Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Yarışmalar & Ödüller

Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 14-10-2007, 13:40   #151
Forum Üyesi

sarp ege'in Avatar'ı

Biliyorum sizlerde beklemiyordunuz ,böyle olacağını bilseydim sadece fotoğraf çekmek için Eskişehir’e giderdim biraz perspektifi bozuk olsun yada karanlık hiç olmamasından iyidir.
Eğer gerçekten yasal bir engel yoksa herkese duyuralım muhakkak fotoğraf çeken olmuştur onları bana (yada size) göndersinler ben (yada siz ) tasnifler galeriye yada size gönderirim.
sarp ege offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15-10-2007, 12:09   #152
Forum Üyesi

Tekrar merhaba,
Zaman bulamıyor oluşum işlerim nedeniyle değil, şu anda vatani görevimi yapıyor oluşumdan ve o görevin izin verdiği aralığın dar oluşundan. Hatta o görevden çalmak durumunda kalıyorum çoklukla. Görevim bittiğinde mazeretim de kalmayacak ve daha yoğun olarak katılabileceğim.

22422'ye:
Evet sıcağım! Ama sonradan ısınma denebilir benimkine. Maniple etmediğimi sanıyorum çünkü alıntıladığınız bölümde obje ile mimari tasarımını ayıranın içerik yada içeriksizlik değildir. İkisini ayıranın içeriklerindeki farklılıklar olduğunu (elbette öyle düşündüğüm için) söylemeye çalışmıştım.

Ömer Yılmaz'a :
Türkçe karakter kullanımı konusundaki kurallarınızdan sözediyorum. Bunu yanlış bulduğumdan değil elbette, karakterleri kullanabilmek için bilgisayarı değiştirdim (çok daha kolay yolunu ayasofya yazdı) ancak sorun yalnızca cihazın değişmesi ile çözülmüyor. Alışkanlıkların da değişmesi gerekiyor. Bu değişim cihazın değişiminden doğallıkla daha uzun sürüyor ve yazma hızım çok çok düşüyor. Ben düşüncelerimi yazabildiğimde de arkitera sistemi bağlantımı (üyelik haklarımı kullanabileceğim bağlantı) kesmiş oluyor. Deneyimsizliğim nedeniyle de yazdıklarım kayboluyor. Sözünü ettiğim kurallar bunlardı.

İzninizle... Yine ayrılmak zorundayım.

kamilk'ya :

''de-da'' konusundaki belaltı vuruşum nedeniyle özür dilerim. 22422'nin de belirttiği gibi aşırı ısınmanın verdiği densizlik diyebilirsiniz...
derin76 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15-10-2007, 15:10   #153
Üye

Merhabalar,

Eskişehir Ticaret Odası Hizmet Binası, Fuar - Sergi ve Kongre Merkezi, Sosyal Tesisleri Ulusal Mimari Proje Yarışması'nda satınalma kazanan projeler Arkitera Yarışma Projeleri'nde yayınlanmaya başlandı. Projeleri buradan takip edebilirsini.

Ali Akarsu (İTÜ), Korhan Torcu (İTÜ) Ekibi

Elçin Kara (İTÜ), Melis Nur İhtiyar (İTÜ), Dilan Yüksel (İTÜ), Arda Oral Koçak (İTÜ), Nurbin Paker Kahvecioğlu (İTÜ), Hüseyin L. Kahvecioğlu (İTÜ) Ekibi

Murat Sönmez (OÜ), Mehmet Arıdoğan (GÜ), Nihay Eyce Ekibi
Melis Göker offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16-10-2007, 15:11   #154
Forum Üyesi

sevmek?

‘’siz’’den kastettiğim doğallıkla kamilk. Konunun başlangıcında, yarışma sonuçları üzerinden, ortamda oluşması olası tartışma ortamına dönük yazmıştım ve hala aynı çaba içinde (olanaklarım dahilinde elbette) olduğumu söyleyebilirim.

