![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#76 |
|
Yönetici
|
Çok taze bilgi.
Başka dedikodu varsa bekliyoruz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cok merak ediyorum gunumuz mimarliginda artik moda olan Rhino veya Gehry'nin yazilimlariyla yapilan Zaha sitili bir yapi(veya bir kismini) tasarlayan cikacak mi?
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Arkitera Üyesi
|
Belkide çok endişelenmemek gerekir, Gehry yada Zaha fomları, bu arsadan beklenen rantı sağlamaya yetmez gibi geliyor. Bu görüş her iki üstadın da tanıdık bildik yapılarının anımsanabilen boyutlarına ( büyüklüklerine ) göre yorumlanmıştır. Moda olan söylemle '' melezlenmiş '' bir yapı görmekte şaşırtmayacaktır söz konusu arsada. Bekliyoruz.!
Bilbao etkisi konusuna gelince; aslında bir master plan kapsamında Bilbao kenti, çok sayıda büyük kentsel proje ile uluslararası yarışa katılmıştır. Öncelikle nehir boyunca eski liman alanlarının kent sel dönüşümünün sağlanması ve kent ekonomisinin, dolayısıyla Bask bölgesinin ekonomisinin canlandırılması öncelikli hedef olarak ortaya konmuştur. Santiago Calatrava'ın tasarımı olan yeni havaalanı ve Nervion nehri üstünde yaya köprüsü, Sir Norman Foster'ın tasarımı olan metro istasyonları, Frank Gehry'nin tasarımı olan Guggenheim müzesi, Sezar Pelli'nin tasarımı park düzenlemesi, Arata Isozaki'in tasarımı olan ticaret ve ofis binaları, iki ispanyol mimarın tasarımı olan Euscaldino kongre merkezi projeleri ve yeni fuar binaları bunlardan bazıları olup büyük bölümüde aynı dönemlerde tamamlanmıştır. Hernekadar bizde Guggenheim müze binası ile tanınıyorsada gerisinde, yukarıda bir kısmı sayılan güçlü bir mimarlık resmi geçidine sahip Bilbao. Bir başka ifadeyle gerisinde güçlü bir master plan ve o plana dayanan mimarlıklardır Bilbao etkisini yaratan. Sanıldığı gibi yalnızca müze yapısı yada bir arsada mimari düzeyi ne olursa olsun bir rant yapısı değil. En son hasant tarafından düzenlendi : 10-11-2007 00:14. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Yönetici
|
Ben de aynı fikirdeyim.
Bu formları "olmazsa olmaz" olarak görmemekteyim. Bu arada Rhino değil Catia ile çalışıyor Ghery.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Forum Üyesi
|
Bu yarışma ne oldu? Sonuçların açıklanması gecikmedi mi? Ben mi duymadım?
Kazanan büroya başarılar dilerken, Ahmet Nazif Zorlu ile geçirecekleri süreçte bol sabırlar temenni ediyorum. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Arkitera Üyesi
|
Zorlu holding in arsasında Hafriyat çalışmaları başladı.
1.5 milyon m3 hafriyat hacmi hesaplanmış, bunun nereye döküleceği de hesaplanıyor şu an.
|
|
|
#83 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yarışmanın kazananıyla ilgili haberi ben kaçırdım galiba.. Kimin projesi uygulanıyor Zulkarneyn, fikriniz var mı?
|
|
|
#84 |
|
Arkitera Üyesi
|
uygulanan proje belli değil sadece mak-yol hafriyat ve düzenleme işlerini almış muhtemelen kazananı yada kazanan projeyi biliyorlardır.Yakında ihalesi çıkar inşaat firmalarına çizimler gelir o zaman ister istemez ayyuka çıkar.
|
|
|
#85 |
|
Forum Üyesi
|
Son ikiye Emre Arolat Mimarlık ve Tabanlıoğlu Mimarlık bürolarının kaldığını kesinlikle söyleyebilirim.
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence bu yarışmanın surecı gercekten cok cok ilginç.
