![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#46 |
|
Yönetici
|
Dosyayı rar olarak sıkıştırırken çoklu dosya seçeneğine göz atın. Dosya boyutu diye bir seçenek var oraya arzu ettiğiniz dosya boyutunu yazıyorsunuz, program belirlenen boyuta göre ana dosyayı parçalara bölerek kaydediyor. Sonra bu parçaları foruma ekleyebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Arkitera Üyesi
|
halihazır paftasında print edememe sorunun gözden kaçırdıgımız bir print seçeneği yüzünden olduğunu anladık ancak hala scale kullandığımızda kaybolan layerların sırrını çözemedik
dosyayı ekte gönderiyorum. teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Yönetici
|
RapidShare: 1-Click Webhosting
adresine gidiniz. Dosyayı "browse" tuşuna basarak seçin ve upload edin. Sonra bize bu dosyanın yerini bu forumda iletin hemen bakılacaktır.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Arkitera Üyesi
|
halihazır dosyası :
RapidShare: 1-Click Webhosting |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Arkitera Üyesi
|
Damat Ferit
Bir benzetme yapacak olursak;
İçlerinde Damat Ferit Paşa,nın da bulunduğu işgal kuvvetlerinin emri altında çalişan bu jüri ; Mimarlık mesleğine en büyük ihanetlerden birini yapmaktadır. Normalde, Mimarlar Odasının yarışmaya dava açması gerekirken (oysa içinde temsilcileri var), Sadrazamı yüzünden mi bilinmez, susmaktadır. Sadrazamın sicili;Mimarlık mesleği ve yarışmaları alçaltmak ve bu süreçler üzerinden güç kazanmak eylemleri ile doludur. Sol gosterip sağ vuranların piri olmasına rağmen sıkışmış dosyaların nasıl açilacağı konuları yüzünden saklanabilmektedir. Ne Damat Ferit, nede kapitülasyonları bilen bir gurup heyecanlı mimar ise , kapitülasyon rejimi altında mimarlık yapabileceğini zannederek oltaya yem olayım diye çırpınmaktadır. Oda Anti-Neoliberal söylemler filan.... Bravo sana, Oktay Ekinci.... Artık, o senin yapamadığını kimse yapamıyacak...
Murat ARTU En son Murat Artu tarafından düzenlendi : 20-03-2008 08:16. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Arkitera Üyesi
|
cahilce gelebilir size ama;
bireysel olarak dava açılamıyor mu |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bunlardan Jüri olursa....
Bugün çıkan bir yarışmadan örnek;
B- YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1- Yarışmanın Konusu ve Amacı; ‘’TC.Yozgat Belediye Başkanlığı Kültür,Sanat ve Ticaret Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması”nda projelerin elde edilmesi işi TC.Yozgat Belediye Başkanlığı ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından MİMARLIK, PEYZAJ MİMARLIĞI, MÜHENDİSLİK, KENTSEL TASARIM PROJELERİ, ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA VE GÜZEL SANAT ESERLERİ YARIŞMALARI YÖNETMELİĞİ uyarınca serbest , ulusal ve tek kademeli olarak günümüz mimarlık, mühendislik, şehircilik ve sanat anlayışına uygun, ekonomik, çağdaş çözümlerin araştırılması ve güzel sanatların teşviki amacıyla yarışmaya çıkarılmıştır. Bu ibareyi şartnamenin başına yazmak çok mu zor ? Yoksa bilmediğimiz birşeyler mi var ?
|
|
|
#53 |
|
Yönetici
|
Bence bir jüri, katılımcılarının parasının kesileceği bir yarışmada katılımcıları korumak zorundadır.
Bilmediğimiz şeyler dönüyor ve açıklama yapmayı bilmiyorlar. ya da işlerine gelmiyor. Bu kadar basit.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Arkitera Üyesi
|
Farukaltunal tarafından gönderilen “kırmızı ve siyah” sanatsal müdahaleler platformu adına Kenan Güvenç çağrısı''
fikrimce bu durumda verilecek en güzel tepki olur.Bu çağrı çok mu görmezden gelindi acaba? |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Yönetici
|
Sayın ulQ, dosyayı aldık.
Dosya içinde Layer Properties manager'de tüm layerlerın plot modu kapalıydı. Tek sorun bu gözüküyordu. (Onu da neden kapamışlarsa) Sorunsuz çıktı alınıyor. Size bir akran görüntüsü (Ölçekli çıktı alıyoruz bu arada) Hangi layer çıkmıyordu.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın ayasofya,
ilginize teşekkür ediyorum gerçekten. print seçeneğinin kapalı olduğunu sonradan bizde farkettik- daha öncede belirttim- ancak halen scele ettiğimiz zaman dosyayı bazı cizgilerın ekranda kaybolmasına çözüm bulamadık.bir de çizimdeki layerlerın elevationlarının farklı oldugunu-hatta aynı çizgilere ait noktaların faklı yüksekliklerde olduğunu gördük. bu konuda yardımınızı rica edebilirmiyim tekrar.nasıl çözüme ulaşabileceğimizi söylerseniz bizde düzeltmeye uğraşırız.sizin çok vaktinizi almak istemeyiz. şimdiden teşekkür ediyorum. En son ulQ tarafından düzenlendi : 21-03-2008 21:03. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba.Size yardım edebileceğimi düşünüyorum. Çizgilerin farklı kotlarda olmasının nedeni NetCad de çizilmiş olmasıdır. Ben bu duruma kendimce bir çözüm buldum. Eğer o dosyayı autocad dışında (örneğin archicad) bir programda açıp sonra tekrar DWG olarak kaydedersen bu sorun giderilmiş olacaktır. Bir çok kez denenmiştir. İyi çalışmalar.
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Yönetici
|
Buna gerek yok
Flatten diye bir komut var. Onu kullanın hepsi o andaki aktif elevationa (genelde 0 olur) kotuna ineceklerdir. İsterseniz sizin için yaparım. Bu arada tüm layerların plot durumu açıksa ben bir eksiklik göremiyorum. Layer plot off özelliğini gidermek için söz konusu çizimi r12 dxf olarak kaydedip yeniden açarsanız bu özellik r12'de olmadığından giderliecek gibidir. Archicad'e bence gerek yok. Bu arada Adana Ziyapaşa Mah yarışmasında da acayip bir dorun vardı. O da uğraştırdı. Raportörler netcad geçisinde daha özenli olmalılar bence.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlık nedir ?
ulQ Layer Properties manager Hangi layer çıkmıyordu çizimdeki layerlerın elevationlarının farklı oldugunu-hatta aynı çizgilere ait noktaların faklı yüksekliklerde olduğunu gördük autocad dışında (örneğin archicad) Flatten diye bir komut var Layer plot off özelliğini gidermek için söz konusu çizimi r12 dxf
C. Chaplin Modern Times Band' a Devam.....yemek de versinler. Otomatik kaşıkla...
|
|
|
#60 |
|
Yönetici
|
Otomatik kedi.
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| cengiz eruzun, mimari proje yarışması, oktay ekinci, tiyatro binası, turgut alton, yarışma |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|