22422’nin yazdığının aksine yarışmayı bırakmadım, yetişmedi bizim elimizde. İçinde bulunduğumu söylediğim (ki ortamdaki bayların çok kolaylıkla tasavvur edebilecekleri gibi…) ortam izin vermedi yetişmesine. Üç asker arkadaş (hepimizin er olduğunu söylemem koşulların anlaşılmasını kolaylaştırır diye düşünüyorum) hazırlandık. Çabam da onca yıl sonra, arkitera aracılığı ile dahil olduğum ve takip edebildiğim mimarlık ortamına iki arada bir derede sessiz sakin katkı koymaktı. Olamadı, hiç değilse tartışma ortamına katkım olsundu! Burdaki varlığımın gerekçesi bu. İş almak yada sıralamaya girmek gibi bir endişem olmadı. Çünkü mesleğimi tasarımcı olarak sürdürmek gibi bir düşüncem de yok. İnşa eden biri olarak süreci süzmek, anlamaya çalışmak ve fikir ortamından sebeplenmek.
Bu arada 1. Proje’nin faulü sayısaldır. İlk yazımda sözünü ettim ama yineleyeyim. Programda verilen büyüklüklerin (%10 sınırı da dahil) aşıldığı, jürinin saçak izdüşümlerini bile alana dahil edeceğini belirtmesine karşın, ofis bloklarının zemindeki izdüşümü içinde kalan açık alanlar paftalarda belirtilen kat alanlarına ilave edilmemiş. Yarışmanın ilk ölçütü sayısal eşitlik (kabul sınırı içinde) olmalı.

‘’tasarım tasarımdır’’ dan birkaç satır sonra ‘’içeriği sağlamsa olabilir’’ demişsiniz. Emin misiniz? Gerçekten aynı yazınızdan mı?

Yarışma özelinde söylemek gerekirse; bunca yarışman ve bu ortamı izleyen onca meslektaş veya mesleğe yakındaş arasından kaç kişi, mimari tasarımı görüntüden kavrayabilecek durumda? Yada kavramış gibi yapabilir…

Kamilk’ya:
‘’bilmişlik’’ dediğinizin bendeki karşılığı anlamaya çalışmak. Anlama olasılığı da bilinenlere bağlı olsa gerek. ‘’bakıyorum da…’’ yada ‘’çark etmek’’ tartışma ortamından çok ağız dalaşında kullanılabilecek türden. Ya da gerçekten bu tür ortamlardan uzak kalalı çok zaman olmuş.

İçerik kurguladığımız, güdülendiğimiz herşey. Ancak mimari tasarımdan sözediyorsak, kurgulama ve güdülenme program üzerinden gerçekleşir. Programatik büyüklükleri, işleyişe (düzen) ve niteliğe taşıyan iradeyi (tasarımcı), görüntüden çözümlemek hiç kolay değil. Yada benim için kolay değil. Fikrin kendisini nasıl inşaa ettiğini okuyabilmek için ifadeye yönelik enstrumanlara (plan, kesit denebilir) gereksinmem oluyor. Yalnız bana mı oluyor merak ediyorum. Mimar olarak görünenin arkasına dikiz atmayı gereksinmek ‘’bilmişlik taslama’’ dan çok, öğrenme isteğindendir. Görüntüler üzerinden yapılacak okumadan ‘’güzel, çirkin’’ çıkar. Bu da en masum anlatımla ayıp olur. Bildiğiniz üzre…
Klasik modernin ilk örneklerinden sonraki süreçte, bu örneklerin içeriğinden sıyrılarak, görüntülerinin kopyala/yapıştır ile çoğaltılması da mimarlığın rotası üzerinden yapılmıştı. Oysa o rotada daha sonra şiddetli kırılmalar oldu. Mimarlığın gittiği yerden sözedilebilir mi?
Yaşayışın çizgisindeki kırılmalara kayıtsız kalamaz mimarlık belki. Bu kayıtsız şartsız teslim olmayı da gerektirmiyor. Örneğin tüketim alışkanlıklarımızı tetikleyen, insanı tüketim azmanına dönüştüren düzenin aygıtlarının algıya yönelik bombardımanı değil midir? Düşünmeye değmez mi?
Eski 17-10-2007, 14:38   #155
Arkitera Üyesi

Derin 76' ya cevaptır.

