Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Yarışmalar & Ödüller

Yarışmalar & Ödüller Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi buraya yazabilirsiniz.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 15-12-2006, 10:07   #1
Yönetici

Maltepe Bölge Parkı Fikir Projesi Yarışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etüd ve Projeler Daire Başkanlıgı, Projeler Müdürlügü tarafından ulusal ve tek aşamalı olarak “Maltepe Bölge Parkı Fikir Projesi" yarışmasının konusu Kadıköy, Maltepe, Kartal ve Samandıra yerleşmelerinin kesiştiği Büyükbakkalköy Mevkii’nde, 29.08.2003 onay tarihli Maltepe Büyükbakkalköy Bölge Parkı ve Ağıltepe Nazım İmar Planı ile 09.03.2005 onay tarihli Büyükbakkalköy Çevresi Nazım İmar Planı’nda “kamuya açık rekreatif amaçlı bölge parkı” olarak gösterilen alana ait fikir projesinin elde edilmesidir.

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi için
http://www.arkitera.com/competition....etition&ID=438
Eski 22-12-2006, 22:59   #2
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 55
Dicle Yarışması tartışmasında ATOLYE55 adlı kullanıcı şöyle demişti:
Alıntı:
Bence yarışmaya mimarlık ortamına katkı yönunden bakmak daha doğru.
Ne yazıkki her iki yarışmada da (Diyarbakır Maltepe) daha önce almış oldukları jüri görevlerini ellerine yüzlerine bulaştırmış jüri üyeleri mevcut.Bence bu üyelerin derhal istifa etmeleri için gerekli girişimlerde bulunulmalı eğer onurlarıyla kendiliğinden istifa etmezlerse .
Bu yarışmanın jürisi şöyle:

Asli Jüri Üyeleri
Prof. Dr. Ahmet C. Yıldızcı - Orman Y. Müh., İ.Ü. - Şeh. ve Böl. Pl., İ.T.Ü.
Prof. Dr. Cengiz Giritlioğlu - Y. Mim-Müh., İ.T.Ü., Şeh. Pl., Münih T.Ü.
Prof. Dr. Oğuz Yılmaz - Y. Peyzaj Mim., Ankara Ü.
Prof. Dr. Hasan Şener - Y. Mim-Müh., İ.T.Ü.
Doç. Dr. Baykan Günay - Y. Şeh. Pl., O.D.T.Ü.
Yard. Doç. Dr. P. Pınar Özden - Y. Şeh. Pl., Y.T.Ü. , İ.T.Ü.
Bünyamin Derman - Y.Mim., Y.T.Ü.

Hiç kimseyi töhmet altında bırakmamak için yazılanların arkasında durulmalı. Eğer bu mesaja (ve Dicle mesajına) cevap verilmiyorsa ATOLYE55 adlı kullanıcının özür dilemesi gerekir.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-12-2006, 13:29   #3
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Mimarlar Odası'ndan Maltepe Yarışmasına Boykot
Alıntı:
Maltepe Bölge Parkı Ulusal Fikir Projesi Yarışmasına Boykot !

Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu’nun 22 Aralık 2006 tarihli ve 40/17 tarihli toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 15 Aralık 2006 tarihli Resmî Gazete’de ilan edilen, İstanbul-Maltepe Bölge Parkında hukuk dışı yapılaşmayı ve bölge parkının daraltılmasını meşrulaştırmaya yönelik “Maltepe Bölge Parkı Ulusal Fikir Projesi Yarışması”nın boykot edilmesine karar verilmiştir.

Boykot gerekçesini oluşturan yarışmaya jüri üyesi verilmemesine ilişkin Mimarlar Odası yazısı ektedir. Gerekçesi için tıklayınız… (Bir sonraki mesajda gerekçeyi bulabilirsiniz.)

TMMOB Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 26-12-2006, 13:31   #4
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Boykot kararının gerekçesi
Alıntı:
Ankara : 18.07.2006
Sayı : 06-011/1590

BİMTAŞ Boğaziçi İnşaat Müşavirlik A.Ş.
Genel Müdürlüğü
İSTANBUL

Konu :”Maltepe Bölge Parkı ve Rekreasyon Alanları Fikir Projesi” yarışması için jüri üyesi aday talebi

İlgi :24.04.2006 /24.06.2006 gün ve İMP/53/533 sayılı yazınız.

