![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Konsol döşemede ısı ve yalıtım
arkadaşlar, konsol döşemelerde ısı ve yalıtımı birde ahşap döşeme üzerine seramik kaplama konuları hakkında bilgi istiyorum. ilginiz için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Konsol döşemede ısı ve yalıtım ne demek? Konsol döşemede ısı yalıtımı nasıl olur mu demek?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
daha doğrusu ben bunu arkadaşım için sordum.banada bu şekilde söyledi.Konsol döşeme yapılarda max. 1.00 m ye kadar olan çıkıntılara deniyor.işte bu çıkıntılar hava şartlarına maruz kaldığı için ciddi bir yalıtım sorunu.evet konsol döşemede ısı ve su yalıtımı nasıl olur.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
"Konsol" tanımınız için teşekkür ederim :). Yalnız konsol için en fazla 1 metre şartının olduğunu sanmıyorum. Konsol tek yönden bir mesnete oturan diğer tarafı açıkta kalan taşıyıcı sistemdir. Ne kadar uzun olabileceği, size, tekniğe, hesaba ve malzemeye kalır.
Yalıtım konusunda, konsol döşemenin üstü açık değilse su yalıtımı sorun olmaz kanımca. Ancak ısı yalıtımı için dış cephede kullanılan köpük türevi yalıtım malzemeleri kullanılabilir. Ancak kirişin alt yüzeyi ve tabliyenin alt yüzeyi arasındaki farktan dolayı arada boşluk kalıyorsa, tercihe göre boşluk herhangi bir detayla kapatılarak arası herhangi bir yalıtım malzemesi ile doldurulabilir. Benim aklıma gelenler bunlar. En son gün tarafından düzenlendi : 07-11-2006 11:38. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
konsol döşemeler tabiiki doğru yalıtılmadığı takdirde ısı köprüleri oluşturur ve ısı kaybına yol açar. Konsolun ısı yalıtımı kullanılan malzeme ve konstrüksiyon tipine bağlıdır. Normal betonarme konsollarda döşemenin altından başlanarak üst tarafa doğru dönme suretiyle yapılır. Su yalıtımı içinse Türkiye'de ki durumdan haberim yok ama Avrupa'da standart gereği mecburi olup genelde kendinden yapışkanlı soğuk membranlar veya bitümlü membranlar kullanılabilir. Şu anda Türkçe sayfamız tam olarak bitmediği için link veremiyorum ama Teknik Planlama Broşürünün 16 ve 17. sayfalarında biraz bilgi var. http://www.doerken.de/bvf/tr/service.../TP-GMS_TR.pdf ![]() Ahşap üzerine seramik bir tecrübem yok ama ahşap esnek bir malzeme olduğu için başarılı olacağını pek sanmıyorum. Alternatif olarak ahşap üzerine kalın ( en az 2 cm. ) kalınlığında bir sunta koyularak bu sunta plaka üzerine seramik döşenebilir tahminim. selamlar, Melih Akdeniz Dörken-Sistem A.Ş. http://www.doerken-sistem.com |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
@KOYAANISQATSI 1m derken mevcut yönetmeliği kastetti herhalde |