Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Yarışmalar & Ödüller

Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 01-05-2008, 14:03   #61
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Jüride tanıdığım pek çok insan var. Bu jürinin şeffaf olduğundan kimse şüphe duymasın. Eleme sisteminden kaynaklanan bazı yanlışlıkları öne sürerek yarışmayı yıpratmak çok yanlış. Zaten az yarışma açılıyor, bunları da dedikodularla yıpratırsak 'kimlerin ekmeğine yağ sürersiniz' siz düşünün. Bunu istiyorlar zaten, yarışmayla olmuyor bakın diyip, projeleri bir daha asla yarışmaya açmayacaklar.
Bunu mu istiyorsunuz? Açıkça renginizi belli edin de ona göre tartışalım.!*+##!!!
Eski 02-05-2008, 09:14   #62
Arkitera Üyesi

Yarışmayı "paylaşım ve etkileşim" değil "yarışmak" olarak görmeyi seçiyorsanız, kaybetmeyi hazmedebiliyor olmanız gerekiyor.

Yaptığınız projeyi sevmenin ve sahip çıkmanın yanlış bir tarafı yok. Yine de yarışma sürecinden çıkarmanız gereken sonuçların ve özeleştirilerin hiçbirini yapmayıp jüriye saldırmayı da hiç doğru bulmuyorum.
corto offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-05-2008, 10:34   #63
Arkitera Üyesi

mute'in Avatar'ı

ortalık fena karışmış. ama bana öyle geliyorki yarışmayı kazanan belli (bunu okuduğum yorumlardan çıkardım). redrhapsody nin daha önce de birçok kere dile getirdiği bir gurup vardı ,red rhapsody nin cümleleriyle "yarışmasız direkt olarak işleri alan" , "kayseri nin silüetini bozan" ve "dokuyla alakası olmayan binalarla kentin dokusunu altüst eden". birinci de onlar olmuştur herhalde. ama yinede juriyi ve diğerlerini töhmet altında bırakmak doğru değil. herkes belki de büyük bir hevesle ve iştahla projelerinin iş yapacağını düşünerek katılıyor ama sonuç sıfır olunca olaylar da şüpheli veya uygunsuz yönler arıyor. ulusal mimarlık sergisi yarışmasında olduğu gibi.

belki de kale içi projesinde de seçim yapılırken onurlardırmak adına projeler değerlendiriliyor. hayırlısı neyse o olsun diyorum bu saatten sonra denilenlere bakılarak.

En son mute tarafından düzenlendi : 02-05-2008 10:42.
mute offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-05-2008, 10:57   #64
Arkitera Üyesi

bence sonuç belli!..

arkadaşlar ben kayseri de mimarlık yapıyorum,ben bu yarışmanın sonucunun ne olduğunu biliyorum,biliyorum derken aslında tahmin ediyorum,red rapsody rumuzlu arkadaş sürekli bu gruba işaret ediyor,daha önce belediyenin bu gruba proje yaptırdığını biliyoruz,yine onlara yaptıracaklar bu projeyi,diğer girenlerin projeleri de saygısızlık olmasın diye incelenecek,bu grup şu anda yurtdışına projeler çalışıyor,bu projeyi de alıp yapmaya başlamıştır bile,slmlar..........
Eternity- offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-05-2008, 12:05   #65
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Alıntı:
Orijinal metin mute tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
ortalık fena karışmış. ama bana öyle geliyorki yarışmayı kazanan belli (bunu okuduğum yorumlardan çıkardım). redrhapsody nin daha önce de birçok kere dile getirdiği bir gurup vardı ,red rhapsody nin cümleleriyle "yarışmasız direkt olarak işleri alan" , "kayseri nin silüetini bozan" ve "dokuyla alakası olmayan binalarla kentin dokusunu altüst eden". birinci de onlar olmuştur herhalde. ama yinede juriyi ve diğerlerini töhmet altında bırakmak doğru değil. herkes belki de büyük bir hevesle ve iştahla projelerinin iş yapacağını düşünerek katılıyor ama sonuç sıfır olunca olaylar da şüpheli veya uygunsuz yönler arıyor. ulusal mimarlık sergisi yarışmasında olduğu gibi.