Israrla içerik diye tutturduğunuz için Türk Dil Kurumu sözlüğünden içerik tanım-larını aktarmak hepimiz için faydalı olur diye düşünüyorum.
içerik:
1 . Bir şeyin içinde bulunanların bütünü, muhteva, mazruf:
"Eğitimin yalnız yöntemlerini değil, içeriğini de gözden geçirmek, düzeltmek gerekmektedir."- .
2 . Sözlü veya yazılı anlatımda verilmek istenen öz, düşünce, duygu ve imgelerin bütünü.
3 . Bir kelimenin veya kavramın anlamı.
4 . ruh bilimi Herhangi bir ruhsal süreç veya düşünsel işlevi oluşturan ögelerin bütünü.
5 . sıfat, mantık Bir cümle veya yargıda açıkça söylenmemekle birlikte var olduğu anlaşılabilen, zımni.

Birinci madde mimarlıkta kullanmaya daha yakın duruyor gibi değil mi? İçerik ''kurguladığımız güdülendiğimiz herşey'' derken siz dördüncü maddede anlatıldığı gibi kullanıyorsunuz (Bir ruhbilimciyseniz olabilir tabi ama mimarsanız?...) bazen de beşinci maddedeki gibi sıfat olarak. Ama daha çok ikinci maddedeki anlamında kullanıyorsunuz ki daha önce de belirttiğim gibi bu yol öz-biçim tartışmasına götürürki zaten klişe ve bayatlamış fikirlerinize çok birşey katmaz.
Yazınızda beni ençok rahatsız edense ısrarla öyle yapmıyorum demenize rağmen tasarımın enstrümanları olarak plandan kesitten bahsederek adeta tasarım dediğin böyle yapılır havası yaratmanız ve fikirleriniz gibi iki boyutlu olandan yola çıkmayı ön plana çıkarmaya çalışmanız. Daha önce övgüyle bahsettiğiniz(yada ben öyle anladım) Frank Gehry'nin önce birsürü maket yaptırdığını daha sonra modellettiğini bilmiyor olamazsınız. Yada Coop Himmelblau ortaklarının tasarım yapmadan önce tasarımla ilgili yada ilgisiz konulardan bahsettikten sonra gözlerini kapayarak eskizler yapıp beğendikleri bir tanesini projelendirdiklerini. Peki siz Calatrava yapılarını birde planını görelim bakalım deyip mi yorumlarsınız. Düştüğünüz ciddi bir hata var ve bunda ısrar ediyorsunuz. Kendiniz için doğru olanın herkes için doğru olması gerektiği fikrindesiniz ve ben bunun çağdışı bir davranış olduğu konusunda ısrar ediyorum.
Tasarım programdan başlar diyorsunuz arsa verilerinden yada çevre verilerinden başlarsa ne olur? İçimizden geldiği gibi proje yaparsak ne olacak? Ona tasarım demeyeceğiz ne diyeceğiz? Belki parlak bir fikriniz vardır. Alvar Aalto ''tasarımın yüzde sekseni sezgiseldir.'' demiş haltetmiş mi diyeceğiz?
Görünenin arkasına dikiz atmak için plan yada kesite bakarken yine bakma ve görme eylemlerini yerine getirdiğinizi ve bunları görüntüler üzerinden yaptığınızı illa birinin size hatırlatması mı gerekiyor?
Baştan sona yanlışlarla dolu olduğunu düşündüğüm yazınızda klasik modernlerden sonra yapılan mimarlığı kes yapışıtır kolaj mimarlığı olarak tarifleme çabanızın en kaba yorum olduğunu söylemek zorundayım ve şuna eminim aynı zihniyetle o dönemde yaşasaydınız klasik mimarlığı savunan tarafta kalırdınız muhtemelen. Çünkü o zamanki modern mimarlar henüz klasik değilken onlara direnenler de geçmişin güvenli gölgesi altından saldırıyorlardı şimdi sizin yaptığınız gibi.
Kesin doğrular aramanın yada tarifler yapmanın anlamsızlığının artık farkedildiği bir çağda yaşıyor olmak geri kafalı insanları korkutsa da ben yeni ufuklar açtığına inanlardanım. ''Mimarlık bitti efendim bilgisayar çıktı mertlik bozuldu'' basitliğinde mantık hatası yapan insanların durumuna düşmemek lazım.
Yoluma tasarımcı olarak devam etmeyeceğim diyerek kendinizi aklamaya çalışıp bir yandan da tasarım üzerine böyle beylik laflar etmeniz bence doğru değil. Aksi taktirde hiçbir ortama hiçbirşey katmış olmaz sadece çamur atan tarafta kalırsınız ve empati yoksunu biri olarak anılırsınız.Birde şu yanılgıyı bir kenara bırakın artık siz aslında içerik değil bir yöntem tartışması yapıyor ve günümüzdeki en tehlikeli hataya düşüyorsunuz. Bunun sonu skolastik bir katılığa kadar varır farkında değilsiniz.

