![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışması
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Yönetici
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() Nasıl böyle komik bir ülke burası ya... Çok güzel... İlham verici... Hiç sıkılmıyor insan... |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Yakışır...
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Sayın Boyacı bu yarışmadan memnun olmayacak gibi. "Fatih Sultan Mehmet şeklinde otel olmalı orası kanımca." diyordur belki de. Baktım jüri üyeliğinde bulunmayacak.
Ancak Sayın Boyacı da yarışmaya katılıyorsa diye sordum. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
olmaz olamaz...
Arkadaşlar bence oraya yapılsın o at oteli.Hatta Sama Dubaiyle de görüşelim onlar da yeni aldıkları İETT arazisine dönen mevlana kültür merkezi ve okul projesi yapsınlar.Böyle saçma birşey olabilir mi?Ne eğitimi almış bu mimar arkadaş.Görünce şok oldum.Maddi kaygılarla bu kadar saçmalanamaz.Yuh diyorum!!3 dal ne bilmiyorum ama "kentsel saçmalama" dalında aday olacakları kesin!
Saygılarımla...
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Karayolları Genel Müdürlüğü arazisinin alışılageldik garip yöntemler ile projelendirilmesi, hatta projelendirilmeden inşa edilmesi yerine böyle bir yarışmaya açılması çok önemli. Yarışma sürecinin ise artık bu işleri yapacağı aşağı yukarı belli olan Süha Özkan yönetimindeki "World Architecture Community" tarafından yürütülmesi, işverenle bu yönde doğru kurulduğu belli olan ilişkiler bence gelecek için ümit verici.
"Sermaye işbirlikçisi" diyenler nasılsa yine yazacaklar bu mesajın altına. Onlara şimdiden soruyorum: Bugüne kadar sermaye ile işbirliği yapmadan başarılan işleri sıralasınlar... Yarışma süreci ile ilgili iki şey yazmak isterim: Jürinin baştan ilan edilmemiş olması sanıyorum Süha Özkan ismine olan güvene dayanıyor. Böyle bir güven olduğunu da kimse yadsımamalı. Ama ne olursa olsun jüri bu aşamada ilan edilmiş olsa daha iyi bir başlangıç olabilirdi. Mimarlardan oluşması şart değil bu seçici kurulun, elbette arsa sahibi aynı zamanda kendisine en karlı yatırımı ortaya çıkartmaya çalışacak ve yatırım danışmanları da jüri de yer alacak. (Jüri açıklanmadığı için ancak tahminler üzerinden yorumlar yapabiliyoruz.) Jüride hangi disiplinlerden kişilerin yer aldığından daha çok, jürinin belli edilmiş olması ve ilan edilmiş olması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bir diğer önemli konu sürenin kısalığı. İstanbul'un en değerli arazilerinden birisinin yarışmasında, yarışmacılara tanınan süre 2,5 aydan fazla olabilmeliydi. Evet işverenler her zaman daha hızlı isterler, yapıyı bir ay önce açarlarsa belki yüzbinlerce dolar kar edebilirler. Ama tasarımda yapılacak hataların milyonlarca dolara patlayabildiğini de biliyoruz. Bana göre süre 4 aydan az olmamalıydı. Ama yine de istekli mimarlık ofislerinin bu konuda gereken enerjiyi gösterebileceklerinden hiç kuşkum yok. Her iki eleştirim de aslında bu güzel çalışmanın yanında nazar boncukları olabilir olsa olsa. Tebrikler Süha Özkan ve başarılar...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Arkadaşlar tamam ti'ye aldık. Ancak çok da ciddiye almamak gerekir.
