![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu yarışmada küçük bir usül hatası yapılmaktadır. Şartnamede danışman jüri olarak 8 adet isim vardır. Oysa ki "yarışmalar yönetmeliği" Madde 22 ... Danışman üyelerin sayısı asli üyelerin sayısını geçemez. demektedir.
7 adet asli jüriye karşı 7 adet danışman jüri olmalıdır. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hangi yarisma yönetmeligine göre? Bu yarisma bildigimiz herhangi bir yönetmelige tabi degil gibi görünüyor burdan bakinca...
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
|
diğer sitelerden haberler
şartnameyi alanlar haberdardır gerçi ama;
alan arkitera forumda " Dört Yeni Ulusal Proje Yarışması" var olan tahmini resimde belirtilen alana göre genişlemiş görünüyor İBB Şehir Tiyatroları Beyoğlu Sahnesi Mimari Proje Yarışması - yapi.com.tr En son mimank2003 tarafından düzenlendi : 17-03-2008 15:41. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Arkitera Üyesi
|
diğer sitelerden haberler
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Yönetici
|
"Arkitera'nın haberi"nde alan mı belirtilmişti? Linkini eklerseniz sevinirim.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dört Yeni Ulusal Proje Yarışması
"tahmini" olduklarını "belirtmediğim" için özür dilerim. mesajımın anlaşıldığını umarak gerek duymamıştım. arkitera yanlış haber verdi demek istemedim tabiki |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Yönetici
|
Haber şu: Dört Yeni Ulusal Proje Yarışması (Sizin verdiğiniz link forum tartışması.)
23 Kasım 2007'de kaleme alınmış. Ve herhangi bir alan tanımlamıyor.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Arkitera Üyesi
|
peki efendim peki
|
|
|
|
|
|
#39 | |||||||
|
Arkitera Üyesi
|
Dikkat - Böyle bir yarışma yok
Murat Artu'nun belirttiği gibi Yarışma Şartnameleri bir Yarışma yönetmeliğine dayanmak zorunda. Harran Üniversitesi Yarışması da bu "yarışma" gibi önce herhangi bir yönetmeliğe dayanmadan açılmış ve Mimarlar Odasının İdare Mahkemesine/Danıştay'a başvurusu üzerine (Orol Ataman'ın Genel Sekreterlik döneminde) durdurulmuş ve düzeltilerek yeniden ilan edilmişti.
Bu "yarışma" da Yarışmalar Yönetmeliğine dayanmadan çıkarılmış bulunuyor - üstelik geçerli iki yönetmeliğe de açıkça aykırı düzenlemeler içeriyor. Vergi kesintisi konusu da yönetmelik dışılığın bir uzantısı. "Yarışma"yı düzenleyenlerin ve bu şartnameye imza atan jüri üyelerinin en büyük yanlışı yarışma sürecini hizmet alımı "işi" zannetmeleri. Yarışmalar Yönetmeliğinde açıkça belirtildiği gibi yarışmalar bir seçme sürecidir. Hizmet alımı yarışma sonlandıktan sonra gerçekleşen bir iştir. Yönetmeliğin ilk maddesine göre İstanbul Belediyesinin Yarışmalar Yönetmeliği dışında herhangi bir surette yarışma düzenlemesi olanaklı değil: Alıntı:
Alıntı:
Bu durumda yapılması gereken bu yarışma ilanının iptali için İdare Mahkemesine dava açılmasıdır. Mimarlar Odası, SMD veya herhangi bir mimar dava açabilir. Pratik olarak İstanbul'da ki mimarların dava açması daha uygun olur. Şimdi dava açılmaz ve bu "yarışma" durdurulmazsa ortaya bir çok komplikasyon çıkacaktır: 1. Ödüller ödenmeyecektir. 2. Ödüller ödenirse, ödeme emrini imzalayan memur Sayıştay tarafından zimmetle suçlanacaktır. 3. "Kazanan" öneri usulsüz elde edildiğinden proje sözleşmesi yapılamayacaktır. Şarnamede eksik olan yönetmelik dayanağı, şartnamenin ilk maddelerinin örneğin Maraş Yarışması Şartnamesinin ilk maddeleri ile karşılaştırıldığında aşikar olacaktır. Maraş Şartnamesinden: Alıntı:
Alıntı:
Bu "yarışma" şartnamesinden: Alıntı:
Yarışmalar Yönetmeliğinden: Alıntı:
Adana Yarışması Şartnamesinden: Alıntı:
|
|||||||
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bnce çok önemli bir noktaya parmak basıyorsunuz. Oda hiç bir şey yapmaz. Çünkü jüri üyesi eski bir başkanı Oda'nın. Ayıp olur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Arkitera Üyesi
|
arkadaşlar bu konuda ne yapmamız gerekiyorsa yapmalıyız. Çünkü yarışma şartnamesi tamamen yönetmeliğe aykırı olarak hazırlanmış. Hazırlayanların amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum ama burnuma kötü kokular geliyor. Sözleşme örneği konmamış, ödüllerden %17 kesinti yapılacağından bahsediyor ve ödül vermeyebilirmiş jüri. bence burdaki en önemli nokta bir sözleşme örneğinin dahi konulmaması. ve işin yaptırılma biçimide yazmıyor. Bütün bunlar için daha fazla geç olmadan birşeyler yapmalıyız. Yoksa '' benim de galata kulesinin kenarında haliç'in karşısında tiyatro binam olabilir'' hayalleri boşa çıkacak. Çünkü yarışmayı açan kurumun amacı, işi iyi proje yapana vermek değil gibi görünüyor..Ne yapabileceğimizle ilgili bir fikri olan varsa lütfen paylaşsın bizimle. Herkese iyi çalışmalar.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
|
hayır durum o kadar karmaşıklaşıyor ki 3 tane yarışma aynı anda üst üste geldi ve hepsi birbirinden cezbedici. birçok arkadaş danıştay, yozgat ve tiyatro binası arasında tercih yapmak durumunda kalabilir. sanırım bu tercihleri etkileyecek önemli unsurlardan biri de şartnamelerdeki netlik olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhabalar
öncelikle bunca soruna rağmen yarışmaya katılan-katılmak isteyen herkese başarılar diliyorum. acaba aranızda halihazır paftasının cıktısını almaya calısan varmı? plotta görünmüyor çizim yada bız mı bıseyı yanlıs yapıyoruz bilemedik :S bu sorunla karşılaşan -çözen var ise yardım edebilirmi acaba? |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Yönetici
|
Gönderiniz foruma dwg'yi düzeltebiliriz belki.
Adana Ziyapaşa mah. yarışması daha da sorunluydu Raportörler düzeltemedi ben düzeltmiştim. (Not: Foruma dwg'yi göndermenin yarışma şartnamesine uygun olmayan bir tarafı yoktur.)
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Arkitera Üyesi
|
dwg'yi göndermeye çalıstım ancak rar hali 500 kb'ı geçtiği için sanırım upload edemedim.nasıl gönderebilirim?başka bir yolu var mıdır?
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| cengiz eruzun, mimari proje yarışması, oktay ekinci, tiyatro binası, turgut alton, yarışma |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|