En son kamilk tarafından düzenlendi : 17-10-2007 15:27.
kamilk offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17-10-2007, 14:55   #156
Forum Üyesi

İçeriği olmayan görüntü mimari ürüne dönüşebilir mi?
içeriği olmayan görüntü kirliliktir.
Merhaba,
Konu edilen ekibin sadece görselleri yüklemesinin altında içeriksizlik olduğunu ima ettiniz yazdıklarınız üzerine biz de sorduk bu proje üzerine mi yazdınız diye.
Siz hayır genel yaklaşımım deyince biz de görsellerin bir sürecin sonucu olduğunu genel yaklaşımda içeriksiz olarak algılamamamız gerekir diye yaklaştık belki içeriğin açılımında anlaşmak gerekirdi , ki sizde aynı düşüncede olmalısınız ki içeriği tariflemişsiniz oarada kurguladığımız ve bizi güdüleyen her şeyi programa oturtuyorsunuz , oysa biz ortada program olmasa da bizi var eden o algılarımızın güdülenmemizin içerik olarak biz olduğunu düşünüyoruz bırakınız diğer koşulları fiziki olarak zemin değiştirseniz program aynı kalır ama içerik etkilenir diye düşünüyoruz. Bu aşamada içeriği doğru ve tam algılamak tabiî ki plan , kesit , rapor ister ama unutmayınız onlar sadece kağıt üzerindedir gerçekte görsellerle baş başa kalırsınız.
Tam yazıyı toparlamıştık kamilk yazısı ile karşılaştık size askerde kolaylıklar dileyerek artık forumun ana konusuna dönsek.

En son 22422 tarafından düzenlendi : 18-10-2007 11:12.
22422 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-10-2007, 11:31   #157
Forum Üyesi

Forum yöneticilerimize

Bizce, bu forumları uzun zamandır yönetenlere bir soru sormak gerekiyor .
ETO yarışması forumunu (belki kendi kategorisinde ve önemsediğiniz açılardan) değerlendirebilir misiniz?
Eski 18-10-2007, 11:59   #158
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 55
Henüz 11. sayfada yazılanları okumadım.

Onun dışında tam da bizim hedeflediğimiz, olmasını arzuladığımız, beklentilerimizi karşılayan bir tartışma oldu.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-10-2007, 12:26   #159
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

Atışmak yerine tartışmaya sürüklenmeyi seçsek daha çoğul açılımlar oluşabilir, bence.
lumina Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-10-2007, 14:10   #160
Forum Üyesi

kamilk'ya

Çok kötü bir demagogsunuz!.. Özellikle plan,kesit ve görünüşün de (ki sonuncusunu söylemedim, olduğunu düşünerek) görüntü olduğunu söylemeniz, tamamen konuyu saptırmak! Mimari proje'nin cisimleşmesi için inşaa sürecini tasarlayan, planlayan biri olarak plan-kesit-görünüşün ne anlama geldiğini çok iyi biliyorken sizin, bu talebi anlayamayışınız garip değil mi? Ve farkında mısınız bilmiyorum, projeniz üzerinde yapılan okuma, yorum ve eleştiri projenizi değerlendiriyor...
Anlamanızı kolaylaştırıcı not: ''değerlendiriyor'' dan kastedilen ölçülebilir değer değil, ortama (başta ben) yapılan katkı anlamındadır.

