![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Kayseri İç Kalesi İki Kademeli Ulusal Mimarlık Yarışması
Arkitera Mimarlık Merkezi'nin 23 Kasım 2007'de yayınlanan "Dört Yeni Ulusal Proje Yarışması" başlıklı haberle duyurduğu "Kayseri İç Kalesi İki Kademeli Ulusal Mimarlık Yarışması" açıklandı. Yarışmanın detaylarına ulaşmak için tıklayın.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
öncelikle yarışmaya katılan herkese iyi çalışmalar diyorum.
Yarışma paftalrından röleve projesi ve hali hazır proje hiçbir şekilde birbiriyle çakışmıyor. Son hali rölevedeki gibiymiş fakat alanın çevresiyle ilgili bilgiler daha geniş ölçekte hali hazır paftasında ama sorun şu ki ikisi çakışmıyor. Bu konuda bir bilgisi olan varmı acaba? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kayseri piyasasında aktif bütün mimari ofislerin bu projeye katılmasını bekliyorum.Katılmamaları ayıp olur bence.
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
45 gün geçti. Forumda daha fazla hareket olurdu normal koşullarda!
Neler oluyor acaba ![]()
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Kayseri'deki ofislerin projeye katılımının düşük olduğunu duydum. Umarım gerçek değildir...
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar,
Çağlar öncelikle Kayseri'de açılan bir yarışmaya Kayseri'den katılımın az olması hoş olmaz bence de.Ayrıca seni de Kayseri'deki tüm mimarlık ofislerini davet etmenden ötürü tebrik ediyorum malumunuz benim de gördüğüm kadarıyla mimari proje yarışmalarında ne kadar az katılım olursa o kadar şansımız artar şeklinde bir anlayış söz konusu senin gibi düşünenlerin var olması ne güzel.Bu sayede farklı tasarımlar ortaya çıkacaktır ve seçicilik daha ideal olacaktır.Gerçekten tebrikler... Kayseri'de şehri ve bölgeyi iyi tanıyan ve yarışma için de mevcut alanı iyi yorumlayabilecek mimarların mevcut olduğu bir gerçektir.Yani anlatmak istediğim Kayseri'de açılan bir yarışma için Kayseri'den katılan bir mimarın öngörülen alana daha iyi hakim olma şansı vardır bu da bir artıdır.Ben şu konuda biraz sabit fikre sahibim; bir bölgede yaşayan bir mimar kendi bölgesinde iyi çözüm üretebiliyor,eğer iyi bir çalışma ve tasarlama disiplinine sahipse... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Öyla aman az kişi katılsın diye kimsenin sessiz duracağını zannetmiyorum.
Bu forumda şartname CD içeriğini rapidshare ile paylaşan bile vardı. Aslında şimdi millet belki de genel kararlarını çalışıyor. Kimse kimseyi etkilemek istemiyordur veya yanlış saptamalar çıksın istemiyor olabilir. Bilemiyorum yani. Ben şartname almadım (Almam demek değil bu tabii ki). Ama açıkçası soru cevaplar gelmeden yorum yapmamak nrmal diye düşünüyorum. Bu forumun kolokyumlardan daha faydalı olduğunu da gördük. Bu yarışmada da öyle olacak bence.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yanlış anlaşılmasın forum üyelerinden bahsetmemiştim benim genel olarak gördüğüm bu şekildeydi. Açıkçası Arkitera'da çoğu yarışmanın özendirildiğini biliyorum ve hatta tüm kamu yapıları yarışmayla yapılmalıdır diyen de bu platformdur.Konu o değil burada yapılan güzel işleri herkes görmekte ve bilmekte.Çoğu kolokyumdan daha faydalı olduğu konusunda da size katılıyorum.Paylaşım oldukça iyi düzeyde oluyor, bilgi aktarımı ve eleştiriler gelişim sağlamak anlamında oldukça yararlı.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Yarışmacılık çok ayrı bir kavramdır, yarışmalara giren ofisler herzaman üst düzey bir mimari seviyededir benim gözümde. Onun dışında kalanlar işin daha ' müteahitlik' kısmında kalırlar. Onun için YARIŞMA kültürü çok önemli, arkitera da zaten YARIŞMA kavramını her yönüyle destekliyor. Yarışmaya girebilmek her ofisin harcı değildir, biz bu projeye ofis olarak tek başımıza giremeyeceğimizi biliyoruz bunun için başklarıyla koordine olmak gerekiyor, buna uğraşıyoruz şartname aldığımızdan bu yana. Kayseri'de ulusal çapta olduğunu düşünen ofisler var, onların mutlaka girmesi gerektiğini düşünüyorum. kuramsal anlamda mimarlığınız birşey ifade edecekse bunları yarışmalarla sınayabilirsiniz ancak, onun dışında kaç tane bina yaptığınız mimarlığınızın ölçüsü olamaz. Çok bina yapmak iyi mimarlık yapmak demek değildir veya en büyük binayı yapmak... En düşük alana sahip yapılar büyük ödüller alabilir. İstanbul-Ankara dışındaki bütün mimari ofislerin bu kültürü almış olması gerekir, en azından içlerinden birkaçı 'yarışmacı' olabilmelidir. Fakat işi bireysel ilişkilerle , doğrudan almak kolayına geliyor işverenin de , mimarın da. Bu çok tehlikeli. Büyük bir projeye öneri veren mimarı karşısına alıyor işveren, hanginiz daha ucuza yaparsınız diye koyun pazarlığına tutuşturuyor bunları. Bu çok tehlikeli. Bu yüzden İstanbul dışındaki kentlerin mimarları da yarışma için kışkırtılmalı mümkün olduğunca. Yarışmacı bir ortamda çalışmak çok daha tatmin edici olacaktır.
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 04-03-2008 17:43. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Selamlar Proje hazırlayan herkese başarılar. Maket sınırı hakkında bilgisi olan varmı? Varsa paylaşırsa sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yarışmada maketle ilgili herhangi bir kısıtlama yok.. Bilginize
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Fatih Camii rölöve
Kayseri İçkalesi içindeki Fatih Camii'nin kapı ve pencere boşluklarının ölçüleri rölövede verilmemiş. yer görme sırasında da rölövede vardır diye ölçüm yapmamıştık. ölçüleri alan varsa ve paylaşırsa sevinirim. iyi çalışmalar..
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kayseri kalesi tarihi güzelliklerden biri.Proje hazırlayanlara şimdiden başarılar.Kalenin temel papuçları yola kadar uzanıyor sanırım.Yol çalışmasının geride bitmesinin de sebebi bu sanırım.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kayseri İç Kale Yarışma Jürisi sanıyorum dün toplandı.
Kac proje teslim edildi ve ne zaman açıklanacağı hakkında bir bilgisi olan var mıdır? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
bildiğim kadarı ile 3 ünde açıklanacak ve 140 a yakın proje teslim edildi diye duymuştum...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| kayseri, yarışma |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|