![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye
|
Camı metal ile yapıştırmanın yöntemi
Arkadaşlar ağırlığı 3 kg kadar olabilen camdan tablo ve panoları bir şekilde duvardaki çiviye çerçeve askısı ile tutturmamız gerekiyor.Tabloların etrafında çerçeve olmadığı için yaklaşık 3 cm2 lik metal askılığı cama yapıştırmamız gerekiyor.Güçlü bir yapıştırıcı olması gerekiyor çünki bu ağırlıkta bir tabloyu çiviye takacağımız bu askılık taşıyacak.
Camı metalle vede camı camla en iyi yapıştırabileceğim güçlü bir yapıştırıcı öneriniz vede teknikleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Bu arada birisi pattex universal mix epoxy yapıştırıcı önermişti henüz denemedim. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
.
metali cam ile yapıştırmak için herhangi bir yapıştırıcıya ihtiyacın yok.
belki dikkat etmişsindir, cama yapıştırılmış metal masa ayakları vardır. bu yapıştırma işlemi metale özel bir solüsyon sürülmesi ve sonra sıcak ışık ile ısıtılmasıyla yapılıyor. eğer özel bir askı aparatı istersen camcı senin için tornacıda yaptırabilir. bu yapıştırma şekli çok kuvvetlidir ve cam kırılmadan sökülemez. çağlayan'da herhangi bir camcıda yaptırabilirsin. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Üye
|
Alıntı:
Bu hazırladığımız tablolar için devamlı bir camcıya gitmek zaman kaybı olacağı için daha ziyade benim yapabileceğim bir uygulama olmalı. Bu ışınla birleştirme işlemini ben internetten biraz araştırdım fakat gerekli bilgilere ulaşamadım.Çok zor ve komplike bir uygulama değilse bunu tablolarda uygulamak istiyorum.Bu işlem için ekstra çok özel techizata gerek varmı acaba ? Ya da bu teknikle ilgili detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim ? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
.
yanılmıyorsam camcılar yapıştırma başına 5 ytl gibi bir ücret alıyorlar.
uygulama çok basit. sıvıyı ve uygun ısı lambasını alırsan birkaç denemede ustası olursun. aşağıdaki adresten malzeme alabilirsin http://www.camaks.net/uv.html |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Üye
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
soyle bise oneriyim BONDİNG işlemi var tamamen cam cepheden yapılmıs binaların camları bonding islemi ile yapıstırılır..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye
|
Bu teknikle ilgili internette yeterince bilgiye ulaşamadım fakat yapıştırma işlemlerini UV yapıştırıcıyla gerçekleştiriyorum.Epoxi yapıştırıcılarda çok iyi fakat bana kullanımı biraz daha zor geldi.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
en iyi yapistirma araci lazerle yapistirmaktir onuda camciniz yapa bilir
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
* U.V yapıştırma, cam-cam veya cam-metal kombinasyonlarında malzemeleri birbirine yapıştırırken UV ışınlar ile kürlenen yapıştırıcıların kullanıldığı yapıştırma şeklidir. Yapışmanın sağlamlığını birinci olarak kullanılan yapıştırıcılar, daha sonra ultraviole ışık kaynağı (doğru dalga boylu uv lamba kullanılmalıdır) ve süresi belirler. Ultra viole yapıştırıcı kullanılarak yapılan bu işlem ( camı cama veya metali cama ) lazer / laser yapıştırma veya U.V. bonding olarak da bilinir.........
izoleli pense arkadaşımızın vermiş olduğu linkten alıntıdır. Hero arkadaşımız da aslında aynı şeyden bahsediyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
bende lazer yöntemini biliyordum......
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
sun-fix
Her ne kadar ithalatçısı olarak etik dilemmaya düşmüş olsam da, sun-fix epoksi bazlı yapıştırıcıları öneriyorum. Estetik kaygılar varsa, transparan özellikli sun-fix liquid kullanılabilir.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|