![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#91 |
|
Yönetici
|
Bir hafta kadar önce bu haberi duymuştum. Ama Zorlu Gayrimenkul'den gelen talep doğrultusunda bu konuda ortaya çıkmamış haberleri forumda dillendirmemeye gayret gösteriyordum.
Zorlu Center süreci giderek daha fazla Dünya Ticaret Merkezi sürecine benziyor... Bakalım nasıl sonuçlanacak.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Yönetici
|
Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A. Ş. ile kısa bir telefon görüşmesi yaparak haberin gerçeği yansıtmadığını öğrendim.
Ayrıca verilen bilgiye göre Sabah Gazetesi yarın konuyla ilgili bir düzeltme haber yayınlayacak.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Yönetici
|
28 Mart 2008 tarihli Sabah gazetesinden...
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Yönetici
|
30 Temmuz 2008 tarihli Radikal gazetesi'nde Erkan Aktuğ tarafından hazırlanan haberde finale kalan 4 projeye yer verilmiş:
Alıntı:
Emre Arolat Murat Tabanlıoğlu Han Tümertekin Cafer Bozkurt En son Gül Keskin tarafından düzenlendi : 30-07-2008 10:36. |
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Yönetici
|
Radikal'de çıkan haberden hemen sonra gelen Zorlu Gayrimenkul basın açıklaması şöyle.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Yönetici
|
Bu haberler sayesinde ve ilgili kurul nezdinde Anıtlar Kurulu'na "jüri" görevi yüklenmiş oldu.
Birisi de çıkıp "yahu anıtlar kurulu proje mi seçer?" diye sormuyor... İletişim böyle böyle inşa ediliyor ve bana kalırsa hatalı bir örgü yapılmakta.
|
|
|
|
|
#98 |
|
Yönetici
|
Buna kapıyı açan da Zorlu'nun kendisi bir yandan. "Bizim projemiz bu" demek yerine "işimiz görülsün kazasız belasız" mantığının ucuzluğu, kolaylığı...Olası itirazlar karşısında da "Ne yapalım, kurul böyle buyurdu" deme gevşekliği.
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir de ERA'ya doğru inceden yönlendirme mi yapılmış?
|
|
|
#100 |
|
Arkitera Üyesi
|
Karayolları arazisi için anket
Sabah gazetesi Karayolları arazisi için bir anket düzenlemiş.Ankette 4 ayrı proje bulunuyor.Sadece modellemeleri üzerinden Karayolları arazisine ve İstanbul'a en çok hangisinin yakışacağı halka soruluyor.Ben Emre Arolat ve Murat Tabanlıoğlu'nun projesine oy verdim görsellere bakarak.Şu anki durumda Era Şehircilik önde görünüyor.
|
|
|
#101 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence EAA ve Tabanlıoğlu'nun işbirliği ilginç. Normalde gönüllü olarak bu ikilinin birlikte bir proje hazırlamaya kalkışacağını sanmıyorum. Acaba işverenin bir yönlendirmesi mi var bunun arkasında? Zorlu'nun hatta ikisine birden işi verdiğine dair söylentiler çıkmıştı. Ancak bu Anıtlar Kurulu'nun devreye girmesi çok kötü bir sürpriz olmuştur herhalde. Lumina'nın görüşüne tamamen katılıyorum. "Zaten iktidara yakın olmayan bir grubuz, aman başımıza iş gelir, davaların, iptallerin sonu gelmez, bari Anıtlar'ı bu şekilde devre dışı bırakalım" düşüncesiyle yapılmış bir manevra.
Bu arada ERA ilk katılıcılar arasında yer alıyor muydu? Projelerini etkileyici ve diğer adaylardan oldukça farklı buldum. |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Yönetici
|
![]() İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, "Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışması"nı kazanan projeler konusunda son değerlendirmesini yaparak, 4 proje arasından Emre Arolat-Murat Tabanlıoğlu’nun birlikte gerçekleştirdiği projeyi seçti. Haberin devamı için: Zorlu Center Projesi Emre Arolat - Murat Tabanlıoğlu İmzasını Taşıyacak |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tüm olup bitenlerden sonra gerçekten çok şaşırtıcı bir sonuç!
Zorlu'nun özel olarak görevlendirdiği iki yarışmacı grubun hazırlamış olduğu ortak projenin onaylanacağını hiç kimse tahmin edemezdi herhalde... Buna rağmen diğer yarışmacılara ayıp olmasın diye sürecin bu şekilde sonlandırılması ise ayrı bir komedi. Yarışmaya katılan, finale kalan ve kazanan tüm projelerde emek veren herkesi tebrik ederim ancak bu projenin birinci olması bence mimari değil politik bir başarıdır. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| davetli yarışma, karayolları binası, suha özkan, yarışma, zincirlikuyu, zorlu center |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|