![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Otopark sorununa Yeni Bir Bakış
Değerli Arkadaşlar ,
Geçen hafta bir toplantıda tanıştığım bir müh. bana avrupada ve özellikle amerikada çok yaygın olan sistemlerden bahsetti.Kendileri ülkemizde üretim yurtdışına satıyorlarmış. Web sayfalarını inceledim gayet faydalı ,kompakt,ekonomik ve kullanışlı sistemler bunları kaba bir hesap ile katlı otopark projelerinde %11 fazla maliyetle 2 katına çıkartmak mümkün gözüküyor. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.Bu arada web sayfası www.dblpark.com Bir ara bakarsanız sizde nasıl sistemler olduğunu göreceksiniz. Selamlar Kaan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Otopark
Bu yeni bir sistem değil bence sonuçta Neufert'e bakacak olacaksanız ne demek istediğimi anlamış olacaksınız.Ülkemizde üretiliyor mu demişsiniz pek anlayamadım o kısmı biraz açıklar mısınız??
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Volkan Bey ,
Evet bu sistemler yurtdışında çok yaygın.Ama bu sistemler benim bildiğim ülkemizde ilk.Şu Bu sistemler demonte olabilmekte aynı anda.Bu firma tüm üretimini ülkemizde yapmakta ve yurtdışına satmaktadır.Fabrikaları istanbulda. Neufert'e baktım ama ilgili linki bulamadım onu bana bilgi amaçlı atarsanız sevinirim., Şimdiden çok teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Bu konuyla ilgili www.katopark.com internet sitesinde daha farklı uygulamalarda görebilirsiniz. Yine türkiyede üretim ve özel otopark liftleride yapan bir yerdir. Özellikle yeni yapılan binalarda kullanılan bağımsız otopark liftleri vardır. Bilginize
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
otopark yönetmeliğinde yer alması gereken bir konu.
bence otopark yönetmeliğinde yer alması gereken bir konu.böyle bir teknolojinin mimari mekanik projelendirmede gösterilmesi ile otopark yönetmeliğinde araç başına düşen 20 m2 lik alanın azalması talep edilebilir mi acaba?...ben Tokat'ta serbest çalışıyorum..ve imardaki arkadaşların bu işe burun kıvıracaklarını söyleyebilirim....iyi çalışmalar..bu arada otoparklara giriş rampasının eğimi ile ilgili imar kanununda bir maksimum eğim değerine ben ratslamadım..bilgisi olan var mı?teşekkürler.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|