![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
|
. . . . . .
. . . . . . .
En son myıldız tarafından düzenlendi : 30-04-2008 21:51. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
|
. . . . . .
. . . . . .
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
|
. . . . . .
. . . . .
En son myıldız tarafından düzenlendi : 30-04-2008 21:52. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
. . . . . .
. . . . . .
En son myıldız tarafından düzenlendi : 30-04-2008 21:53. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Merak ettiğim elenen projelere nasıl ulaştığınız ?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
. . . . . .
. . . . . .
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
doğru dürüst ,seviyeli bir şekilde cevap alabilmek için objektif bir yorum bekliyorsanız buyrun yorumum...Projenizi ilk gördüğümde de fikrim aynıydı hala da aynı.
1.Kalenin ana giriş kapılarından birinin önüne ne olduğu belirsiz hangi biçimden referans aldığınız belli omayan ,kalenin içindeki hakimiyet duygusunu ve tüm görüş alanının iptal eden o yapı projenin ana fikri ile çelişiyor .kaleyi algılamak ise bir çok renderda görüldüğü gibi nerdeyse imkansız görüş 2. Alanda ilk bakıldığında yer altında yeni mekanlar yaratmaya çalışmışsınız kutlarım bu bölge için kullanılcak en iyi fikirlerden biri. Ama su öğesini aşırı kullanmanız kayseri gibi karasal iklime sahip bir il için hiç iyi bir fikir değil.(Kayseri'de Avr. ülkelerinde olduğu gibi kışın donan havuzlar buz paten pisti olarak kullanılmaz) 3.Sürekli ve sık şekilde kullanılan caminin avlusunu ,son cemaat yerini tamamen havuzla kapatmışsınız.Mevcut binalara ulaşımı engellemek negatif bir düşünce olmuş olabilir. Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım...tabi projenin elenmesinin haklı kırgınlığı ve tepkisi ile karşılaşmazsam.
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın myildiz,
Eklemiş olduğunuz görselleri gördüğümde ilk aklıma gelen şu oldu. Ben bu projenin benzerini daha önce bir yerlerde gördüm hissine kapıldım ve yanılmadığımı 1-2 dakika içinde gördüm. Kahramanmaraş Kültür Parkı yarışmasında 3. ödülü aldığınız projenin bir versiyonunu bu yarışmaya da göndermişsiniz. Konsept olarak neredeyse birbiri ile birebir örtüşen iki proje. Şunu sormak istiyorum. Şimdi Kayseri için yaptığınız öneriyi alın Kahramanmaraş'a koyun, Kahramanmaraş'ıda Kayseri'ye... Farklılık nerede? Özgünlük nerede? Lütfen söylediklerimi art niyetli algılamayınız. Bu söylediklerim aslında genel sorunlar. Yarışma projelerinin geleceğini tehdit eden bir yaklaşım olduğunu düşündüğümü dile getirmek adına yapmış olduğum bir yorumdur. Yani şahsınız nezninde burada fikir beyan edecek kişilere de ayrıca sorumdur bu. Yinede bu katılımı yaptığınız ve harcamış olduğunuz zaman ile emeğiniz için tebrik edilmelisiniz. Çalışmalarınızda başarılar.
|
|
|
#24 |
|
Yönetici
|
Kale içi çok özel bir yer. Yarışmaya katılan projelerin hepsini çok merak ediyorum.
"Kale içi" olmasını kalenin duvarları sağlıyor haliyle ... O halde duvarın içi gibi duvarın dışı ve duvarın kendisi de çok özel. Bence buraya yapılacak herhangi bir yapı bu üçü ile hesaplaşmalı. Her projeyi bu gözle sorgulamak gerek; kale duvarı ile nasıl bir ilişki içerisinde, yapının sınırları (sadece fiziksel sınırından bahsetmiyorum) nerede bitiyor, sadece kalenin içinde mi? Kale dışına etkisi nasıl sorgulanmış? Bence zor bir yer... Duvara dokunmamak (ve hatta yeşil bant ile projeden koparmak), duvarı sadece görsel bir unsur olarak görmek ne derece doğru olabilir? Yapının kente katılımını sadece duvardaki mevcut deliklerden sağlamaya çalışmak başarılı mı? (Kente katılımı sadece ulaşım olarak düşünmüyorum, kente katılım görsel bir unsur olarak da sağlanabilir mi?)