İlgi yazınız ile; Şirketiniz bünyesindeki İstanbul Metropoliten Alan Kentsel Tasarım Merkezi, Kentsel Tasarım Yarışma Grubu’nun yönetiminde ”Maltepe Bölge Parkı ve Rekreasyon Alanları”na dair “Ulusal Tek Aşamalı Fikir Projesi” yarışmasının düzenlendiği; bu yarışma için ilgili yarışmalar yönetmeliği uyarınca 7 kişilik “asıl” ve 4 kişilik “yedek” jüri üyeliği için öneri aday belirlenmesi ve bu adayların isim, irtibat telefonları ve adreslerinin Genel Müdürlüğünüze iletilmesi istenmektedir.

Konu, ilgi yazınız gereği, TMMOB Mimarlar Odası’nın ilgili yasa, yönetmelik ve toplumsal sorumlulukları kapsamında incelenmiş olup aşağıdaki hususların tarafınıza iletilmesi uygun görülmüştür.

Şirketiniz tarafından, bünyenizde yer alan İstanbul Metropoliten Alan Kentsel Tasarım Merkezi, Kentsel Tasarım Yarışma Grubu’nun yönetiminde yarışmaya açılacağını duyurduğunuz alan; 27.09.2001 onay tarihli 1/5000 ölçekli Büyükbakkalköy Bölge Parkı planında kalmakta iken; bölge parkının büyük bir kısmı 29.08.2003 onay tarihli 1/5000 ölçekli 29.08.2003 tarihli 1/5000 ölçekli Büyükbakkalköy Bölge Parkı ve Ağıltepe Nazım İmar Planı ile Maltepe Üniversitesi alanına alınmıştır. Bölge parkının küçültülmesine dair kararlar sadece üniversite alanı ile sınırlı kalmamış, aynı plan ile bölge parkına ayrılmış yaklaşık 116 dönüm alan da bugün “Narcity” adı altında satışı yapılan lüks konut bölgesi kullanışına açılmıştır. Bu değişiklikle de yetinilmemiş; her türlü şehircilik, planlama öğreti ve imar kanun ve kurallarına aykırı olarak 2005 yılında yapılan 1/50 000 ve 1/5000’lik plan tadilatları ile bölge parkından çıkarılan yeni alanlar ile söz konusu üniversitenin yüzölçümü % 40 oranında yeniden arttırılmıştır.

Bütün bu değişikliklerin yanı sıra her türlü bilimsel ve hukuksal karşı çıkışa karşın artık bir planlama mekanizması haline getirilmiş bulunan “parsel bazında” yapılan “nazım plan” tadilatları ile Maltepe Büyükbakkalköy Bölge Parkı; ilgi yazınız eki paftada da görüldüğü gibi adeta üniversite ve lüks konut alanlarının arka bahçesi haline getirilmiştir.

Bu konularda sivil toplum örgütlerinin olduğu kadar bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının planlama ile ilgili birimlerinin de karşı çıkışları bulunmaktadır. Ancak tüm bu bilimsel ve hukuksal karşı çıkışlar uygulama mercilerinin bu konudaki hukuk ve bilim tanımaz yöntemlerinin meşrulaşması sürecini olumlu yönde etkileyememiştir.

Bu kez; ilgi yazınız ile yasallığı ve meşruiyeti tartışılır bir şekilde parçalanan, en azından İmar Kanuna göre azaltılan alan kadar bir başka yerde donatı alanı bile ayrılmamış bölge parkının kalan kısmı hakkında “Ulusal Tek Aşamalı Fikir Projesi” yarışmasının düzenlendiği bildirilmektedir.

İstanbul Büyükşehir İhale Komisyonu tarafından 15.12.2004 tarih 1405-530 sayılı kararı ile “İl çevre düzeni planı için gerekli analitik etütler yapma işi” ihale edilen ancak bünyesinde oluşturduğu akademisyen ve plancı kadrosu ile “1/100 000 İstanbul Çevre Düzeni Planı”nı yapma işini de görev edinen Şirketinizin hazırlamış olduğu 1/100000 Çevre Düzeni Planı henüz askıya çıkmış ve söz konusu planın şehircilik ilke, esas ve ilgili mevzuat hükümlerine uygunluğu tartışılmamış ve genel plan kararları üzerinde toplumsal bir mutabakat sağlanmamışken; süreci böylesine tartışılır bir alanlarda yarışmalar açmak; hazırlamış olduğunuz stratejik plan kararlarını devre dışı bırakmakla kalmayıp plan bütünlüğünü de parçalayıcı olacak ve 1/100000’lik planı bugüne kadar İstanbul ölçeğinde yapılan her türlü yasa dışı planlama kararını meşrulaştırma aracı haline getirecek ve kamuoyu nezdinde inandırıcılığını bir kez daha yitirmesine neden olacaktır.

Konu; TMMOB Mimarlar Odası’nın ilgili yasa, yönetmelik ve toplumsal sorumlulukları kapsamında incelenmiş ve yukarıda açıklamaya çalıştığımız nedenler ile düzenlemeyi düşündüğünüz ”Maltepe Bölge Parkı ve Rekreasyon Alanları”na dair “Ulusal Tek Aşamalı Fikir Projesi” yarışması için jüri üyesi aday talebinizin yerine getirilemeyeceği hususunun tarafınıza iletilmesi uygun görülmüştür.

Bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

Necip MUTLU
Genel Sekreter

Eski 26-12-2006, 13:53   #5
Forum Üyesi

alper_ist'in Avatar'ı

O da güzel!Biz Dicle'yi boykot edip Maltepe'ye katılalım derken buna boykot geldi, yanlış ata oynamışız anlaşılan...Merak ettiğim,bu yarışmada bölge parkının küçültülmesi ve o küçülmüş alanla ilgili bir proje yarışması açılması demek ille de o alanda uygulama mı yapılacak demek?Bu bir fikir yarışması,yani bunu legalleşmenin önünü açıyor diye tercüme etmek ne kadar doğru?Yarışma alanı revize edilemez miydi bundan sonraki süreçte?Oda'nın boykotu yarışmayı geçersiz kılmıyor mu?
alper_ist offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-12-2006, 14:29   #6
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin Mimarlar Odası Açıklaması tarafından gönderilmiş
Bölge parkının küçültülmesine dair kararlar sadece üniversite alanı ile sınırlı kalmamış, aynı plan ile bölge parkına ayrılmış yaklaşık 116 dönüm alan da bugün “Narcity” adı altında satışı yapılan lüks konut bölgesi kullanışına açılmıştır.
Narcity'nin mimarı Nevzat Sayın. Mimarlar Odası yöneticilerine buradan açık olarak soruyorum. Narcity ile ilgili de yarışmaya gösterilen tepki gösterilmiş midir?

Bir de küçük hatırlatma: Narcity lüks bir konut projesi midir acaba?

Eski 07-01-2007, 00:12   #7
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Dicle Yarışması tartışmasında ATOLYE55 adlı kullanıcı şöyle demişti: Bu yarışmanın jürisi şöyle:

Asli Jüri Üyeleri
Prof. Dr. Ahmet C. Yıldızcı - Orman Y. Müh., İ.Ü. - Şeh. ve Böl. Pl., İ.T.Ü.
Prof. Dr. Cengiz Giritlioğlu - Y. Mim-Müh., İ.T.Ü., Şeh. Pl., Münih T.Ü.
Prof. Dr. Oğuz Yılmaz - Y. Peyzaj Mim., Ankara Ü.
Prof. Dr. Hasan Şener - Y. Mim-Müh., İ.T.Ü.
Doç. Dr. Baykan Günay - Y. Şeh. Pl., O.D.T.Ü.
Yard. Doç. Dr. P. Pınar Özden - Y. Şeh. Pl., Y.T.Ü. , İ.T.Ü.
Bünyamin Derman - Y.Mim., Y.T.Ü.

Hiç kimseyi töhmet altında bırakmamak için yazılanların arkasında durulmalı. Eğer bu mesaja (ve Dicle mesajına) cevap verilmiyorsa ATOLYE55 adlı kullanıcının özür dilemesi gerekir.

Tam olarak demek istediğinizi anlayamadım ancak sanırsam diğer juri üyelerine haksızlık yapma bahsettiğin kişileri açıkla manasında yazmışsın
şöyle diyeyim o zaman son elemeye kadar gelip yarışmayı sonuçlandıramayan ve yarışmalar müessesine büyük zarar veren Ünye yarışması jürisine bakarsanız bahsekonu kişileri tahmin edebilirsiniz.Ben zaten tüm jüri üyelerini kast etmemiştim lütfen diğer üyeler üzerilerine alınmasın.
ATOLYE55 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-01-2007, 17:35   #8
Arkitera Üyesi

peki şimdi ne olacak_?