Yarışma açılmış ulusal bir yarışma. Web sitelerinden işi oldukça sıkı tuttukları bir gerçek. Ayrıca yarışma takvimi siteden alıntıdır. --- 15 Haziran - 30 Haziran 2007 17 Haziran - 2 Temmuz 2007 3 - 5 Temmuz 2007 8 Temmuz 2007 9 Temmuz 2007 10 Temmuz 2007 14 Temmuz 2007 1 Ekim 2007 4 - 6 Ekim 2007 8 Ekim 2007 15 Kasım 2007 15 - 19 Kasım 2007 Yarışmanın kamuoyuna duyurulması Yeterlilik Başvurularının kabulu Danışma Kurulunun değerlendirmesi, yarışmacıların seçimi ve çağrıların yapılması ve web sitesinde duyurulması - Yarışmacıların İstanbul’a gelişi - “Hoşgeldiniz” buluşması - Yarışma yöneticileri ve İşveren eşliğinde yarışmacıların arsayı ziyareti - Zorlu Plaza Oditoryumunda Yarışma Yönetimi ve İşveren tarafından yarışmacılara proje bilgilerinin sunumu ve Danışma Kurulu ile birlikte Soru Cevap Kollokyumu - Kontratın imzalanması - Boğazda tekne gezisi ve akşam yemeği Yarışmacıların İstanbul’dan ayrılışı Soru-Cevap Tutanağının yarışmacılara yollanması Projelerin teslimi Uluslararası jüri tarafından değerlendirme ve sonuçların belirlenmesi Seçilmiş 4 projenin Anıtlar Yüksek Kuruluna Sunumu Anıtlar Yüksek Kurulu çalışmaları, elemesi ve önerileri Danışma Kurulu ve İşveren tarafından uygulanacak Projenin seçimi --- Anıtlar Yüksek Kurulu'na sunulacak projeler. Yani genel olarak BENCE yeterli titizlik gösteriliyor. Yarışma yöneticisi Süha Özkan. Bence çok değerli birisidir. Bu garip fikir "GARİP FİKİR1 olarak kalacağı belli şekilde ortaya atılmış söz konusu yerin sahibi olan Zorlu Holding'e sunulmuş bizden de kamuoyundan da hakettiği tepkiyi alacaktır. Ama artık işin yarışma tarafına baksak iyi olacak. Girmeyi düşünenler ve ilk fikirlerini beyan etmek isteyen varsa okumak isteriz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Benim fikirleri kaçırdın galiba Ahmet
![]()
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yönetici
|
Herhalde üzerinde en fazla tartışılacak şu olacak:
Alıntı:
Örneğin genç mimarlar önce kendi içlerinde konsorsiyum oluşturabilecekler mi? Uluslararası ofis ile yerel ofisin toplamı mı 100.000m2 olmalıdır? 100.000m2'nin nasıl kanıtlanması beklenmektedir.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Genç mimarların ve genç büroların önü kesilip katılımcı sayısı zekice bir hareketle azaltılmış. Konsorsiyum oluşturmak isteyenler olsa bile birbirlerini bulmaları zaten zor. İstenenleri birlikte sağlayıp sağlayamayacaklarını nerden bilecekler ki zaten. Yarışmaya katılabilecek olanlar zaten belli başlı firmalar. Bu şekilde yarışma açmak yerine davetli yarışma yapsalardı bari.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Birbirlerini bulmaları zor demek ne derece doğru. Bunu bir bahane olarak söylememek lazım.
Bence genç ofisler pesetmemeli. Konsorsiyum ile şartları zorlamalı. Sonunda işverenin tecrübe arıyor olmasını anlayışla karşılamak gerek.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
İmar Planı Açıklama Raporu'nu okumaya çalışıyorum. Jpeg olarak eklendiği için okumak oldukça zor zaten. Neyse bahsetmek istediğim şey tam olarak bu değil. Boğazdan bir silüet önerisi yapmışlar fakat kesinlikle okunmuyor. Emsal bilgileri ise tam bir karmaşa önce 1,5 sonra 3 olarak veriliyor. Yükseklik en fazla Karayolları binasının 2 katı olabileceği belirtilmişken silik sülüette 3 katına yaklaştığı görülüyor. Bilemiyorum belki de benim algılarım kapalı.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Diğer durum bana pek mantıklı gelmiyor. Yani konsorsiyum için yeter metraj olan 100.000m2 rakamına konsorsiyum üyelerince totalde ulaşmak durumu. Çünkü eğer öyle olsaydı baştan 100.000m2 kısıtlamasını koymazlardı diye düşünüyorum. ! kişinin 100.000 tecrübesi ile 10 kişinin biner onbiner tecrübeleri aynı kefede değil benim görüşüm. Hadi daha farklı bir gözle de bakayım. Bu yarışmaya katılmak isteyen yeterlilik de sağlayabilecek büyük bürolar yarışmaya katılmayı çok isteyen hevesli gençleri ekiplerine dahil edebilirler. Konsorsiyumu akıllarından bile geçireceklerini sanmıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu bahsedilen metrakare ler ve ödüller ve jüri olma durumları minumum koşul mu yoksa tercih sebebi mi ben tam çözemedim, minumum koşulsa ilginç , böyle bir kriter daha önce duymamıştım.
Yarışmanın jürisi belirlenince belki buna bir çeki düzen verirler, netleştirirler en azından.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yönetici
|
Yine de Berlin Büyükelçilik Binası yarışmasında yapılanlardan iyidir.
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| davetli yarışma, karayolları binası, suha özkan, yarışma, zincirlikuyu, zorlu center |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|