![]() |
|
|||||||
| Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#91 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Forum Üyesi
|
Anlayamıyorum bu konu kapandı mı şimdi, bu kadar önemli bir konuda söylenecek söz kalmadı mı?
Buradan Mimarlar Odasına sesleniyorum bu düzen amaçladığımız mı? Her şey yolunda mı? |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
![]() Kapanır mı hiç. Şimdi yola çıkmak için bütçe oluşturulmalı. Bunun yollarını arıyoruz. Daha önce yazdım mı bilmiyorum ama en azından ilk aşamadaki masrafları karşılamalarını (Karşılığında Arkitera.com'da reklam banner'ları vererek.) İMP'den istemiştik; broşür ve sticker basılması işi. Biraz daha güçlü bir şekilde yola çıkmanın yolu gazetelere ilan vermek elbette ama bu çok daha büyük bütçeli bir çalışma. |
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Arkitera Üyesi
|
Düzeltme...
Rekor rekor üstüne...
![]() 16:55 - Ek düzeltme: Şimdi de saat: 16:55 ama "14:04" yazıyor... Yine 3 Saat fark var... Aynı anda en fazla online kullanıcı rekoru "2.208" kullanıcı ile "15-10-2007" tarihinde, şu saatte gerçekleşti: "14:04" ******** 16:30 - Düzeltme... Forum "reytingi"nin saatleri neden hep 3 saat öncesini gosteriyor? Oysaki az önce (saat: 16.30'da) "2.195" oldu... "Aynı anda en fazla online kullanıcı rekoru 2.195 kullanıcı ile 15-10-2007 tarihinde, şu saatte gerçekleşti: "13:31"
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 15-10-2007 17:09. Nedeni: Ek... |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bu broşürlerin baskısını keşke İMP yapsa... Olmadı ne yazık ki yapmıyorlar. Bu konuyu da altüst edeceksiniz öyle mi? Doğru ya tıpkı diğer pek çok alanda olduğu gibi başkasının alanına girdi Arkitera. MO'nın yapması gerekeni yaptı. Dolayısıyla "İMP'den ödemesini alalım" dedi diye beline vurmalısınız. Ama merak etmeyin zaten atlayacağınızı (yazmasanız da bunun konuşulacağını) tahmin ediyordum. Tamam; bu işin sahibi Mimarlar Odası olmalıdır. Evet bastırılsın broşürler. Aidat için haciz kağıdı gönderildiğine göre... |
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Metin Karadağ,
özür dilerim ne demek istediğinizi anlayamadım, yada masrafları istemek ile ilgili imalarınız var herhalde , ben konuya yabancı kaldım. Sayın Ömer Yılmaz, Biz büyük bir camiayız para sorununu çözebiliriz gibi geliyor ayrıca basının bu konuda destek vereceğini düşünüyorum yanılıyor muyum. |
|
|
|
|
|
#97 | |||||
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#98 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Ömer Yılmaz benim sorum arada kaynadı gitti ne kadar bir paradan söz ediyoruz ve basından bu konuda destek alınamaz mı?