şimdi biz mimarlar olarak bu boykota katılmak zorundamıyız_?diğer bir sorum ise bu alana biz öneri projeler geliştirmezsek o alanın kaderi değişecekmi_?narcity projesi durdurulacakmı yada maltepe üniversitesine verilen alan park olarak gerimi kazanılacak_?şimdi biz en azından elimizdekini iyi değerlendirmek yerine o kalan alanıda işi bilmezlere terketmek en doğrusu mu_?mimarlar odasından bu sorularında cevabını istiyoruz.bir durumu eleştirmek için onun karşısına başka bir alternatif üreterek çıkmak en doğrusu bence.mimarlar odası sadece boykot ederek yada eleştirerek,bu sorunları çözemez.uygulama yapmak lazım.yukarıda sorulan soruyu tekrar etmek istiyorum,narcity projesindede aynı tepki gösterilmişmidir.kendilerinin onayladığı bir projeyi sonradan eleştirmek kafalarda soru işaretleri uyandırmıyormu_?ben bu yarışmayı çizmeyi düşünüyorum,çünkü bu görev bizlere düşer,sadece boykotlarda adını görebildiğimiz mimarlar odasına değil......herkese kolay gelsin
cvr_architect offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-01-2007, 23:51   #9
Arkitera Üyesi

Mimarlar Odasının herhangi bir yarışma için boykot kararı vermesi

1 Yarışma süreçleri veya şartnamesinde hukuka aykırı bir durum olması

2 Yarışma sonuçlarında uyelerinin zarar gormesi muhtemel durumların ortaya çıkacak olması

3 Mimarlık mesleğinin kamuoyu önunde küçük düşürülmesi

durumlarında uygulanabilir.

Bu yarışma sürecinde böyle bir durum bence yoktur.Keyfi olarak verilmiş bu karar odanın inanılırlığını kaybetmesine yol acabilir.
MYK bu durumda üyelerini uyarmalı, juri talebine verdiği olumsuz yanıtın gerekçelerine uygun kamuoyu olusturma çalışmalarını yapmalıydı. Bence üzerine düşen görevi yapmak yerine kolay olanı seçip üyelerini bağlayıcı karar almaktan çekinmemiştir.
Hayırlısı....
ATOLYE55 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-01-2007, 00:36   #10
Arkitera Üyesi

sympathic'in Avatar'ı

Ben vazgeçtim

Açıkcası boykot haberini aldıktan sonra olması düşünülen projenin geleceğini töhmet altında bırakıldığı için şartnameyi almama rağmen çizmekten vazgeçtim. Emeğimize yazık olur düşüncesiyle ümitsizliğe kapıldık. Umarım savunulan gerçeklerin arkasında durularak sadece "biz tepkimizi koyduk ama dinlemediler" söyleminden öteye başka şeyler yapılır. Çünkü bu odaya duyulan güveni sarsacaktır. Madem ki ortada bir gerçek(?) vardır ve biz de bu odanın bir üyesi olarak haklının yanında olmalıyız. Ancak, yineliyorum umarım ki bu boykot bir tepki olarak kalmaz. Maltepe ve çevresi en azından bir oldu bittiye gelmez. Bir şansızlıktır gidiyor bakalım artık hayırlısı.
Heves edip ünye yarışmasına da girmiştim kulaklarımı tıkayıp, ancak orada hüsrana uğradık burada da aynı hisleri yaşamamak için en azından emeklerimi boşa harcamak istemiyorum...
sympathic offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-01-2007, 15:37   #11
urbanner
Ziyaretçi

odanın görevi boykot etmektir zaten
muhtemelen jüride sadece mimarlar olmadığı ve projenin arkasında kaptan ve ekibi olan imp olduğu için boykot oldu
(yoksa gerekçeler çok inandırııcı değil)
bence herkes katılsın
bitsin artık bu saçma gerilimler
savaşma kültürünü aldığımız batı doktrini bize pek birşey katmadı biraz doğunun bize öğrettiği dinginliğe dönelim.

En son urbanner tarafından düzenlendi : 09-01-2007 19:09.
  Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-01-2007, 17:27   #12
Diyalog Konugu

Nevzat Sayın'in Avatar'ı

maltepe bölge parkı fikir projesi yarışması

Sorular bana değil, ‘oda’ya sorulmuş ama “Narcity” adı geçince benim de –istemeden- birşeyler söylemem gerekir diye düşündüm:
1- Narcity yerleşkesi olağan imar şartlarında yapılmış, yasal herhangi bir itirazla karşılaşmamış bir ‘yarışma’ , proje ve uygulama sürecine sahip.

2- Narcity “ bir lüks konut projesi” değil.
Tam tersine ‘orta sınıf’ için hazırlanmış, modern dünyanın yaşama alışkanlıkları gözetilerek tasarlanmış, farklı büyüklüklerde birimleriyle farklı yaş, meslek, alışkanlık gruplarını içermeye çalışan, yasal olarak tanınmış yoğunlukları sonuna kadar kullanmayan bir projedir.