Murat Çağıl Kamu yapıları yarışmayla projelendirilmeli. En son MrT tarafından düzenlendi : 30-04-2008 13:56. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
|
. . . . . .
En son myıldız tarafından düzenlendi : 30-04-2008 21:46. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
uluslararası alanda bilimsel olarak tanımlanmıs diyerek bagli kaldiginiz kriterlerden bahsetmissiniz sanirim ama kurdugunuz garip cumleden o anlamin cikmasi pek bir zor. projenin uluslararasi alanda bilimsel olarak tanimlanmis bir uzman grup tarafindan yapildigi anlami cikmakta. ki siz de bu uzmanligin ilk elemede gitmesine bozulmussunuz anladigim. bir hırsla yazılmıs etkisi veren yorumları havada bırakacak proje acıklamanız icin de aynı seyler soylenebilir. sizce de bu tur eylemler oncesi biraz soluklanmak, sakin hareket etmeye calismak daha yararlı olmaz mi? bu tabi ki sizin bileceginiz is gerci, birkac sorum var, siz bu projenin ilk turda elendigini nasil ogrendiniz? size haber ucuran sahis (oldugunu varsayarak) sizin bu uluslararası bilimsel alan vs. uzmanlarinizin, tanımlarinizin ve kriterlerinizin nasil olup da daha ilk elemede elendigine dair juriden bir yorum aktardi mi size? varsa ve paylasirsaniz sevinirim.
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
. . . . . .
En son myıldız tarafından düzenlendi : 30-04-2008 21:46. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kale şu anki haliyle bile daha kentle iç içe yaşayan, daha canlı, daha kentin meydanına uzanan bir havada.Sizin tasarımınız kapalı bir kutu.Güzel rekreasyon alanları, bol su öğesi ve kocaman bir kütle.
Görsellerde kale içinde ki cami gizlenmiş gibi.Halbuki kullanılmaya devam edilmeyecek mi? Özür dilerim ama daha nitelikli projeler olduğunu düşünüyorum yarışmada...Sanırım bu yüzden elendiniz(!) Ayrıca elenmenin siniri ile juriye sataşmanın hiç hoş bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Ya siz? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
|
. . . . . .
En son myıldız tarafından düzenlendi : 30-04-2008 21:53. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
"bu duzey" derken neyi kastediyorsunuz? projenizin hem elestrilmesini beklerken hem de "bu duzey" diye onu tanimlamaktan kendinizi geri alamiyorsunuz. bir de ustune ustluk bilimsel ve objektif yaklasimdan uzaklastirici durumlar da ortaya konacagina dair genel bir yaklasiminiz var. tam olarak istediginiz cevap sanirim "aaa hakkaten olaganustu bir proje, gercekten bu juri hicbir sekilde isi bilmiyor, nasil boylesine olaganustu, muazzam bir proje ilk turda elenir"leri duymak -su ana kadarki yorumculardan da duyamamis oldugunuz- ben sizin kadar uluslararasi kriterlere sahip grup yumagi olmasamda beni tatmin eden kendi capimdaki bilgi ve kriterlerim bu ustteki (sizin duymak istediginizi cumlenin) tumuyle aksini dusunduruyor bana. ve eger duyum aldiysaniz sizden "tekrar" jurinin bastan beri negatif bir yonde elestirdiginiz yaklasimina ve yetmis küsür projeden 6 projeye duserken nasil hareket ettiklerine dair bilgilerinizi aktarmanizi rica ediyorum. ve tabi bir kisim yorumcularin nasil oluyorda sizin kadar deneyimli olmadigini varsayiyorsunuz, daha bilimsel daha bilmem ne elestri istiyorum diyerek, sadece rumuzumuz varken mesela burada. ki sizi elestirmek icin biz sizin k.maras orneginize de bakabilmek gibi bir sansa da sahibiz, -ben sahsen baktim-. yaklasimlariniza katilmasam da yorumlarinizdan henuz k.marasta basladigini dusundugum odullerinizin devamini dilerim. iyi calismalar
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| kayseri, yarışma |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|