kopyala/yapıştırdan ''kolaj''ı anlamanız düşünüşünüze dair ipucu veriyor. Herhangi klasik modern bir ürünü koşullarından, zemininden, yerinden koparıp başka koşullara, başka zemine başka bir ''yer''e kondurmaktan sözediyorken ve çok anlaşılırken ''kolaj''a varmanız çok ilginç.

Tasarıma programdan başlanır gibi bir savım olmadı. ''program üzerinden...'' i ''... başlanır'' olarak anlamanız da artık beni şaşırtmıyor. Hele ki fuar bloğunun parçalanmasını gerekçelendirirken programın getirdiği büyüklükten dem vuruyorsunuz.

Tasarımcı olarak devam etmeyeceğimi söylememin gerekçesi de aklanmak değildi. 22422'ye verdiğim bir yanıttı ve ''katkı''nın çaba olduğunu da ekledim. ''tasarımcılar konuşsun'' a getirmeniz yanıta değer değil. üzgünüm...

''çamur attığımı'' düşünen ikinci bir kişi çıktığında bu ortamda bulunmam ve yazmam haksızlık olur. Görünene kuşkuyla bakmak ne zamandan beri ''çamur atmak'' oldu merak ediyorum. Siz kuşku duymaz mısınız? ''yeni'' diye ortaya konulanı ''yeni''liğinden dolayı mı benimsersiniz?

Fikrin bayatlayacağını ucuz politikacılar söyler. Fikir insanı söylemez.

Tasarımcıyı, tasarımlama sürecindeki ''irade'' olarak andım. Sebebi ne olabilir sizce? Anlamanıza yardım edeyim; sezgiye dair anıştırmanın yanıtı ''irade''de var zaten.

Tartışmanın zeminiyle oynuyorsunuz dememin nedeni de yukarıdaki saptırmalarınız. Mimarinin yalnız görüntü olamayacağı üzerine yazarken bana, ''...eminim klasik olurdunuz'' demeniz, kavrama eşiğiniz hakkında da fikir veriyor. O nedenle dövüş istiyorsunuz zaten. Ve o nedenle de size son yanıtım bu!...
Eski 18-10-2007, 14:17   #161
Forum Üyesi

22422'ye,

Pardon ben ''görüntülerle mi düşünür olduk?'' un genel olduğunu söylemiştim. Yanlış anlaşılma olmuş. Afedersiniz.

Düşüncelerinize büyük oranda katılıyorum. Elbette kağıt üzerindedirler ancak görüntünün ardındaki iradeyi kavrayabilmemiz için gereklidirler. Sonucta da görüntüyle başbaşa kalırsınız. Yapının kullanıcıları için de öyle.

Bizim beyaz, dairesel bir tablet diye baktığımız Aspirin'e farmakologun bakışı bizimkine benzer mi? Prospektus talebim ondandır.

Teşekkür ederim tartışmayı zeminine oturtma çabanız için.
İzninizle soğumalıyım.

