![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Gergi sistemler (sanatsal çalışma)
iyi gunler ben sanat ogrencisiyim ,gergilerden olusmus bir bicim yapmam gerekiyor bu bicim kendini tasiycak ve yere degmiycek',bugergiler sayesinde havada durucak bununla ilgili kaynak resim...vs nerden bulabilirim..?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba,
Heino Engelin Strüktür Sistemleri kitabı , tasarım yayın grubu... Bu kitaba kütüphaneden veya arkadaşlarından ulaşabilirsin sanırım. 1. bölümünde asma germe sistemilerin çalışma prensipleri anlatılıyor. Ama basitçe , kolonlar dikeceksin , bu kolonları esnek bir membranla bağlayacaksın , tabiiki membran kolonları kendine doğru çekecek , bunu dengelemek için kolonları ters yönden başka sabit noktaya bağlayacaksın , ya da kolonları ters yönde eğeceksin. Sanırım sana en basit biçimde böyle anlatabilirim. Daha ilerisi Mimarlık oluyor zaten... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
malzeme olarak ne oneririsiniz ufak maket biciminde yapicam
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Likralı kumaslar kullanabilirsin. Kalın tül çorap olabilir. tabi yapacağın maketin boyutlarına bağlı... Kolonlar yerine çöp sisler kullanabilirsin , bunları zeminde bişeye sabitlersin. Ve iplerle gerebilirsin.... yani biz bunları kullanmıştık , ama malzeme sınırsız , ne yapacağını anladıysan çevrendeki herhangi bir malzemeyide kullanabilirsin... Kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
ilerisi mühendislik
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba
benim elimde şu anda gergi sistemi ile ilgili bir örnek mevcut kapalıyken 30 cm 70 cm h=35cm yaylar sayesinde açıldında 200 cm h=200 cm 70 cm luyor bunun diger bir adıda (örümcek stand ) google grafiklerde bu şekilde yazarsan bulabilirsin benim yaptıgım portatif küçük bir çalışma eger işini görecekse ödünc verebilirim ben istanbul leventteyim info@discephegiydirme.com adresinden ulaşabilrsin |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|