belki de kale içi projesinde de seçim yapılırken onurlardırmak adına projeler değerlendiriliyor. hayırlısı neyse o olsun diyorum bu saatten sonra denilenlere bakılarak.
Alıntı:
Orijinal metin Eternity- tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
arkadaşlar ben kayseri de mimarlık yapıyorum,ben bu yarışmanın sonucunun ne olduğunu biliyorum,biliyorum derken aslında tahmin ediyorum,red rapsody rumuzlu arkadaş sürekli bu gruba işaret ediyor,daha önce belediyenin bu gruba proje yaptırdığını biliyoruz,yine onlara yaptıracaklar bu projeyi,diğer girenlerin projeleri de saygısızlık olmasın diye incelenecek,bu grup şu anda yurtdışına projeler çalışıyor,bu projeyi de alıp yapmaya başlamıştır bile,slmlar..........
Yukarıdaki iki mesajın aşağıda sıraladığım jüriye karşı çok büyük bir haksızlık -hatta ayıp demek daha doğru olacak- yaptığını düşünüyorum. Dilin kemiği yok sözünü hatırlatıyor bana bu mesajlar...
Alıntı:
Asıl Jüri Üyeleri (*)
- Prof.Dr. Sevgi Lökçe (Jüri Bşk.), Mimar (ADMMA) Erciyes Üniversitesi Mim. Fak. Öğretim Üyesi
- Prof.Dr. Nuran Zeren Gülersoy, Mimar (İTÜ) İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi
- Doç.Dr. Yegan Kahya, Mimar (İTÜ) İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi
- Prof.Dr. Haluk Pamir, Mimar (ODTÜ) ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi
- Seyit Mehmet Polat, Mimar (YTÜ) Mimar / Serbest
- Prof.Dr. Ali İhsan Ünay, İnş. Müh. (ODTÜ) Gazi Ü. Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi
- Prof.Dr. Yıldırım Yavuz, Mimar (ODTÜ) ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi

Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-05-2008, 12:16   #66
Arkitera Üyesi

mute'in Avatar'ı

sadece yukarıdaki iki mesajı mı alıntı yaptınız. alıntı yapacaksanız bence iki mesaj değil de daha fazla mesaj var gibi görünüyor. ikinci olarakta ben redrhapsody nin fikir ve konuşmalarından yola çıkarak kayseri deki tüm mimari işlerin sadece bir grup tarafından yürütüldüğü ve tüm işlerin onlara yaptırıldığı kanısına varıp o bağlamda yorum yaptım. yani redrhapsody nin deneyimi kapsamında işi yine o gurup aldı demekki. yoksa jüriden ne bir kişiyle kişisel problemim nede alıp veremediğim var. dediğim gibi bazı görüş ve fikirlerden yola çıkarak yorum yaptım ve yapıyorum. tüm mesajlara dayanarakta diyorum ki yarışmayı yine o gurup almıştır.

kaldı ki jüride mezun olduğum okuldan iki tane çok değerli öğretim üyesi var.

En son mute tarafından düzenlendi : 02-05-2008 12:23.
Eski 02-05-2008, 12:21   #67
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Jüridekilerin çoğunu bireysel olarak tanıyorum. Aşağıdaki cümlelerinizi de haksız -hatta ayıp- olarak görüyorum.
Ne yapabilirim ki başka! Bunlar da benim düşüncelerim.
Alıntı:
ama bana öyle geliyorki yarışmayı kazanan belli
...
belki de kale içi projesinde de seçim yapılırken onurlardırmak adına projeler değerlendiriliyor.

Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor.
Eski 02-05-2008, 12:49   #68
Arkitera Üyesi

şimdi bizim söylediklerimize ayıp diye bi yorum yapıyorsunuz redrapsody bu grup hakkında herşeyi söylüyor ona "ayıp" demiyorsunuz,benimki tabi ki bi öngörü,bahadır kul ve alper aksoy ismini sıkça duyuyoruz bu büyük projelerde,yine bu grup almıştır diye yorum yapmanın neresi ayıp anlamadım,........
Eternity- offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-05-2008, 13:06   #69
Arkitera Üyesi

Kayseri mimarlık ortamı hakkındaki bilgim yok denecek kadar az, dolayısıyla bahsi geçen kişiler veya aldıkları projeler ile ilgili yorum yapamayacağım.