Zorlu grup zıncırlıkuyudakı arazıyı ınanılmaz bır bedel karsılıgı alıyor.. Buraya yakısan, dunyanın gozunun uzerınde olacagı bır projeyı hayata gecırecegını soyluyor... Yarışma jurısı dunyanın en marka mımarlık fırmalarını sadece yeterlı goruyor. Yapması gerektıgı gıbıde ulkemızın onde gelen mımarlık fırmalarınıda proje asamasına davet edıyor.. Inanılmaz ıddıalı demecler, yer yerınde durmuyor, herkes zorlu yarısmasını kımın hangı marka buronun kazanacagını ve ulkemız ıcın ne kadar onemlı bır fırsat oldugunu tartısıyor.. Sonra jurı takvımdekı sıkısmadan dolayı projeyı teslım surelerını bıraz daha gerıye atıyor.. Yapılması gerekenı yapıyor.. Projeler teslım edılıyor yada edılmıyor.. Kasım ayında acıklanılması gereken sonuclar hala resmen acıklanmıs degıl.. Cok profesyonel cok ıddıalı Turkıyede bır ılkı basarmaya hedefleyen bır proje yarısması malesef ve malesef ınanılmaz bır 'Turkısh' zıhnıyet ıle devam etmekte.. Su anda ıstedıgım kadar spekulasyon yapabılecegım bır ortam yarattı Zorlu Grubu ve seckın yarısma jurısı.. Soylekı yarısma herkesı ınanılmaz heyecanlandıran bır sekılde baslamısken, meslek grubu olarak amatorlukten ısveren tarafından amatorluge ıtılmeye calısan bır meslek grubundan profosyonellıge gıdıstekı onemlı bır mıhenk tası olabılecek bır yarısma projesı surecı, kamunun actıgı yarısma projelerınden cok daha fazla 'Turkısh' olarak devam etmektedır.. Su anda yarısmanın sonucu fısıltı gazetesı olarak ortalıkta yayılıyor... Arolat mı Tabanlıoglu mu vs vs..Acaba elenen gruplara nıye elendıklerıne daır herhangı bır rapor ıletıldı mı? cok merak edıyorum.. Bu yarısmada worldarchıtecture gıbı ıddıalı bır baslıkla acılan yarısmayı hazırlayanlar sınıfta kalmıstır.. Hemde butunlemesız can egrısız yaz okulsuz.. Kazanan ıcın hayırlı olsun, Mımarlık camıamız ıcınde guzel bır ornek olur.. Ama malesef yarısma surecı amator bır surece donmustur. Saygılarımla..
|
|
|
#87 | |
|
Yönetici
|
Yarışmayla ilgili nispeten resmi bir açıklama:
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Forum Üyesi
|
BRT'nin projesi
Iyiki elenmis. Bana göre çok bina. En fazla 1 kule ben isterdem. http://img216.imageshack.us/img216/8...stanbulpj1.jpg http://img216.imageshack.us/img216/7...stanbulwv0.jpg http://img216.imageshack.us/img216/7...stanbuldm8.jpg Video: MACINA Digital Film: Referenzen |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Forum Üyesi
|
Zorlu Holding'in mali verilerine baktığımızda çok fazla kredi ve borç yükü altında olduğu görülür. Gazetelerde, inşaatı kredi ile yapacaklarını okumuştuk. Bu yükü Zorlu'nun kaldırabileceğini sanmıyorum. Denizbank'ı 2.5 milyar dolara sattı, parası var demeyin. O para çoktan bitti.
Piyasayı bilenler, orta vadede ise emlak satışlarının dibe vuracağını da iyi biliyor. Bu projenin Zorlu adıyla başlayıp başka bir isimle biteceğine inanıyorum. Her nasıl biterse bitsin, bir yanı uçurum, bir yanı E-5, bir yanı bulvar olan bu kütle, İstanbul'un mezarına atılacak bir kürek toprak olacaktır. |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Yönetici
|
Zorlu Center Tabanlıoğlu ve Emre Arolat'a teslim...
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| davetli yarışma, karayolları binası, suha özkan, yarışma, zincirlikuyu, zorlu center |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|