En son derin76 tarafından düzenlendi : 18-10-2007 14:31.
Eski 18-10-2007, 14:31   #162
Forum Üyesi

Araya Derin76 girmiş, bu yazı forum yöneticilerimizedir,
Sorunun amacı aynı şeyleri paylaşıp paylaşmadığımız görmek üzerine,
Bu yazı bir özeleştiridir ,
Atışmak olur, neden olmasın tartışmanın bir hali olarak önemli değil önemli olan konunun kişiselleşmemesi kimsenin kırılmaması ve hepimizin farklı yerlerden aynı tarafa bakıyor olmamız.
Evet bu iş katılım işi
Biz pek katılamadık iki sebepten (belki pek çok kişi de aynı nedenle katılamadı, projeler çok net değil bazı şeyleri algılayamıyorsunuz saçmalıyor da olabilirsiniz ve galeriye gelen proje sayısı çok az satın almalar bile 3 tane de kaldı, bu çerçevede örneğin kamilk projesi üzerinden tartışmak sanki haksızlık gibi doğru/sağlıklı gelmedi ki bunu eklemek gerek sağlıksızca devam etmekte) ) ama paylaşmaya çalıştık ve esas paylaşmak istediğimiz ,
Bu yarışma ve dolayısıyla bu forum tüm enerjisini tüm paylaşımlarını seçtikleri projeye rağmen (katılsak da katılmasak da sayın derin76 ya hitaben sevsek de sevmesek de )
Önce bu jüriye borçludur.
Eğer bizlerde hazırlıklı ve katılımcı olabilseydik çok daha iyisini yapabilirdik.
Eski 18-10-2007, 17:45   #163
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin derin76 tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Merhaba,

Yarışmaya proje yetiştiremeyip, kolokyuma yetişebilen biri olarak; kolokyuma ve sergiye dair düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Ancak daha önce şunu belirtmeden geçemeyeceğim: sergiyi gezerken, bizim ''yetişmedi'' dediğimiz projemizin teslim için yeter koşulları sağladığını görmek içimizi burkmadı değil. öyle ki teslim edilen, satınalınan projeler içinde dahi kendi projemizde sorun ettiğimiz, üzerine düştüğümüz ve zaman yitirdiğimiz şeylerin keyfe keder olduğunu gördük. Teslim edilenlerin çok daha ilerisinde bulunduğumuzu da (projelendirme düzeyinden sözediyorum elbette). Bu da kendimize attığımız ''kazık'' olarak, deneyim hanemize eklendi(!).
Rica etsek yetişmedi sandığınız ama teslim için yeter koşulları sağlayan projenizi bizimle paylaşırmısınız. Galeri bu konuda büyük kolaylıklar sağlıyor. Bizde anlamlandıramadığımız fikirleri ''Teslim edilenlerin çok daha ilerisinde bulunduğumuzu da (projelendirme düzeyinden sözediyorum elbette)'' diyerek taçlandırdığınız bir örnek üzerinde görmüş oluruz.

En son kamilk tarafından düzenlendi : 19-10-2007 14:57.
kamilk offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-10-2007, 18:00   #164
Forum Üyesi

Eskişehir Ticaret Odası

Sayın Ömer Yılmaz , Ayasofya, Lumina bu yazıyı ETO’ya gönderin lütfen.
Derin76 ve Kamilk ben sizin düzeysizleşen tartışmanızı burada görmek , gençlerinde buna tartışma diye bakmasını istemiyorum ya düzeyi sağlayın yada daha iyisi biri birinize mail atarak devam edin lütfen.
Yöneticilere soruyorum üyelikleri geri almak mümkün değil mi?
duyu offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-10-2007, 23:40   #165
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 55
Mesaj isteğiniz üzerine ilgili bölüme taşındı.

Üye'likleri geri almak mümkün. Ancak bunun bir prosedürü var; kullanıcılardan gelen şikayetlerin bu prosedürler içinde direk bir yeri yok ne yazık ki.

Forum ortamı o kadar farklı durum ve kişiliği bir arada barındırıyor ki burada bir arada yazışmayı sürdürebilmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Çoğu zaman inanın biz yöneticiler bile farklı düşüncelerde, farklı sonuca ulaşacak görüşlerde olabiliyoruz. Sözün özü böyle taleplerde bulunmaktansa farklı düşüncelere de hoşgörü ile yaklaşmaya çalışmak, belki yanlış buluyorsanız doğrusunu göstermeye çalışmak daha yararlı olacaktır.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
alişan çırakoğlu, eskişehir yarışması, eto yarışması, mimari proje yarışması, yarışma

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları