![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
frei otto hala yasiyor!
selam arkadaslar
adim devrim yarkin ve stuttgart/ almanya´da dr. bodo rasch´in yaninda mimar olarak calisiyorum. sayin frei otto hala yasiyorum ve cok yasli olduguna ramen bizimle beraber cok yogun bir is hayati var. asma germe konusunda bilgi veya referanslar icin bana lütfen mail atin. almanyadan selamlar devrim |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yönetici
|
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba aysegül hanim PVC gergi tavanlar ithal olmakla beraber oldukca maliyetli olmalarindan dolayi pek tercih edilmemektedir barrisol bu konuda ileri olanlardan gergi tavanlar çok kullanisli ben tavan uygulayicisi olarak tavsiye ederim daha genis bilgi edinmek isterseniz celilicel@hotmail.com size döküman yada resim yollaya bilirim
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
:)
ayşegül 5 sene önce yollamış mesajı :) ben bu forum olayını çok seviyorum :) :)
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
|
Asma Germe sistemler
.:: RECON ::. işinize yarayabilir.
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sistem Detayı
Merhaba.
Arkadaşlar asma germe sistemleri araştırırken bazı sorular aklıma takıldı. Asma germe sistemleri araştırırken genel olarak fotograflarda gördüğüm kadarıyla beni en çok düşündüren çatının nasıl ışık alacağıydı. Ancak , öğrendimki asma germede örtü sistemi olarak kullanılan malzemeye göre belirli oranda ışık geçirebilme özelliğide varmış. Batı Alman Pavyonunda olduğu gibi. Fakat internette gezinirken gördüğüm bir fotograf sonradan çok ilgimi ve dikkatimi çekti. Aşagıda görmüş olduğunuz resimde çatının üzerinde asma germe strüktürün kullanılmasının yanı sıra çatı camlada kaplanmıştır. Peki bunun baglanma şekli nasıldır ? Branda , belkide tabiri caizse bez gibi bir örtü sistemini nasıl oluyurda camla baglayabiliyoruz. Detayı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Binanın ismini çıkaramıyorum ve başka fotografıda yok egerki binanın adını bilen varsa daha detaylı araştırmak istiyorum. Bilginiz için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aynı görselin arşivimde olmasına karşın adını hatırlayamadım ama çok da aşinayım aslında,
Arşivimi sayenizde karıştırmışken bir de pdf dosyası buldum araştırmanız hakkında, rapidshare sitesine yükledim, indirin indirebilirseniz, kedili köpekli harfler koymuşlar güvenlik amacıyla ben beceremedim başka şeyler indirmeyi... RapidShare: 1-Click Webhosting Edit- Ortalarda biryerlerde iki üç sayfası açılmıyor, takılmayın devam edin...
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba.
Ben internette gezerek bir sürü asma germe hakkında site isimleri öğrendim ancak site ismi vermek bir çözüm değil. Ben bir mimarlık öğrencisiyim sadece site ismi vermek sadece o binaların resimlerine bakmakla sınırlı kalıyoruz çoğu zaman. Tabiki resimlere baktıkça mantığını bir yere kadar anlayabiliyoruz. Mesela benim gözlemlediğim asma germe strüktürün çatı sistemi genelde yüksek dolayısıyla 180 cm bir insanın üzerinde 900 cm bir çatı ne kadar rahat hissettirir o bireyi ? Veya genel olarak kaç metrede bir pilon koymak gerekir ? Veya yukarıda asma germe çatıya bir pencere baglanmış durumda. Peki baglanma detayı nasıldır ? Veya asma germe yapıyı o bilindik çatı sisteminden kurtarmak için ne gibi yöntemler izlemeliyim ? Veya bir plana asma germeyi uygulamam için nerden başlamam gerekir ? Bu tür yorumları paylaşırsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle asma germeyi seçmenizde etkili olan unsurlar nelerdir diye kendinize de sorarsanız.... :)
( olası "zorunlu strüktür dayatması" mevzusunu tenzih ederim:) )
|
|
|
#26 |
|
Arkitera Üyesi
|
Asma germeyi kullanmamdaki en önemli unsurlar ,
Sokagı ve sokagın 12 dükkanında oluşan ( 6 ya 6 karşılıklı olmak üzere ) alanı kapatmak için kullanmak istedim. Ayrıca daha geriye gidersek projenin konsepti gereği (ki bu en önemlisi) ve sokagın diğer yanlarında bulunan binalarda asma germe strüktürü kullanıldıgından dolayıdır. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba.
Yukarıda asma germe olarak kullanılan resmin Munich havaalanı ait olduğunu buldum. Araştırmak isteyenler için gerçekten güzel bir örnektir. İnternet sayfalarından bu isimle veya ingilizce olarak aratırsanız birçok örneğini bulabiliyoruz. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|