşımlar aslında tasarım açısından çok zor.Ama tarihi yapıların içinde modern yapıyla sıyrılmak bence daha büyük bi yanlışlık.Fikir ve eleştirileriniz için teşekkürler...
YA BİR YOL BUL,YA BİR YOL AÇ,YA DA YOLDAN ÇEKİL! En son E.D MİMARLIK tarafından düzenlendi : 16-06-2008 14:48. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Yönetici
|
Yarışma Sergisi ve Kolokyum Tarihi
Yozgat Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre:
Projeler 21 Haziran 2008 tarihine kadar Kent Park Kafeterya üst katında 9:30 - 16:30 saatleri arasında sergilenecek. Aynı yerde 22 Haziran 2008 saat 13:00’da Kolokyum toplantısı yapılacak. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Arkitera Üyesi
|
Neden ödül alan projeleri göremiyoruz? arkadaşlar lütfen yollayın projelerinizi
![]() |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
|
yozgat proje
Anlaşılan ödül alanları uzun bir süre göremeyeceğiz, bari biz yollayalım.
*Hüseyin Karakaş *Işık G. Keskinler *Nihan Muş *Enise Baltaşı |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba keskinler ,
Cesaretinizden ötürü sizleri tebrik ediyorum. Şu ana kadar gönderilen projeler içersinde bana göre en tutarlı ve etkileyici olanı sizlere ait. Özellikle girişte ve çatı katında yapmış olduğunuz mekan örgütlemelerinizi çok başarılı bulduğumu dile getirmem gerekiyor. Tekrardan tebrik ediyor, gelecek yarışmalarda başarılar diliyorum ekibinize ...
|
|
|
#45 |
|
Arkitera Üyesi
|
keskinler içindir bu yazı;
Her şeyden önce belirtmek istediğim tek şey var meslektaşım. 81 doğumlu genç bir mimarın yarışma projesini görmekten mutluluk duyuyorum. Kendime pay çıkarıyorum diyelim. ( tamam çok genç bi yaş değil ama olsun genç işte yani olmalı dimi ). Tebrikler. Şartnameyi konuyu hiç bilmeden ne kadar yapılabilirse o kadar bir eleştri. Keşke ofis kütlesinin önündeki çatı bahçesi olarak adlandırdığın alan yol kotu ile aynı olabilseydi. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|