Fakat nerdeyse her yarışma sonrasında süreci, jüriyi, kararları baştan aşağı kötülemek, "tü kaka" demek alışkanlık haline geldi. Şüphesiz her süreçte aksayan yönler oluyor, bunların eleştirilmesi de gayet doğal ama daha kararlar resmi olarak açıklanmadan, jüri raporu ilan edilmeden, sürecin detayları belli olmadan bu kadar spekülasyon yapmanın, nerdeyse komplo teorileri oluşturmanın kimseye bir gram faydası yok.

Ben de bu yarışmaya katılan ekiplerin birinde görev aldım ve forumda konuşulanlardan anladığım kadarıyla muhtemelen seçilen projeler arasında değiliz (telefonla aranmadığımızı düşünerek söylüyorum..) Fakat bu durum daha süreç sonlanmadan herkese suçlamalar yağdırmak için yeterli veya geçerli bir sebep yaratmıyor. Birkaç gün daha sabretsek de sonuçları resmen görsek, kaybeden ve hatta imkan olursa kazanan projeleri incelesek de ondan sonra yargıya varsak... Nerdeyse tamamı akademisyenlerden oluşan bu jürinin en azından böyle bir sabrı veya saygıyı hakettiğini düşünüyorum.

Ve esas önemli olan -Ömer Bey'in dikkat çektiği- noktayı kaçırdığımızı düşünüyorum. Madem 2 aşamalı yarışmalarla ilgili ortadaki sorunlardan bu derece rahatsız oluyoruz, neden somut olarak bunları tartışmıyoruz? Yarışmayı kimin kazandığı üzerine spekülasyonlar yapacağımıza bunlar üzerine kafa yormuyoruz? Belki Arkitera'nın öncülüğünde düzenlenecek bir toplantıya bile konu olabilir "Türkiye'de Mimari Yarışmaların Artıları ve Eksileri". Kazana ve kaybeden projeleri biran önce görebilmek dileğiyle...
Eski 02-05-2008, 17:16   #70
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Kayseri sizden de benden de eski, büyük ve önemli bir kenttir. Kendinizi bu kadar odakta görmeniz oldukça komik. Defalarca söylüyorum, kişiler ve gruplarla ilgili bir sorunum yok. Yaklaşımlar ve fikirlerle ilgili tahamülsüzlüklerimiz var sadece. Bunu da medeni şekilde dile getirmek zorundayım. Buna tahamül edemiyorsanız, buyurun medeni şekilde yazana kimse birşey söylemiyor.

Bütün önemli projeler için yarışma açılmalı, yarışma sonucunda ortaya çıkan fikirler değerlendirilmeli.
Yarışmalar ve süreci yıpratılmamalı. Öncelik yarışma projelerine ve fikirlere verilmeli. Bu tür projeler desteklenmeli.
Yarışmanın raporları didik didik incelenmeli. Sürekli bunları söylüyoruz zaten.
Bu süreç kimin işine gelmiyorsa onların karşısında her türlü mücadeleyi vermek mesleki etik açısından benim görevimdir.
Kayseri yarışmasıyla ilgili Kayseri'deki hiçbir gruba veya şahsa yönelik herhangi birşey söylemediğim halde savunmaya geçilmesi ilginç.

Yukarıda yarışma jürisini rencide edici en ufak birşey söylemedim. Yarışmayı zedeleyici bütün fikirlerin karşısındayım. Yarışma düzeni yanlış olsa bile, yarışma yıpratılmamalı. Yıpratanlara da tepki verilmeli.
Yarışma sürecini yıpratanlara tepki veriyorum. Yarışmasız iş yapılmasını kim destekliyorsa da karşısındayız. Yarışmanın sürecini titizlikle takip edip, sonuçları hakkında ilerleyen zamanlarda yine tartışırız.

