![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye
|
Cami Sistemi
Arkadaşlar,
Ben çelik konstrüksiyon üzerinde uzmanlaşmış bir inşaat mühendisiyim. Benden 66,66 m X 66,66 m ölçülerinde bir cami için sistem önerisi istendi.Yardımcı olursanız sevinirim.Yalnız yine kubbeli olmasını isteniyor.Çapı fark etmez.Bir kişinin namaz kılabileceği alan 60x120 cm2 .kubbe altı kotu 27 m . Namaz kılınacak bölgenin kotu (d.z. 0.00 ise) +4.50 .Cami çok katlı olabilir.Zemin altındaki bölümde kütüphane, sergi salonu, konferans salonu, tuvaletler, duşlar vs olabilir.kıble tarafında camiye bitişik misafirhane düşünülüyor.Cami bahçesiyle beraber düzgün 120 x 235 m2 lik alana oturacak.İşte size fırsat hodri meydan cevaplarınızı bekliyorum.İlginenlere şimdiden teşekkür ederim. Bir de camilerin çokluğunu kafanıza takmayın.İki adım başıda olsa işlevini tam olarak yerine getiremediği için ve pek giden olmadığı için camilerden faydalanamıyoruz zaten. Herkes geçmişinde hatalar yapar.Öncelikli olarak para için proje yapan mimar ve mühendislerin ders alınacak eserleridir onlar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
kubbe kolay
arkadaş cami için en güzel kubbe imitasyon yapmaktır hem hafif hemde kolay ve ekonomik
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
ismail bey merhaba
böyle bir mesaja-yaklaşıma ne ciddiyette cevap verilir bilemedim ama irtibata geçebileceğimiz bir email adresi var mı acaba? architurk@yahoo.com |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
cok cok onemli bilgi demissiniz ama bu bilginin ne olduğunu anlayamadım
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
dumur......bir mimara proje çizdirecek paranız mı yok beyefendi?isterseniz aramızda para toplayalım? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yanlış, yanlış yine yanlış!!!
Buradan açık bir çağrı mı yapmak istediniz? Ne alakası var? Lütfen hayır için de olsa bu platformu kullanarak herhangi bir proje istemeyin? Ne yani birisi proje mi çizsin size? Kendimizi gösterme fırsatı mı? Nasıl bir yaklaşımdır bu?... Arkitera yöneticileri okuyor muyuz bu yazıları?
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Alıntı:
:))) dalga geçmiyorsanız -ki pek komik olmasa bile geçmiş olmanızı tercih ederim- ağlanacak halimize gülmekten başka birşey yapamayacağım ... |
||
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|