![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Dört Yeni Ulusal Proje Yarışması
2007 yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde, üç ayrı şehrin çehresini değiştirecek dört yeni proje yarışması da gündeme taşınıyor: Maltepe - Dragos Semti Yarışması, Şişhane Tiyatro Binası Yarışması, Kayseri Kaleiçi’nin Düzenlenmesi Yarışması, Ziyapaşa Mahallesi – Mimar Sinan Parkı Kesimi Kentsel Tasarım Ulusal Proje Yarışması.
Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Ortamın hareketlenecek olması heyecan verici.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Nihayet ortamı hareketlendirecek gelişmeler olmaya başladı.. Yeni yarışmaların şüphelerden uzak olmasını diliyorum..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Bu güzel haber için teşekkürler Gül Keskin
![]() Dragos ve Şişhane'nin verilen bilgiler ile alanlarını tahmin etmek zor değil. Aşağıya tahmini yarışma arazilerini işaretlediğim iki imajı gönderiyorum.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Haberi destekleyecek her türlü bilgiyi okurlardan da bekliyoruz.
Genel bir gündemdeki yarışmalar konusu açıldığına göre ben de bazı şeyler eklemek istiyorum: Bunlardan en önemlisi herhalde UIA destekli bir şekilde uluslararası olarak açılacağını duyduğumuz ama bugünlerde artık neredeyse esamesi okunmayan Büyükdere Caddesi Düzenleme Yarışması idi. Nitelik bir kentsel tasarıma ihtiyacı olduğunu tartışmanın gereksiz olduğu yukarıda kabaca ve sınırlarını belirsiz olarak ifade edebildiğim bölgede Beşiktaş, Şişli, Kağıthane ve Sarıyer belediyeleri var. Yarışmanın belki de çıkamamasının nedeni çok sayıda öznesi olması; İBB ve İMP'yi de düşünürseniz Bu yarışma konusunda ne İMP'den Hüseyin Kaptan ne de İMP Yarışmalar Grubu'ndan Murat Vefkioğlu bizleri aydınlatacak bir açıklama yapmadılar bugüne kadar.İMP ile ilgili yarışmalardan bir diğeri Ispartakule Yarışması. Bu yarışmanın adı da çeşitli platformlarda anıldı ama bir türlü yarışma açılmadı. Hatta şu an da Ispartakule'de TOKİ yatırımcı firmalar aracılığıyla çalışmalara başladı bile.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Bir başka yarışma açılacak söylentisi Selimiye Camisi ve çevresi ile ilgili. Arkitera.com bize bu konuda da bilgi bulabilir belki.
Bu arada Şişhane Yarışması jürisinde yer alacak isimler hakkında da bize ulaşan bazı bilgiler var: Cengiz Eruzun ve Turgut Alton bu isimlerden.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gerçekten çok keyifli böyle haberler duymak. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum.
Bol yarışmalı bol ödüllü günler ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yönetici
|
3 Nisan 2008 tarihli Sabah gazatesinde yayınlanan söyleşide, Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse Dragos bölgesi için düzenlenecek mimari proje yarışmasıyla ilgili bilgi verdi.
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|