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Yönetici
|
"Basın" dediğimiz şey inanın çok karmaşık
![]() Ne kadar bütçeli bir çalışma olursa o kadar iyi olur kuşkusuz. Daha önemlisi bunun sürdürülebilir kılınması. Yani bir defalık bir bütçe yaratılarak broşür yapılması, gazete ilanı verilmesi ve bir basın bülteni ile bu iş olmaz. Uzun uzun plan yaptıktan sonra yavaşça harekete geçilmeli. Son zamanların benzer kampanyasını MO Genel Merkezi yürüttü biliyorsunuz. Mimarlık Politikası kampanyasını bugün kamuoyu ne kadar biliyor? |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarlar odasının kampanyasından neden kimsenin haberi olmuyor,
Neden uzun vadeli bir çalışma öngördünüz , Stikerleriniz kimin için istiyorsunuz , Neden basın yada medyayı bu kadar önemli buluyorsunuz, Cevap tek kamuoyu oluşturmak ve onun gücünü kullanmak hangi kamuoyundan bahsediyoruz tabusal alanlarına girmediğiniz sürece olanı umursamayan yada ilgilenmeyen kamuoyundan , Siz nerde duruyorsunuz (ona göre) elitizmin doruklarında, onunla paylaşmak istediğiniz hiçbir şey yok ona göre, Onlara yansıttığınız bu, onlar güruh Onlar bu işlerden anlamaz ,onlar bu işlere girerse bu işler ucuzlar halkın yıldızları olur diye düşünürseniz MO’nun durumundan farkınız kalmaz, o zaman onların desteğini alamazsınız siz onlara doğru bir adım atmalısınız onları adam yerine koyduğunuz(u biliyoruz) gösteren bir adım bu da ucuzlama pahasına yada başka riskler pahasına onları bu işlere katmaktan geçer ancak bu süreci hızlandırır yoksa yüzyıl beklersiniz sizi anlasınlar hakkınızı versinler sizin seviyenize gelsinler diye yada bir Atatürk çıksın diye. |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Forum Üyesi
|
Buranın paylaşım ve kamuoyu bağlamında önemini azımsamayın ,
size sayısal bir durum 2003- 2007 4 yılda odanın sitesine giriş 500.000 (oda verisi) bu rakamı güne çekerseniz 342 giriş/gündür aynı oran burada 15500 giriş/gün aradaki fark yaklaşık 45 kat yarattığı sinerji düşündüğünüzden çok daha yakın zamanlarda etkisini gösterecektir. Burası çok önemli. |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Arkitera Üyesi
|
kamuda çalışan mimar mühendis ne yapacak bu arada...
pardon tek birşey soracam...
kamuda çalışan mimar mühendis ne yapacak bu arada... buna bir çözümünüz varmı acaba... siz ilgili kurumun işlevsel sorunlarını onlar kadar iyi deneyimleyebileceğinize ve bunu projenize adapte edebileceğinize inanıyorsanız ki ben inanmıyorum... hatta bu önerinin ana fikrinin işlevsel değil anıtsal mimarinin önüne yol açmaktan ileriye gitmediğini düşünüyorum hep onaylıyoruz çok güzel olur harika olur diye alt alta tonla mesaj var ama ortada geliştirici çözücü bişey yok tersinden bakan da yok işte ben bakıyorum yorumlarınızı da merak ediyorum ![]() saygılar
|
|
|
#103 |
|
Yönetici
|
Tersten bakmak açılım sağlayıcı olabilir ancak bu tersinden kurmanın araçlarını iyi düşünmek lazım. Sorduğunuz sorunun cevabı zaten kendi bünyesinde değil mi? Madem "ilgili kurumun işlevsel sorunlarını onların - kurumda çalışan mimar ve mühendisler - iyi deneyimleyebileceğine" inanıyorsunuz, bunu örnekleyebilecek en az bir gösterge de vardır herhalde.
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Yönetici
|
Hangi kurumun mimarı kendi kurumu için proje çiziyor aceba? Kurumlar tip proje uygulamaktan ileri ne yapıyor aceba?
|
|
|
#105 |
|
Yönetici
|
Ne en az bir gösterge vardır ne de kurumlarda çalışan mimarlardan yapılarını çizmeleri isteniyordur
![]() Nihat'ın kaçırdığı başka şeyler de var: "Tüm kamu yapıları" derken ifade ettiğimiz teker teker devlet kurumlarının binaları değil ki. Bu konu birazcık tartışıldı zaten forumun içinde. Başka bir taraftan daha bakalım. Kamuda çalışan mimar daha iyi biliyorsa, konuya daha hakimse; yani ortaya konacak tasarım sorununu rakiplerinden daha iyi çözecekse ne güzel. Bu durumda yarışmaya girer ve kazanır. Yarışmayla yapılmasının ne sakıncası var? Geçiniz... ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| ihale kanunu, kamu yapıları, mimari proje, projelendirme, yarışma |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|