![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben de ince ahşap bir çerçeve içinde henüz ne olacağına karar veremediğim bir malzemeyi kullanmayı düşünüyorum Lumina. Ama akrilik veya bilinen ismiyle pleksiglas levhalar uzun vadede çabuk çizilen, matlaşan malzemeler. Rijit olabilmeleri için de kalın olmaları lazım (5-6mm gibi) Ağırlıkları da pek hafif sayılmaz bu kalınlıkla. ( 1mm akrilik levhanın 1m2'si 1200gr) Ben dijital baskı için kullanılan vinly üzerinde duruyorum üzerine çok hoş desenler koyabilmek mümkün olabiliyor. Sıkılınca değiştirmek de mümkün. Bir de arası köpük dolgu olan iki yönü 0,5mm alüminyum kaplı kopozit panelleri düşünmüştüm, hala araştırıyorum. Aslında kapılar için en önemli kriteri söylemeyi unuttum; hepsinde kedi geçidi olmalı! Bizim yaramaz kapalı kapılara hiç tahammül edemez çünkü. :)
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben duvar içi kayar kapı mekanizması patent sahibi üreticisiyim.
Bahsettiğiniz gibi problemler mekanizmadan veya sistemden kaynaklanmamaktadır. Sorunlar genellikle uygulamanın dikkatsizce yapılmasından ve özellikle içine konulan ahşap KAPININ hatalı üretiminden dolayı zamanla çalışmasından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla bizim yaptığımız gibi profesyonel çalışmalarda ve cam kapılı sistemlerde böyle problemler olmamaktadır. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence bu iş için size en uygun çözüm polikarbon malzemedir.
Hem hafif hem çok dayanıklı bir malzemedir ki bu sebepten özellikle dış mekanlarda sıkça kullanılır. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
|
bence mobilyacıların malzeme aldıgı yerlere birbak.. onlarda hem yerli hemde ithal alüminyum sürgü sistemler var(hazır) ayrıca alüminyum çerçeveyide ince yapabilirsin...
ben bu sistemi uyguladım...40 kg kadar da taşıyor (mobilyacılar buna raylı sistem diyorlar) tabiki malzemede çeçit çeşit... yani kalitelisini alırsan hiç bir sorun çıkmaz... bunu ankara sitelerde can kardeşler adlı firmadan bulabilirsin (ben bir mobilyacı aracılıgıyla aldım için bu firmayı söylüyorum... bana göre çogu firmada da vardır) istersen sana tel numarasını verebilirim.... 69 dan tavşan yapmayan varmıdır ki :) |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
|
hasmatik denilen firma bu konuda cok iyi profil ve baglanti elemanlari uretmekte.bir goz atmani tavsiye ederim.
web siteleri var.www.hasmatik.com.tr olabir yada sadece www.hasmatik.com |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
|
Sürgülü kapı
Kayar kapıda istediğiniz performansı alabilmeniz kullandığınız sisteme bağlı...
İtalyan Scrigno sürgülü kapı sistemi satmaktayız. Her türlü bilgi için, 0312 4472929 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Forum Üyesi
|
Kayar Kapi
Merhaba arkadaşlar ben Ankara sitelerden yazıyorum bu konuda bende bir imalatçı olarak
bilgi vermek istedim. şu anda hangi tür kayar kapı yapmak istiyorsanız bunun bütün aparatları piyasada bulunmaktadır. bahsi geçen kayar cam kanat için üstten tavana veya yandan duvara bağlanabilir ayrıca istenirse duvar içindede çalışma imkanı üretici tarafından sağlanabilir. not:bu tür bir imalatın özellikle uygulanacak mekan ev ve çocuk'ta varsa en sağlıklısı lamine camdır hiç bir riski olmaz içiniz rahat eder tabii bu benim fikrim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
|
Scrigno
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
|
kayar kapılar hak.
iki tarafı sıva telli ara boşluğu 6cm olan10cm hazır duvar elamanları var.tek kapı veya çift kapı için üst başlığında u ray ve mekanızması mevcut.cam kilitleri genellikle ithal,çuhadaroğlu/hürriyet mah. de bulabilirsin.kapıya bu kilidin yarığını açıp temperlenmesi gerekir,sarıtaş cam /çağlayan ,tem mob.nın üst sok.ğı,ayrıca tem mob.dan alıcağın kayar cam için mekanizmayı sarıtaş sana lazer ile yapıştırabir.
yalnız duvar elemanları biraz pahalı,demir konst.ile kendin yapıp sıva teli veya alçıpan ile oluşturabilirsin. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sürme kapı sistemlerinde çok değişik metotlar var.Fakat hem gayri estetik,hem ışık-ısı ve ses yalıtımından yoksun, hem de kısa ve orta vadede mutlaka sorun yaşatıyorlar.Bu metotlardan en estetik ve güvenilir olanı tüm detayları düşünülerek standard üretimi yapılan duvar içi çalışan sürme mekanizmalarıdır.Bu mekanizmalar özel korigasyonla mukavemeti arttırılmış galvaniz bir çelik kutu, ray-makara ve ölçü stabilizayon parçalarından oluşur. Öyle basit konstrüksiyondan bir kutu yapalım piyasadan ray ve makara alalım kendimiz yapalım demekle hiçbir şekilde estetik, ömürlü ve düzgün çalışan bir sistem yapılamaz. Zira her işte olduğu gibi bu işin de kendine göre püf noktaları vardır.
Ayrıca piyasada satılan en iyi marka ray ve makara dahi sorunsuz bir çalışmayı garanti edemez. Piyasada yerli (MASTER) marka ve italyan ürünler var. Master markası ile satılan yerli ürün tüm detayları ile iyi düşünülmüş ve özellikle bir örneği olmayan son derece kaliteli ray ve makaraları ile her türlü mekana çözüm sunmaktadır. Ayrıca hem ölçülerdeki esnekliği, hem farklı sorunlara farklı metotlarla değişik ürünler sunabilmesi, hem de yerli firma olmasından dolayı hızlı ve yerinde çözümler üretebilmesi sebebiyle tercih sebebi olmayı hakeden bir firmadır. İlgilenenler için : www.master-slide.com Tel. : 0(232) 328 28 65-328 10 30 Fax. : 0(232) 328 28 66 |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|