![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Otel Maliyeti
Arkadaşlar 5 yıldızlı lüks bir bussiness oteli 1 dönüm üzerine kurulu 15 katlı 200 veya 250 odalı otelin maliyeti nedir ? ve m2 başına maliyeti nedir? Arsa hariç (yatak,tv,buzdolabı,havuzu ,saunası v.b özellikler dahil ful bir otel ) kaba bir fiyat verirseniz sevinirim şimdiden teşşekkürler
En son yuci23 tarafından düzenlendi : 05-04-2006 21:51. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
bu ilan bana tanıdık geldi
bakınız daha öncede buna benzer bir soru sorulmuştu burada,şimdi tekrar yanıt vermek kısmet oldu.
1 bu tip işlerde bir proje çıkar ortaya(genelde! mimarlık ofislerince tasarlanmış ve çizilmiş) 2 bu projeye göre iş kalemleri belirlenir ve fiyatlamalar yapılır 3 bu fiyatlamaları alırsınız mimarlar odasındanda edinebileceğiniz sınıfına göre yapı birim fiyatları ile alanınızı çarpar bulursunuz, size verilen fiyatlarla arasında fahiş bir fark varsa bunun nedenini sorarsınız(bu durum illaki kazıklandınız demek değildir kullanılacak farklı bir teknik,malzeme bu fiyat farkını ortaya çıkarmış olabilir) eğer mimarsanız www.mimarlarodasi.org.tr den bu birim fiyatlara ulaşabilirsiniz.yok değilseniz önce bir mimarınızla konuşun bir proje ortaya çıksın efendim... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Tarum77'ye katılıyorum. Kesinlikle doğru olanı projeden bir keşif yapılıp, ona göre bir maliyet çıkarılması. Ama kabaca bir rakama ihtiyacınız varsa; 5 yıldızlı oteller (C grubu yapılar) için 2006 Bayındırlık Bakanlığı birim m2 maliyeti (genel giderler ve yüklenici karı dahil) 979 YTL olarak yayınlandı. Uygulamada bu rakamın USD 600-1000/m2 arası olduğunu söyleyebilirim. DPT'nin yaptığı bir çalışmaya göre yatak başı keşif miktarı USD 47.000 (bu biraz yanıltıcı olabilir). Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Hotel maliyeti
Peki arkadaşlar bu verdiğiniz m2 başına 979YTL fiyatın içinde yatak,havuz,sauna,TV v.b özellikler bulunuyormu yani 5 yıldızlı full bir otelin her ihtiyacı fiyatın içinde mi yoksa sadece İnşaatın fiyatımı bu???
Bu arada ben ne mimarım ne de yaptırıcam sadece birşeylerin nasıl yapıldığını,nasıl hesaplandığını ve nekadara mal olabileceğini öğrenmek istiyorum... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
evet genel donanım bu birim fiyat içerisindeymiş,havuz,sauna,oyun salonları...gibi ama çok daha lüks olaylara girilirse bilemiyorum.işadamlarına yönelikse kongre salonu ve iletişim standartları yüksek olmalı..örneğin her odada internet bağlantısı,fax vb gibi..tabii bu 979 ytl lik birim fiyatı toplam inşaat alanı ile çarparak toplam rakamı bulabilirsiniz.
yatakbaşı maliyet biraz tuzlu gibi geldi bana..yinede detaylı çalışılmalı gibi..kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
tarum 77 arkadaşıma açıklaması için çooook teşşekkür ediyorum ama genel donanım derken sadece hovuz,sauna v.b şeylermi var yoksa odalardaki yatak,tv,mini bar mutfaktaki mutfak ekibi ne bililm resepsiyonaki masa koltuk v.b şeylerde bu 979 YTL lik fiyatın içindemi bide bu yatakbaşı maliyeti nedemek açıklarsan çoooooooook memnun olurum arkadaşım
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
aslına bakarsanız içerik o kadar açık değil,bu tür tefrişatlar genelde yapı birim maliyeti içine girmezler.yani televizyon,masa,yatak gibi ürünler tefrişat ve satınalma ile ilgilidir.mrno nickli arkadaşın bahsettiği DPT nin analiz ettiği bir otelin herşeyiyle yatakbaşı maliyetidir.sanırım yatakbaşına 47000 dolar hesabı,bu arada bana bayaa fazla geldi.
örneğin200 yataklı 5 yıldızlı bir otelin herşeyiyle maliyeti 200*47000 dolar= 9.400.000 dolar gibi.bu rakam biraz çok gibi ama belkide o kadardır. bu işe soyunuyorsanız detaylı çalışmak gerekir yinede kaba hesap 8-9 milyon dolar ve ya bu kadarlık bir kredi gerek.tabii bu rakam bence personel eğitimi ve maliyetinide içeriyordur ne bileyim reklam tanıtım giderleride vardır içinde heralde..kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
tarum77 arkadaşım yanıtların için çok sağol
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar bende bu konu ile bir soru yonelteceğim elimde 400 yataklı 5 yıldızlı 2 bodrum zemın artı 6 kat olan bir yapı kullanılan kuş bakışı alan 15.000 m2 arsa alanı 46.000 m2
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|