![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#91 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sürekli birşeyin içini dışını bilmeden yorum yapmakla eleştiriliyoruz ya, bence bu konuda herkes kendisini sorgulamalı. Bu yarışma ile ilgili de tek söyleyeceğim şey, yarışma raporlarının herkesin erişebileceği şekilde yayınlanmasıdır. Bütün yarışmaların raporlarını herkesin erişebileceği ortama taşımak gerekiyor. Kaleiçi Kayseri için hayati önemde bir proje, buna katkısı olacak her türlü hareketin desteklenmesini umuyorum. Kayseride daha önce yapılan park tasarımı yarışmasının sonuçları hüsran olmuştu. Bu yarışmanın sonuçlarının pozitif olması Kayseride mimarlık yapan herkesi ilgilendiriyor. Bunun için artık bu platformdan konuyu kim saptırdı farkedip, ona göre yorum yaparsak kafa karışıklığımız azalacak.
|
|
|
|
#92 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
1. Yarışma jürisine güveniyorum. 2. Eğer jüriye güveniyorsam yapılacak seçim adil olacaktır. (sonuç bu) 3. Eğer yapılacak seçim adil ise kazanan proje iyi demektir. 4. Eğer bu iyi proje Ofis Mimarca'ya aitse Ofis Mimarca'nın bu yarışma için gönderdiği proje iyi demektir. 6. Eğer Ofis Mimarca bu yarışmayı kazanmışsa bu konu içinde sarfedilen tuhaf ithamlar nedeniyle özür dilenmesi gerekir. Ya da hep alışık olduğumuz gibi herkes kendini haklı görecek bir sonuca ulaşır nasılsa.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Arkitera Üyesi
|
hala anlamakda zorluk çekiyorum
neden ısrarla yarısma sürecini tartışmak yerine bu ofis den bu insalnardan bahsediyorsunuz... Rica ediyorum bırakın artık... |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Kayseri Batı İlçe Terminali O ofisin bir çalışanı olma ihtimali yüksek. Sanki dışardan biriymiş ağızıyla konuşması ne kadar etik? Kayseri hakkında eleştiriler yaptığımda bana da bir uyarı yazısı göndermişti. Kuyuya taşı atan kendisidir, çıkarmaya çalışanlar da biz oluyoruz bu durumda. O ofisin yarışmaya katılıp katılmadığını bile bilmeden, özür dilenecekmiş fln bunun gibi söylemler olunca tuhaf geldi bana... Sebeplerini merak ettim. Her neyse bence de mimarlık ortamının dışına yeterince taşıldı. Yeter bence de.
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 07-05-2008 18:59. |
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Yönetici
|
Konu dışı daha fazla mesaj silinecektir.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Arkitera Üyesi
|
kaleiçi düzenleme yarışmasının sonucunu çok merak ediyorum, en çok merak ettiğim de bu bölgeye gelecek insanların araçlarının nereye park edileceği konusu, burada bir etkinlik olsa malesef otopark yok, bir tursit otobüsü tur dahilinde buraya gelse duraklama yapacağı yer dahi yok, Kayseri'nin bu bölgesini iyi bilenler bu konuya nasıl yaklaştı merak ediyorum, buraya yüklenen fonksiyonlar muhtemelen; konser alanı, sergi alanı, müze, restoranlar vb.. fonksiyonlardır, bunlardan herhangi biri için gelecek kişilerin araçlarını park edebilecekleri otopark olmaması büyük sorun, ama olay sadece kaleiçini düzenlemekse bu işin diğer destekleyici fonksiyonları da çözülmeliydi, bir alternatif geliştirilmeliydi, içimden bir his bu yarışma sonucu kimseyi tatmin etmeyecek ve yeni bir düzenleme yapılacak diyor...
En son lumina tarafından düzenlendi : 09-05-2008 00:56. |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
otoparklar: Kurşunlu Camii arkasındaki otopark açık-kapalı Kayserispor otoparkı Yoğunburç, Kalenin güney-doğusunda Talas durağı yakınındaki çok katlı otopark Çarşı içerisindeki parkmetreli otoparklar Ayrıca çok sayısa yol üstü otoparkı mevcut. Kayseri lisesinin yanıdaki açık otopark. Bu otoparklardan şehir içine her nokta yürüyüş mesafesinde.
|
|
|
|
#98 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Raportörlükten yapılan açıklamada da belirtildiği üzere ilgili yönetmelik gereğince raporların yayımlanması için ikinci kademenin sonlanması gerektiğine ve de yarışma takvimine göre en erken 17 Ekim 2008'e kadar(daha ~5 ay var) beklemekten başka seçenek olmadığına göre artık bu yarışma süreci ile ilgili tartışılacak ne kaldı anlayamıyorum. Yarışma sayesinde bir gündem oluştu ve dile getirilen konular hakkında herkes yeterince fikir sahibi oldu sanıyorum. Kendi adıma sıkıldım Kayseri'den... Başka kentlerimiz de var, onların da sorunları var. Bunların tartışılması için mutlaka yarışma açılması mı gerekiyor? |
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Yarışmalar tartışma ortamı yarattığı için, pek çok problemi gündeme getirdiği için... Bunun için 'bütün kamu yapıları yarışma ile yapılsın' sloganıyla gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Katılımcı bir mimariden sözedebilmek ve biraz yol alabilmek için her yıl, her kentimizde en az bir yarışma açılmalı...
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| kayseri, yarışma |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|