“Maltepe Bölge Parkı Ulusal Fikir Projesi Yarışması”nın boykot edilmesi yerine yarışma sınırlarının genişletilerek yapılmış ve yapılacak olanların da içine alınmasıyla gerçek bir ‘bölge planlama’ ya dönüştürülmesi doğru olmaz mı? Maltepe Üniversitesinin, Tepe İnşaat’ın, Maltepe Belediyesi’nin büyük bir projeyle yine aynı bölgede yer alacak olan Kiptaş’ın katılımıyla ‘interaktif’ bir çalışmaya dönüştürülmesi ‘oda’yı daha verimli bir çalışmanın içine sokmaz mı?
“Bekle, gör ve sonra müdahale et” fazlasıyla pasif bir yöntem gibi görünüyor.

Nevzat Sayın

En son Nevzat Sayın tarafından düzenlendi : 09-01-2007 18:09. Nedeni: yazım hatası
Nevzat Sayın offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-01-2007, 18:10   #13
Diyalog Konugu

Haydar Karabey'in Avatar'ı

Ne Yapacağız?

Herkese selam,

Bu konuda başıma gelen bir olayı da çok kısaca anlatarak, bana sorulan bir soruyu sizlerle paylaşmak istedim.

Büromuzda çalışan gençlerden biri yarışma dosyasını almış (indirmiş?), getirip önüme koydu. Ben de "katılamayız, Mimarlar Odası reddedilmesi gerekiyor diye açıklama yaptı" dedim. Pek "konkursever" sayılmam belki, ama arasıra gençlerle kavga dövüş çalışmanın keyfini de bilirim. Doğrusu katılabilirdik gibi geliyor.

Her neyse, bunlar her türlü gündemi Arkitera'dan sabah akşam izlerler, konuşuruz:
"Diyarbakır Belediyesi'ne (veya Başkanına) tepesi atıp da Dicle yarışmasına girmemekten ne farkı var bunun" dediler. Gerçekten irkiltici bir soru. Gençlerle başedilmez. İlginç!

Ayrıca, öte yandan, Nevzat'ın söyledikleri, sorular doğru sorulduğu sürece doğru çözümlerin de bulunabileceğini gösteriyor...
Böyle düşünerek, hiç bir şeyi çözmeyi beceremeyeceğiz gibi geliyor bana.

Not: Genç arkadaş, (bir tür istifa edip) "bu meslek böyle yapılmaz" diyerek, askerliğe müracaat etti... Ne dersiniz?
Haydar Karabey offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-01-2007, 09:41   #14
Forum Üyesi

alper_ist'in Avatar'ı

Her iki değerli mimarı da Arkitera forumunda görmek çok güzel.Katılımları için teşekkürler...

İkinci olarak bir bilgi;"İtirazların değerlendirildiği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 01.12.2006 tarihli oturumunda Maltepe Bölge Parkı'nı daraltan "İstanbul İli Maltepe İlçesi Başıbüyük Mahallesi, Toplu Konut Alanı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı" reddedilmiştir.Meclisin oy birliği ile almış olduğu kararda ayrıca plan müellifi olan BİMTAŞ'ın plan yapma yetkisinin olmadığı da karar altına almıştır."

Not:Maltepe Yarışması'nın boykot talebi Oda'dan gelmiştir ve gerekçesi,en azından kağıt üstünde teknik,sayısal,kamu yararından çok ranta dayalı bir planlama yapıldığı gerekçesine dayanmaktadır.Dicle'nin boykot talebi ise şahsımdan gelmiştir ve gerekçesi tamamen Kemalist duygularıma dayanmaktadır.Birer mimari robot değiliz,lümpen,apolitik insanlar da değiliz,olmamalıyız.Mimarlık bana göre gerektiği anda tavır almayı da zorunlu kılan bir yaşayış şeklidir.Bu bana göre "gerektiği an" dır.İnsan hayatına kast edenleri yüceltenleri işveren olarak kabul etmemekten daha doğal bir şey olamaz.Diğer forum üyelerinin bu talebe şaşırdığı gibi ben de onların bu duruma kayıtsız kalmalarına şaşırıyorum(Görelilik bu olsa gerek).Konuya bu kadarcık teğet geçip,Maltepe forumunda konu dışı olmamak adına bu konudaki görüşlerinizi Dicle forumuna yazmanızı rica ediyorum.

En son alper_ist tarafından düzenlendi : 10-01-2007 17:12.
alper_ist offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-01-2007, 10:32   #15
Forum Üyesi

yarışma gerçekten iptal edilmişse, yarışmaya hazırlanan ekiplerden biri olarak alper-ist nikli arkadaştan bu bilgiyi nerden aldığını açıklamasını istiyorum. yarışma resmi olarak iptal edilmemisse eğer boyle soylentilerin yayılmasının dogru olmadıgını dusunuyorum!!
bb99 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları