![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#151 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bukonuda Mimarın önündeki engel bir başka mimardır
bu işlerden para kazananlar neden yarışmayı savunsun ki adam yıllarını harcamış karneler almış efendim ne bileyim sağlam referanslar yapmış yeri gelmiş basmış parayı cebinden ödemiş yeterki tanışalım demiş - kar almamış... sen şimdi yarışmayla yapalım diyon... bağ bağ bağ.... sırf en idea projeyi sunduğun için... olurmu efem olurmu neolcek onca deneyim geçmiş referans yatırım vb... olllmaaaazz....
|
|
|
#152 |
|
Yönetici
|
Tüm Kamu Yapılarının Yarışma ile Yapılmasının Önemli Olduğunu Düşünmekteyim
Mimari projelerinin tamamı yarışma projeleriyle elde edilen ve yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edilen İzmir Adnan Menderes, Antalya, İstanbul Atatürk, Muğla Dalaman, Ankara Esenboğa, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanları üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havaalanları Daire Başkanı Cemil Acar ile bir söyleşi gerçekleştirdik.
Tüm Kamu Yapılarının Yarışma ile Yapılmasının Önemli Olduğunu Düşünmekteyim |
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Arkitera Üyesi
|
bir vurgu da benden
ömer kanıpak, umut inan'ın 'istanbuldaki merkez bankası binasını yapmak istediği' yönünde başlık atan haberi kaynak alarak demişti ki:
Alıntı:
yine de konu önemli olduğu için bir vurgu da ben yapayım istedim: mesleki kariyerini yarışmalar yoluyla edinenler, bu alanın etik kodlarına özen gösterirler genellikle. bu örnek de bu açıdan değerlendirilebilir. |
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kamu yapılarının projelendilip yarışmaya açılması bence de iyi olur. Hatta kamu kuruluşu olup da ruhsatı olmayanlar bile var. Buna üniversiteler de dahil.
En son lumina tarafından düzenlendi : 16-04-2008 20:01. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| ihale kanunu, kamu yapıları, mimari proje, projelendirme, yarışma |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|