![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#76 |
|
Yönetici
|
Kaç teslim edilmiş proje var bilen var mı acaba?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Yönetici
|
Biz 36. teslim ettik. bizden sonra 3 proje geldi, 2 proje içinse maket ve statik raporu bekleniyordu ki 17.00'den sonra şartlı kabul olacak filan lafları dolaşıyordu.
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Kesin sayıyı bugün yarın öğreniriz herhalde ...
|
|
|
|
#80 |
|
Arkitera Üyesi
|
16.30
Biz de saat 16.30'dan önce kargoya verdik;ama 16.30'dan önce de kargo fişini faks çekmemiz istendi.Forumda saat 17.00'de proje aldıklarını duyunca şaşırdım.Gerçi bütün yarışmalar genelde saat 17.00'de teslim ediliyor ,katılanların şaşırma ihtimali yüksek.Umarım jüri yarım saatlik gecikmeler için iyi yönde insiyatif kullanır,emekler boşa gitmez.Hem sayıca fazla proje ile daha hararetli bir yarışma ortamı olsun.
![]() |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kac kisinin katildigini ogrenebilmek icin telefon actim ancak gorustugum kisi "bu konuda bilgi verilmemesi icin karar alindi" dedi....
Cok ilginc, degil mi? Baska arayip da bu cevapla karsilasan oldu mu acaba? |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet ... Ben ...
![]()
|
|
|
#83 |
|
Arkitera Üyesi
|
niye ki acaba ?
bu sorunun cevabını bilenler hakkında da mı soruşturma açıyolar acaba ![]() |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Yönetici
|
Şimdi bu ve tüm yarışmaların web siteleri olsa...
Basit bir blog yahu öyle zehir gibi bir bilgiy de ihtiyaç yok. Anında bilgi verilse, şu kadar proje geldi bu kadar bekleniyor diye. Jüri toplandı. Şu zaman topalanacak diye. Niye bu raportörler azıcık becerikli olamıyorlar. Yoksa böyle bir meziyetleri iki tane zehir öğrenci bulsıunlar onlara versinler onlar yaparlar yahu. 3 kuruş da ceplerine para koyalar çocukların harçlıkları çıkar. Telefonla gelen soruları yanıtlayamıyoruz kusura bakmayın dense Ne güzel olur da olur..... Ama çok zor tabii.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Hatta o web sitesinde bir de forum sayfası olsa,katılımcılar birbirleriyle iletişim kurup bilgi alışverişi yapsa daha da güzel olur.Ama bu daha da zor onlar için !!
|
|
|
|
#86 |
|
Arkitera Üyesi
|
kolokyumun saati 14:00 olarak gözüküyor. bu konuda bir değişiklik yok değil mi? bilgisi olan arkadaşlar onaylarsa sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar,
Yarışma takvimine göre jüri bugün çalışmalarına başlayacaktı. Gelişmelerden haberdar olan arkadaşlar varsa burada bizimle paylaşabilirler mi? Teşekkürler.
|
|
|
#88 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu yarismada hersey cok gizemli....
![]() Anayasa mahkemesi gibi juri toplantilarina cep telefonu dahi alinmayacakmis ![]() Espiri bir yana gercekten cok ilginc bir surec olacak heralde bu yarisma.... Ornegin teslim sirasinda raportore su sekilde sordum: Juri toplantisi 19 Tem'da sonuclaniyor ve dereceler belli oluyor.Nicin sonuclari 1 hafta sonra 28'inde ilan edeceksiniz? Zarflar acildiktan sonra, cikan kisilere gore tekrar mi tartisilacak sonuclar? ![]() Aldigim cevap: Sonuclari zaten gazeteye vermek 3 gun surer vs...gibi ilginc bir cevapti.... Sanirim Turkiye'de internet yok degil mi? ![]() Ayasofya her yarismanin bir internet sayfasi olmasi gerektigini soyluyor ancak goruyoruz ki yarismayi duzenleyenler daha bu tip girisimlerin cok gerisinde galiba!.... |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Yönetici
|
İnternet denen olgu parmak uçlarında kalıyor demek ki, oradan zihne sızıp ne tür olanaklar açılıyor diye soru işaretleri belirmiyor.
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Yönetici
|
Ben sadece bu yarışma için değil genelde tüm yarışmalar için raportörlerin çok GERİDE kaldıklarını düşünüyorum. Evet aynen öyle.
Genel olarak katılmıcların teknolojiyi neredeyse dibine kadar kullanılıyor olmalarına karşın Jüri ile katılan arasında DOĞRU İLETİŞİMİ SAĞLAMASI GEREKEN Raportörler iletişimsizlik ve gizem yaratamak için ellerinden geleni yapıyorlar bence. Ben açıkçası zırt pırt arayanlarar cevap vermekten sıkılırım. Sadece mail ile cevap verilmesi taraftayım. Ya da bir gün bir jüri cesur bir karar alıp raportörün tüm cevapları ARKİTERA FORUM'dan (ya da başka bir forum da olur ama gelin görün ki yarışmacıların takip ettiği önemli bir forum bu) vermelerini beklerim. Bu kadar mı zor yani. Neyse ben şaşkınlık yapıyor olayım, jüri raporunu mektup dışında başka bir şeyler göndermeyi düşünemeyen raportörler var hala. Faks bile çekemiyor eli ayağı titriyor. "yassah kardeşim. bana öyle bir izin verilmedi" diyen bile var. Ancak sergilenen paftlar maketler muhafazları olmadan darma duman olurken dudak büküyorlar. Adana yarışmasının BASİRETSİZ raportörü gibi mesela. (Bak cevap hakkı doğru size ulu yüce raportör haydi cevap ver) İstisnalar kaideyi bozacak söz veriyorum size. Bir istisna görürsem ama. İstisna dahi yok. Bu yarışmanın raportörlüğü nasıl çalışacak merak ediyoruz. Şu anda iletişim konusunda başarısız gibiler. Web sayfaları yok. Bundan sonrasındaki ve kolokyumdaki sınavlardan geçecekler mi bekliyoruz.
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| cengiz eruzun, mimari proje yarışması, oktay ekinci, tiyatro binası, turgut alton, yarışma |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|