![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Yönetici
|
Berlin'le karşılaştırmak bile çok büyük haksızlık olmaz mı?
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yönetici
|
Ben yazarken yazmışsın Ömer. (Arada kızımla ilgileniyorum uzun sürüyor bazen bir mesaj yazmak)
O yüzden kaçırdım gibi oldu. Ama fikirlerimizi aynıymış. Bu da iyi.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Yönetici
|
Yarışma ile ilgi olarak Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu'nun yaptığı açıklamaları bu haberde okuyabilirsiniz:
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Üye
|
Yarışmayla İlgili Diğer Açıklamalar
Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışması ile ilgili basında yer alan haberler;
Zorlu Çok İddialı - Radikal 'Zorlu'nun Mimari Yarışması - Cumhuriyet İstanbul'a Yeni Sembol - Cumhuriyet |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
|
Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışması ile İlgili Merak Edilenler
Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışması ile İlgili Merak Edilenleri yarışma yöneticisi ve Ağa Han Mimarlık Ödülleri eski Genel Sekreteri Dr. Süha Özkan'a sorduk.
En son Ömer Kanıpak tarafından düzenlendi : 20-06-2007 15:52. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence de bu buyuklukte ve prestijli bir arsa icin verilen sure oldukca yetersiz.Ancak isveren acisindan arsanin bos kalmasi buyuk olasilikla hergun binlerce dolara sebep oluyordur.
Aslinda bir yarismadan cok bir cesit ihale sureci sozkonusu gibi gorunuyor.Zaten mimarlar odasinin da bu isin icinde baglantili olmamasi da bunu gosteriyor ve yakinda bu yeni bir tartisma konusu baslatacaktir.... Ancak isveren arsayi degerlendirmek icin akillica bir yontem uygulamis cunku hersey net gibi gorunse de bu asamada cok acik uclu br goruntu var.... Bunula birlikete, ben Londra'da calisyorum ve daha gecen cuma bildirilmesine karsin, buradaki buyuk uluslararasi mimarlik sirketlerinin yeterlilik basvurusu yapacaklarini duydum...Ancak Anitlar Kurulu'nun sonucta tavsiye karari vereceklerini ve olusacak burokratik polimikleri de dusunursek, sonucta cikacak eser umarim denildigi gibi literature gecebilir ve Suzer Plaza vs emsallere benzemez....Hayirlisi olsun... Ne olursa olsun, boyle bir mimari isin herkesin gozunu Istanbul'a cevirmesine olanak sagladini gormek cok guzel.... Gercekten denildigi gibi gelecek 20-30 senede bence Istanbul cok ciddi sekilde Avrupa'nin cekim merkezi olacak.... |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Tüm Kamu Yapıları Yarışmayla Projelendirilmeli tartışmasındaki sorunlara dönmek zorundayız bu durumda? Karayolları arazisi kamusal bir alan mıdır? Evet bence öyledir. Önce projelendirilmeli, daha sonra satılmalıydı. Kamu yararını gözeten fonksiyonlar, kamu tarafından projeye sızdırılmalıydı. Ama mevcut kanun sistemi ile Zorlu Grubu arsayı satın aldı. O alan için şimdi olacaklara bakmak en doğrusu. Öte yandaki büyük sorunu nasıl çözeriz onun için Tüm Kamu Yapıları Yarışmayla Projelendirilmeli kampanyası tartışmasını kullanabiliriz. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Yönetici
|
Konu ile ilgili mimarlık dünyasının müzmin muhalifi Oktay Ekinci'den beklenen açıklama geldi. Cumhuriyet Gazetesinde'ki köşe yazısında yarışmaya değinmiş Ekinci.
Alıntı:
Herşey suç, anladık da ne olacak kentin bu kısmı? Öyle kalsın mı? Biz giremeyelim, etrafı dikenli telle çevrili kalsın. Veya TCK satmak istesin kendi mülkünü, biz satamazsın diyelim. Satsa da alan kişiye, "sen burayı aldın ama burda en fazla 5 katlı bina yapabilirsin, hatta onu da yapma en iyisi sen burayı yeşil alan yap" diyelim...Bu mudur ideal çözümünüz? Ya da nedir öneriniz? |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yönetici
|
Bilenler buraya aktarabilirler mi acaba?
