![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#46 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sadece ben değil şuan birçok kişi sizin bu tuttumuz karşısında yazacak birşey bulamadığına eminim.
Bu nedenle yarışma sonuçları açıklanana kadar bu konuda sezsiz kalmak en doğrusu gb görünüyor. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Arkitera Üyesi
|
. . . . . .
En son myıldız tarafından düzenlendi : 30-04-2008 21:42. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Yönetici
|
Yarışmacılardan kazananlar şu tarihte, şu saatte aranacaklar diye bir bilgi mi vardı da buradan yola çıkarak kazanamadığınızı ilan ediyor ve bilim, objektiflik vs üzerinden spekülasyon yapıyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Arkitera Üyesi
|
. . . . . .
En son myıldız tarafından düzenlendi : 30-04-2008 21:43. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sn. myıldız,
Projenizin elenmiş olduğu sonucunu telefonla aranmamış olmanızdan çıkardığınızı söylüyorsunuz. Peki jürinin '2 gün içinde' seçim yaptığını iddia etmenizin sebebi nedir? Şartnameye göre jüri çalışmalarının 25 Nisan'da başlayacağı ve birinci kademe sonuçlarının 3 Mayıs'ta ilan edileceğinden başka bir tarih bilgisi de yok sanıyorum. Bir de Can Çinici'nin olayla alakasını anlayamadım ben, özellikle kendisinden düşüncelerini paylaşmasını istemenizin sebebi nedir? Bu konuya da bir açıklık getirirseniz sevinirim... Yarışmayla herhangi bir ilgisi olmayan bir mimar olarak soruyorum. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Arkitera Üyesi
|
. . . . . .
En son myıldız tarafından düzenlendi : 30-04-2008 21:43. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Arkitera Üyesi
|
çalışmanın çok çabuk sonuçlanması spekülasyon değildir. 75 proje demek 8*75=600 adet paftanın (70*100 ort. boyut) tam ve eksiksiz incelenmesi; önce tek tek, sonra topluca ve son olarak topluca tekrar sonuçlandırmak olarak düşünülürse, raporların tam olarak okunması ve yorumlanması!
Ben düşüncemi paylaştım. Kimseyi suçlamadım, benim görüşüm bu kadar kısa sürede tam olarak sonuca ulaşılması imkansız, sn lümina. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Arkitera Üyesi
|
herkese merhaba, ben de süreci yakından takip ettim ve farklı zamanlarda raportörlüğü arayarak bilgi aldım. Mimarlar Odası'ndan Belma Hanım ile Belediye'den Ayşe Hanım'la görüşmüştüm. Aldığım bilgilere göre jüri 24 nisan perşembe günü toplandı ve 26 nisan cumartesi akşamı çalışmasını sonuçlandırdı. Jüri raporları, yarışma yönetmeliğine göre birkaç nedenden ötürü 2. kademenin sonunda tüm katılımcılara gonderilecek. Bu durumda kazananlar sadece telefonla bilgilendirildi. Ben de bu sabah görüşmem sonucu kazanamadığımızı öğrendim.
