![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bahçe duvarı
Bir konutun arazi sınırlarını belirlemek ve güvenlik amacı ile bahçe sınırında kullanabileceğim malzeme önerilerine ihtiyacım var.
Fikirlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum. Ayrıca forumun uygulama ile ilgili kısmına ilginin çok az olduğunu düşünüyorum, oysaki mesleki tecrübelerin paylaşılabileceği en iyi ortam burası. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
bahçe duvarı önerisi
Konu ile ilgili seçenekler çok fazla.Bu daha çok sizin talebinizle ilgili kriterlere bağlı.
Maliyet , İşlevsellik , Güvenlik derece istemi vs. Örneğin 1 m yüksekliğinde bir duvar için yapılabileceklerle 2,5-3 m lik bir duvar için önerilecek seçenekler çok farklı. Maliyet de önemli ; tel çit üzerine 3 sıra dikenli tel ile B.A. duvar,Doğal yada Kaplama taş duvar ve hatta komple granit kaplama duvar arasındaki maliyet farklarını düşünsenize.Bİrde metraj işin içine giriyor.Belki bir kısmını farklı türden diğer kısmını başka bir tür duvar da yapılabilir. Görsellik-Mahremiyet ve Güvenlik derece istemi de işleri iyice karmaşıklaştırıyor. Yani alternatifler çok fazla ama verilen done oldukça yetersiz.Tasarımı ihtiyaca göre yapmak en doğrusu olacaktır. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hazır prefabrik olan veya olmayan elemanlar kullanabilirsin. Sakarya-Karasu'da arsa sınırlarını ve hatta dediğin gibi konut çevresindeki bahçenin sınırını belli etmek vs. için bu tip elemanların kullanıldığını gördüm. Tane başına satılıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 1 m2 si 3 YTL idi. Sadece Sakarya değil Kayseri'de de görmüştüm :)
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba etic'in dediği prefabrik bahçe duvarının elimde olan resimlerini yolluyorum....bu resimdede gördüğünüz gibi beton direkler arasına prefabrik elemanlar geçiriliyor...beton direk araları sabit uzaklıkta sanırım 1.50 fakat yüksekliğini koyacağınız ara eleman sayısına göre değiştirebiliyorsunuz ençok 5 katlı oluyo...fiyatı da parça başına oluyo...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
alternatif bahçe duvarı
herkese ilgi ve cevaplar için teşekkürler,
kendi soruma kendim de bir yanıt vereceğim, alternatif bir uygulama resmi de benden,kandıra taşı ile oluşturulmuş bahçe duvarı aslında alternatifler çoğaltılsa ne güzel olur, bahçe duvarları konusunu detaylı tartışmış oluruz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
size sivastan bir firma tavsiye edeyim
sivasta aradığınız her tür bahçe duvarı bulabilirsiniz size bir kaç resim gönderiyorum tel
-0-542-3926373 En son hamit tecer tarafından düzenlendi : 04-01-2006 02:02. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
öncelikle beton ya da tas dısında kı fıkırlere acıksan sımsır ya da ona benzer bıtkılerle dogal bır bahce duvarı olusturabılırsın boylece hos bır goruntu elde etmıs olursun peyzaj okumadıgım ıcın cok detaylı bılemıyorum ama bır peyzajcıyla gorusup cesıtlı alternatıflerı degerlendırebılırsın kolay gelsın :)
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
bahçe duvarı
[quote=t_tezcan]öncelikle beton ya da tas dısında kı fıkırlere acıksan sımsır ya da ona benzer bıtkılerle dogal bır bahce duvarı olusturabılırsın boylece hos bır goruntu elde etmıs olursun peyzaj okumadıgım ıcın cok detaylı bılemıyorum ama bır peyzajcıyla gorusup cesıtlı alternatıflerı degerlendırebılırsın kolay gelsın :)[/QUOT
konuyu detaylı bilmediğini söylüyorsun ve yorum yapıyorsun gel anlayanlaar yazsın sende anlamaya çalış istersen |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Sayın Kullanıcılar,
Arkitera Forum'un reklam amaçlı kullanılmasını uygun bulmadığımızı yeniden hatırlatmak isterim. Reklam amaçlı gönderileriniz için Arkitera Pano'yu kullanabilirsiniz.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Ben Kandıra taşlı olanını çok sadece ve düzgün buldum. (Sayın lionliontr'nin gönderdiğini)
Umarım üzerine bir şeyler daha koyup sadeliğini bozmazlar.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
örnek
Örnek bir duvar, sıvalı ve üzerinde kalıp dökme harpuşta ve ferforje ile. Bu fotoğrafta duvar daha boyanmamıştı.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
geçen yıl yaklaşık 4 ay boyunca bunun yani bahçe duvarlarının nasıl olması gerektiğinin tartışıldığı bir şantiyede görev almaktayım.
bina eski bizans istinat duvarları içerisinda ön cepheden arka istinatları görüyorsunuz. binanın cephe kaplaması ahşap ve restorasyon değil yeni yapılmış bir cephe. ön ve yan bahçe duvarları var. ön bahçe duvarı 120 cm olmak zorunda. yan duvarlar 310 cm de sabit kaldı. nasıl bir bahçe duvarı yapardınınz tüm bu veriler varken.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
İşin içine Bizans duvarı varsa bunu Anıtlar Kurulu ile tartışmanız gerekmez mi?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet anıtlarla görüşüldü.
duvarların rölöveleri alındı ve tüm yaz boyunca restorasyonunu yaptık. şimdi keyifle görsel arka fon oluşturuyorlar evin arka ve yan bahçesinde. sonrasında ön bahçede bizim koruma duvarlarımız başlıyır. mimar sinandan danışman bir prof. hocamız aynı taş dokunun devamını önerdi hatta çizimlerini yaptı. (bu arada imaj ekleyemediğim için görüntüleyemiyorum) |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|