![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
h=24.50 - kotlu arazide yükseklik nereden alınır?
Merhaba,
Satın almayı düşündüğümüz h=24.50 olan bir bina var Beyoglunda, tarihi niteligi olmayan. Yıkıp yeniden yapmayı düşünüyoruz. Bildiğim kadarıyla binanın yüksekliği 24.50 m'yi arazinin en yüksek yerinden itibaren alınmalı, yani yukarıya dogru meyilli arsanın yukarıdaki parsel sınırından itibaren 24.50 çıkabiliyor olmalıyız. (Yanlış biliyorsam düzeltirseniz sevinirim). Bunu belirleyen mevzuat veya kural var mı? Yoksa bu belediyeler tarafından mı belirlenir, dolayısıyla farklı binalar için farklı uygulamalar olabilir mi? (Yani bazen binanın alt ucundan itibaren max yukseklik mi hesaplanır?) Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Halil Aksay |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
anladığım kadarıyla sorunuzu cevaplıyorum... binalara 0 kotu ana yolun geçtiği taraftan verilir...umarım bu bilgiden bir sonuca varırsınız
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Yardımınız için çok teşekkürler.
Fakat sorumun tam cevabı olmadı galiba. Bizim binamız köşede kalıyor, yukarıya doğru eğimli bir yolda. Geniş tarafı ana caddeye cepheli, ve bu caddede meyil var. Caddeye göre binanın alt noktasıyla üst noktası arasında birkac metre farkediyor. Toplam 24.50 m yükseklik, binanın altta kalan kısmından mı üstte kalan kısmından mı hesaplanıyor? Ve bunun yazılı olarak belirtildiği mevzuat var mı? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
dostum kafayı çok taktın buna ..profesyonel ekiplerden yardım al.eğer sen bir profesyonelsen git belediyeye danış...ama bence sen kule yapmaktan vazgeç nasıl güzel olura tak bence herşey para diil..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Dogru söylersin, önemli olan güzel olması, fakat fiyatların ateş pahası oldugu bu zamanda hesaplamaları yapmak için 1 m yükseklik bile çok şey değiştiriyor. Kule yapma amacımız yok zaten, fakat birkaç metre yüksek bir bina da güzel yapılabilir.
Profesyonellere ve belediyeye danışmaya gelince, onları yapıyoruz ve yapacağız elbet ama ben bu forumun kullanıcılarının aralarında da profesyoneller olduğunu düşündüğüm ve insanların bilmediği konularda daha iyi bilenlere rahatça danışabileceği ve bilgi alabileceği bir ortam olduğu için sorularımı soruyorum. Bu forumun amacını yanlış mı algıladım acaba? Burada konusunu iyi bilenlerin fikirlerini almaktan ziyade geyik yapmak mı adet daha çok? Yapıcı eleştri yapmak önemli. Saygılar En son hakway tarafından düzenlendi : 23-03-2006 18:13. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Binalara Kot Verilmesi.
Hakway, söz konusu bilgilerin tümü "İmar Yönetmeliği"nde...
İlgili madde; 6.07 : Binalara kot verilmesi. İlgili bent "b) Köşebaşı Parsellerde ve İki Yola Yüzü Olan Ara Parsellerde," kot nasıl veriliri... İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 'nde çok daha detaylı bulabilirsin. İyi çalışmalar :) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
belki yardımım olur
eğer zemin katta bulnuyorsa 0'ın altında - kotuyla başlıyorsa 24. 50 kotuna kadar hesaplanır yükseklikler genelde ama genelde +0.00 kotundan başlanır kaba kottan hesaplanmaya
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
bence iyi incelemeden geyik yapmakla(kısmen) itham etmen yanlıştı.ama şu var ki senin nasıl profesyonellerle çalıştığını anlayamadım .bu konuda bile yönlendiremiyorlarsa çıkacak yapıdan korkmak gerekli diye düşünürüm.amaç sizi germek değil inşallah iyi bir ürün ortaya koyarsınız ,çevre ile uyumlu,insan ile uyumlu bir yapınız olur inşallah..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Tüm yardımlarınız için cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
Benim de temennim kaliteli, estetik ve çevreye uyumlu yapılar yapılabilmesi. İmar yönetmeliğini de detaylı olarak okuyacağım. Saygılar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
biz de teşekkür ederiz .umarım sizi gerip üzmemişimdir.Aslında belkide amacımı aştım,sadece birden fazla yerden bilgi almak isteyen birine saldırmış gibi hissetim kendimi.özür dilerim.Keşke herkes sizin gibi sorup danışsa..
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Üyesi
|
Rica ederim, üzülmedim. Sorunlar çıkabilir, önemli olan konuşarak anlaşabilmek.
Ben de cevabımda kabalık yaptıysam özür dilerim. Dediğiniz doğru, mümkün olduğu kadar fazla yerden bilgi toplamaya çalışıyorum ki hata yapma riski azalsın. Aslında kendim de şehir plancısıyım, ama başka alanlarda çalıştığımdan bu konulara uzak kaldım, bu vesileyle öğrenmeye ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İyi çalışmalar Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sözkonusu bina Beyoğlunda olması nediyle sit alanı kapsamındadır.
Tarihi olmasa da eğer aynı ada içerisinde tescilli bina varsa yapılaşma kodları o bina veya binalara göre şekillenir. Bu çerçevede belediye senin kot yüksekliğine mevzuata bakarak değil Anıtlar Kuruluna danışarak cevap verebilir. Bu etkenlere de dikkat etsen iyi olur. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkür ederim.
Anıtlar kurulu ile irtibata geciyoruz. Anladığım kadarıyla avan proje ile başvurmak gerekiyor. Beyoğlu belediyesinin 1/1000'lik planlarının durumu ile ilgili bilginiz var mı? Sit alanında bu planları normalde olduğu gibi ilçe belediyeleri mi hazırlar? Saygılar Halil |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Eğer anıtlar kuruluna "ce" dediyseniz istediğiniz belgeleri almanız uzzzzzzzzzzzzzzuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnn sürebilir.
Bir basti onarım sıva ve boya işi için iskele iznimi almak için 1 aydır uğraşıyorum ama daha yeni raportör belli olacak. Şahaneeeee.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
sevgili ayasofya hocam bu olayda da her olayda olduğu gibi tanıdık olayı ahbap olayı gerekiyor sanırım.....?
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|