Boğaziçi sit alanını tarfileyen metin neyi, nasıl içermektedir? Boğaziçi olarak kavramamız gereken büyülük deniz ve karanın birbirine değdiği aralık mıdır yoksa karşılıklı iki yakanın en yüksek noktalarına kadar olan yamaçları mı içermektedir? Boyuna kesit olarak düşünürsek Karadeniz ağzından Marmara Denizi'ne kadar olan bütün yataylığı içermekte midir? Sit alanı kağıt düzlemindeki bir leke büyüklüğü müdür yoksa mekansal ilişkileri ortaya çıkaran mekan parçalarının ya da sürekliliklerinin izlenebildiği bir envanter niteliğinde midir? Boğaziçi etkilenme bölgesi neyi kapsar? Boğaziçi peysajı neleri öngörmektedir? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yönetici
|
Konuyla ilgili Radikal gazetesinde çıkan haber için:
Radikal-çevrimiçi / Ekonomi / Zorlu çok iddialı Kafalarda garip karışıklıklar da var sanki. Bir yandan uluslararası yarışma diyorsunuz sonra Türkiye'den mimarların katılımı yoğun olsun diye ilanın yalnızca Türkiye'de ve Türkçe yayımlanan gazetelere verildiğini söylüyorsunuz. Arkasından da Türk mimarları yabancılarla konsorsiyum oluşturup gelebilirler deniyor. Mimarlar Odası'nın artık klişe haline gelen kazan kaldırmalarını bertaraf edeceğiz diye başka sakarlıklar türüyor. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Yönetici
|
Gökçe Aras'ın Süha Özkan'la yaptığı kısa söyleşiyi ancak okuyabildim. Özkan'ın açıklamalarından süreç ile ilgili bilgi edinmiş olduk; verdiği diğer bilgiler yarışma web sitesinden yeni başka şeyler söylemiyor aslında...
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yönetici
|
Kaynaklar için teşekkürler Ömer Yılmaz.
Bu metinleri okumak ıstırap verici gelse de burada madem bir takım meseleleri gündeme getiriyoruz oturup okuyacağım. Boğaziçi kanununun "Amaç" başlığındaki birinci madde "İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek ve bu alandaki nüfus yoğunluğunu artıracak yapılanmayı sınırlamak için uygulanacak imar mevzuatını belirlemek ve düzenlemektir" diyor. Ne var bunda? diye bir soru sorulamayacak kadar açıkmış gibi görünse de aslında oturup bazı kelimeleri kaşımak, üzerine sorular sormak gerekiyor. Bunu yapma biçimi(m) antipatik geliyor olabilir ama tartışmak gerektiğini düşünüyorum gerçekten. "Kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek" ifadesinin hangi davranma aralığında salınabilmeye imkan verdiği üzerine sanki bir uzlaşı varmış, hepimizce aynı derinlikte kavranıyormuş önermesinin aslında varsayımsal bir zemin hatta boşluk olduğu iddia edilemez mi? Kent veya metropol dediğimiz olgunun içinde karar mekanizmaları ve diğer aktörlerin görevi sınırlamak mıdır, yani bir doygunluk üst noktası belirleyip bundan sonrasına izin vermemek, kendinden menkul bir ideal an görüntüsünü dondurmak mıdır yoksa değişim ve dönüşümleri, metropolün mekansal ve yaşamsal ilişkilerini gözeterek düzenlemeye (regüle etmeye) çalışmak mıdır? En son lumina tarafından düzenlendi : 21-06-2007 00:17. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
|
heykel otel !!!!! yazıklar olsun! başka laf bulamıyorum
![]()
|
|
|
#30 |
|
Üye
|
Ahmet Nazif Zorlu, Belediye Başkanı Olur mu?
Bugün Sabah Gazetesi'nde Meliha Okur'un köşe yazısı Zorlu'ya ve Zorlu Center'a dair farklı bir bakış sunuyor. Zorlu'yla tanışan Meliha Okur, ona hayranlığını dile getirerek İstanbul'a katkıları nedeniyle Zorlu'yu kutluyor. Hatta ona belediye başkanlığı bile teklif ediyor.
Meliha Okur'un makalesini okumak için... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| davetli yarışma, karayolları binası, suha özkan, yarışma, zincirlikuyu, zorlu center |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|