Her türlü nedenden ötürü yarışma sürecini takip edemeyenlerin bilgilerine; Ödül alanları da tebrik ediyorum... |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Yönetici
|
Sayın Myıldız,
Mesajlarınızı silmeniz (ki bu bugün yapılan upgrade nedeniyle ayarlardaki bir hatadan kaynaklandı.) bana göre hepimizi garip bir duruma düşürmekten başka bir şey değil. Siz artık bu başlık altında hiç bir şey yazmayın lütfen.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Yönetici
|
Bugün akşam üzeri tartışmayı kısa sürede alevelendiren mesaj şöyleydi:
Alıntı:
Ancak sırası gelmişken şunu yeniden tartışmak belki faydalı olacak: İki aşamalı yarışmaların en azından bizde uygulanan formatında ciddi yapısal sorunlar olduğu açık. Her yarışmanın ilk aşamasından sonra bu tartışmaları yaşıyoruz. Şimdi bu tartışmaların bir sonraki aşaması kazananların kimler olduğu üzerinde kilitlenecek. O kadar hatalı bir sistem ki bu kurgu hatasını görememek bana göre imkansız. 6 ofis kazandı diyelim. Bu 6 ofis yarışmayı nerede, kiminle nasıl çizecek? Maketçisi, görselleştirmecisi, raportörü bir sürü adam bu işi biliyor ama hep birlikte sanki bilmiyor gibi davranacağız. Bu defa oldukça farklı bir yöntem izleyelim ve gelin iki aşamalı yarışma sisteminin bu yapısal bozukluğunun artık sorgulanmasını sağlayalım. Yapılacak iş oldukça basit: Kazananları çekinmeden buradan açıklamak. Ben kazananlar hakkında herhangi bir fikir sahibi olursam eğer bu bilgi bana kazanan mimardan ya da jüriden ulaşmamışsa çekinmeden buraya yazacağım. (Kazananlar ve jüriye de buradan bana açıklama yapmayın çağrısı yaparsak tamamdır.) Sizler de benzer duyumlarınızı bana özel mesaj ile gönderebilirsiniz. Tabi eğer gerçek olmayan bilgiyi buraya girersek bu işin altına dinamit koymuş ve yarışmayı da zan altında bırakmış olacağız. Ne dersiniz deneyelim mi bunu?
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ömer beye sonuna kadar katılıyorum.. Bu aşamadan sonra gizlilik nasıl sağlanabilir ki? İşin doğrusu bu aşama bitmiştir bu aşamanın kazananı kaybedeni şunlardır.. şimdi ikinci aşamaya buyrun demek bana kalırsa.. Şimdi jürinin kulağına gitmeyecek mi hangi rumuzun-projenin kime ait olduğu.. yoksa gitmemiş gibi mi yapacaklar.. komik...(Ve bende kazanan ekiplerden birini biliyorum.. (kendilerine de bugün telefonla bilgi verilmiş) ama bunu benim söylememin değil 3 mayısın beklenip resmi açıklamanın yapılmasının daha doğru olacağı düşüncesindeyim.. en azından böyle bir açıklama ihtimaline şans tanınmalı..)
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Arkitera Üyesi
|
arkadaşlar bence bu yarışmanın doğru dürüst bir tarafı yok zaten.. kazananlar kazandığını biliyor kaybedenler kaybettiğini hatta juri yorumları bile yapılıyor.. kimisi son elemede kimisi ilk elemede elenmiş herkes herşeyi öğreniyor..çok saçma bir durum..
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bu hali ile inanın ben sadece yazdıklarınızdan sizinle ilgili bir fikir edinebiliyorum, yarışmaya ilişkin düşüncelerim de herhangi bir değişiklik olmuyor.
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Yönetici
|
Şimdi aslında bu konuyu daha kapsamlı bir şekilde tartışmalıyız.
Bir madde bağımlısı olarak hemen işe girişeyim. Madde 1- Arkitera Forum, yarışmaları artık HERKESİN ANINDA fikrini beyan edebildiği bir özgürlükle buluşturmuştur. Bu özlenen ve olması gerekendir. Madde 2- Bir ekip için kaç kişiden kuruluysa farketmez yarışmalar MADDİ MANEVİ ciddi fedekarlık demektir. Sonuç istenmeyen şekilde olduğundan kıyamet kopmaktadır. Madde 3- Bu tür tepkileri göstermek doğaldır (ben de gösterdim) ama tepki MİMARİ yönde olmalıdır. Yani heyecanınızı bastırmak değil daha objektif yönlere kaydırmalısınız. Daha bilmeden etmeden "yarışmanın doğru dürüst bir tarafı yok zaten" denmemeli. Madde 4- Jüri raporu çok önemlidir o ortaya çıkmadan hemen yorum ve dedkodulara kulak asmamak gerekir. Hoş jüri raporunu jüri posta ile gönderme takıntısında oluyor ne yazık çok uzuyor. Bazen gelen rapor özensiz ve garip bir Türkçe'ye sahip oluyor ama yine de raporu ve sonuçları beklemek lazım. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| kayseri, yarışma |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|