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 02-05-2008 17:40.
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-05-2008, 17:52   #71
Arkitera Üyesi

mute'in Avatar'ı

evet redrhapsody ye tamamen katılıyorum yarışma ve juri hakkında. ben zaten redrhapsody kayseri yarışmasıyla ilgili herhangi bir gurup veya kişiye birşey söylemiştir demedim. ben onun daha önceki söylemlerinden yola çıkarak bu değerlendirmeyi yaptım. amacım kimsenin savunuculuğunu yapmak veya kimseyi yıpratmak değildir. sadece redrhapsody nin hemen her yazısında bahsettiği hakkında yorumlar yaptığı gurubun , yine aynı yorumlara dayanarak yarışmayı alabilmiş olabilmesinden bahsettim.

yoksa yarışmaların süreci yıpratılmamaları ve sonuçlarının irdelenmesi konusunda tamamen kendisine katılıyorum. her zaman pozitif ve destekleyici olmak mimarlık ve mimari gelişim açışından çok önemli.

birde "yarışma düzeni yanlış olsa bile" cümlesi kullanılmış buradaki kasıt nedir. onu merak ettim.
Eski 03-05-2008, 01:12   #72
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin mute tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
birde "yarışma düzeni yanlış olsa bile" cümlesi kullanılmış buradaki kasıt nedir. onu merak ettim.
Eksik cümle, düzeltiyorum. Yarışmanın formatı yanlış bulunsa bile. Daha doğru olur. 2 kademeli yarışma sistemi uygulamasından çıkan sonuçlar spekülasyona açık olduğu için eleştirildi. Biraz beklemek ,yarışmanın ve sürecin sonuçlarını görmek gerekiyor.
Önemli olan yarışma sonucunda ortaya çıkan fikirlerin ve etkileşimin değerlendirilmesi. Kayserideki ofislerin yarışmacılığa yaklaşması bence olumlu bir gelişme. Sanırım zamanla taşlar yerine oturur , ortamı spekülasyonlarla germenin anlamı yok. Ben yarışma sonucunda kazanan projelerin Kayseriye katkı sağlayacağını ve Kalenin kültürel yanı eksik kalan Kayseriye taze kan getireceğini umuyorum.
Kimin kazandığı fln detay benim için.
Eski 03-05-2008, 10:06   #73
Arkitera Üyesi

mute'in Avatar'ı

peki yarışma senin bahsettiğin guruba verilirse ne olur? yine aynı fikirlerin devam eder mi yoksa başka başka şeyler düşünmeye mi başlarsın? sadece merak ettim.
Eski 03-05-2008, 11:44   #74
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Yarışmayı Ofis Mimarca kazanırsa ne olur? Cevap oldukça basit: Ofis Mimarca hakkında forumda kopartılan patırtıya olumsuz yönde katkısı olan herkesin özür dilemesi gerekir.

Yok eğer özür dilemiyorlarsa zaten jüriyi de son derece büyük bir töhmet altında bırakacakları için ortada bu kişilerle konuşup anlaşabileceğimiz bir durum olmaz; en azından benim için.

Eski 03-05-2008, 23:36   #75
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Gurubun gereksiz yere reklamı yapılıyor. Buyurun yapın kendi aranızda. Ben Kayseri ile ilgili yorumlar yapmaya çalışıyorum, siz mahalle kavgasına dönştürme çabasındasınız işi.
Konumuz Kayseri ve Kayseri'de gerçekleştirilen projeler. Şahıslar,gruplar, kurumlar ve mimarlar değil.
Stadyum ve benzeri 'şık' yapılar tamamlanıp, içiniz gezme şansımız olduğunda onlarla ilgili yorumlar da yapılacaktır. Ama şimdilik konumuz kesinlikle bu değil.
Yarışmayı Kayseri'den bir ofisin veya grubun kazanması beni sevindirir. En azından gerçekleşecek projeyi daha çok sahiplenmek durumunda kalırlar. Yarışmanın sonuçlarının ne derece adil olduğu veya kalitesi yarışmanın kesin sonuçları ve jüri raporları açıklandığında ortaya çıkar. Jüri raporlarının yayınlanmasını umuyorum.

Kim ne için özür dileyecek anlayamadım Ömer bey? Tam bir Şark yaklaşımı düşünceleriniz. Şampiyon Takımlıyım, İktidar Partiliyim, Kazanan Ofisliyim. Yorumlarımızı kişisel duygularımızın esaretinde yapmıyoruz, neresi için özür dilenecek anlayamadım.

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 04-05-2008 00:05.
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
kayseri, yarışma

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları