![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Islak mekan havalandırması
bize verilen modül projesinde çekirdekte oluşturduğum bir ıslak mekanım var.ıslak mekanın dışarısı ile hiçbir bağlantısı yok.17.5 cm döşeme kalınlığım var(kabuk).sanırım çözümüm alt döşemede oluşturulan bi havalandırma sistemi.fakat bu konu hakkında hiç bir fikrim yok.yardımlarınızı bekliyorum:U
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
yanıtlamak istedim ama soruyu tam olarak anlayamadım.
Islak hacimlerin havlandırılması şart. Bunun için pencere yoksa mutlaka bir havalandırma bacası olması gerekir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
herhangi bir pencere açıklığım yok
havalandırma bacasını ise alt döşemeden vermek istiyorum.fakat bunun detayını bilmiyorum |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
havalandırma bacası, bildiğimiz baca mantığında çalışır.
Tüm bina boyunca düzenlenecek bir aydınlık-havalandırma boşluğuna pencere ya da menfez açılarak havalandırma sağlanabilir. Yanlış anlamadıysam alt kata açılacak bir delik havalandırma anlamında çekim yapmaz. siz yerden bir ızgara yapıp, döşeme altından bunu bir hortum bacaya verip, ucunu bir yere bağlamayı ve vantilatör takmayı mı planlıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
valla alt döşemeden kastın ne onu anlamadım. cebri havalandırma yapacaksın haliyle ama bu çok kötü bi çözüm bence tabi projeni sen biliyosun. bu konuda üretim yapan firmaları tespit edip konuşsan iyi olabilir. 17,5 döşeme de baya kallavi bişimiş :)
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
sanırım öğrencisiniz?
çünkü böyle bir sistem çalışmaz. çizim olarak : planda kanal çizgi çizgi gösterilir, ızgara çizilir, ve projenin üzerine boyutlar ve sistem not olarak yazılır. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
Tavanda üfleme, tabandan emiş havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde sık uygulanan bir yöntemdir. Fakat ıslak hacimlerde iş biraz karışıyor. Unutmayın ki kapalı bir mekanda içeriye ne kadar hava giriyorsa sizde en fazla o kadar havayı dışarı atabilirsiniz. Islak hacimlerde hava, genellikle kapı altından bırakılan boşluktan yani döşemeye yakın yerden girer. Buhar ve kokunun mekan içerisinde yukarıda birikme eğilimi vardır. Eğer emişi de döşemeden yaparsanız sistem by-pass yapacak, mekan içerisindeki kötü hava yukarıda hapsolucaktır. Ayrıca sıcak su buharı, mantar oluşumuna, aynaların kararmasına ve metalik yüzeylerin paslanmasına neden olur. Ve ıslak hacimlerdeki kötü kokularında etrafa yayılması pek istenmez. Dışarı atmak istediğiniz buhar veya kokuyu, kaynağın (duş, klozet v.s.) hemen üzerinden almanız gerekir. Böylece hacim içerisinde fazla dolaştırmış olmazsınız. Egzost kanallarının mutlaka döşemeden çıkması gerekiyorsa size tavsiyem, tavana yerleştirilecek emiş menfezlerini uygun bir kenar veya köşeden zemine indirip döşeme içerisine almak, en kısa güzergahı kullanarak uygun bir yerden dış ortama atmaktır. Bu kanalların ve aspiratörün büyüklüğü ise mekanın özelliklerine, sistemin sürekli mi yoksa kesintili mi çalışacağına ve hat uzunluğuna bağlıdır. Bunu sizin değil bir makine mühendisinin projelendirmesi daha doğru olur. İyi çalışmalar..
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
|
ıslaklık
Alıntı:
ıslaklık su demektir.suda buharlaşmayla dışarı atılacaktır ' ısınan hava yükselir' yükselen havada gökyüzüne .mantık bu .zeminde yapacağın havalandırma sistemini sonuçta yine gökyüzüne göndereceksin .tahliye nasıl olacakki demi |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|