![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Zemin Kaplama Malzemesi
arkadaşlar zemin kaplama malzemesi olarak bir şey sormak istiyorum. genelde tv programlarında görüyoruz, özellikle hülya avşar şov da zemin parlak bir malzeme ile kaplanıyor. ve malzeme zeminde yekpare olarak görünüyor. bu malzemenin adını bilen var mı acaba?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
aylardır hülya avşar şovu görmedim ama parlak zemin kaplama malzemesi çoook.
mesela doğal olan granitler var. derzleri sıfır yapılınca tv de yekpare gözükebilir. ya da marmolium gibi vinil malzemeler var. onların sınırı sonu yok. bence babaannemin evindeki muşamba kaplamanın modern ve teknolojik olarak gelişmiş bir tipi ama seven pek seviyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
:)
senin gördüğün yer kaplamaları büyük ihtimalle linolyum veya kauçuk yer kaplamaları...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Kaan3D,
Bahsettiğin tarzda kullanılan zemin malzemesi epoksi olabilir..Parlak ve mat olarakta uygulanabiliyor..Genelde yoğun olan sirkülasyon alanlarında kullanılıyor..Umarım yardımcı olabilmişimdir.. :) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Belki bunlar yardımcı olabilir...
http://raf.arkitera.com/tag.php?action=displayProducts&tag=Kauçuk http://raf.arkitera.com/product.php?ID=114 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
PVC Zemin Kaplamasında da düz renkler ile o görüntüyü bir çok defalarda yaptım, hem akustik açıdan hem de bakım açısından iyi malzeme,
konu ile ilgili geniş numune yelpazem var, yardımcı olabilecek ise gönderebilirim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar selam,
Benim de ışıl ışıl yekpare bir zemine ihtiyacım var. Şu an nette epoksi ile ilgili araştırma yapıyorum ama iyi bir siteyle karşılaşamadım, firma adı bilen var mı? Bu malzeme nasıl uygulanıyor. diş kliniklerinde uygulanabilir mi ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Epoksi ışıl ışıl bir zemin sağlamıyor bence.
0 derzli çimstone, parlak katkılı seramikler ya da mermer le parlak ve homojen bir görüntü yakalanabilir. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Linolyum gibi birşey olmasın?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Endüstriyel zemin
Genelde fabrika gibi çok ağır sirkülasyon alanlarında epoksi zemin kaplama kullanılır. Renk ve desen alternatifleri de olduğundan günümüzde dekorasyonlarda da tercih edilebilir oldu...Ya da hijyen açısından hastane, ameliyathane gibi yerlerde de tercih ediliyor. Ben size Yapı kataloğunu tavsiye ederim. Zemin bölümünden ulaşabilirsiniz....
Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar yapı kataloğuna bakmak aklıma gelmemişti.
gerçekten bir çok marka ve ürün bir arada aslında imajlar biraz yetersiz ama, yinede iyi oldu. sanırım malzemeyi ürün örneği ile görmek lazım. hillside su da kullanılan kaplamada epoksi diye hatırlıyorum yanıldım mı ? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Üye
|
Epoksi yer kaplaması
Malzeme dekoratif, hijyenik, ister mat ister parlak. Zeminde inanılmaz efektler yaratılabiliyor. Fabrika zeminleri, hastaneler, alışveriş merkezleri kullanıyordu, şimdi yeni trend modern ofisler ve yaşama alanları yaratılabiliyor. Epoksi yer kaplaması konusunda daha detaylı bilgi almak isteyen varsa yardımcı olmaya hazırım. email: vtevik@superonline.com
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Zemin kaplaması
Belirttiğiniz özelliklere uygun yük miktarına göre değişen zemin kaplama ürünleri kullanılır.
Epoksi esaslı reçineler,Poliuretan reçineler,Polyester esaslı reçineler,Akrilik esaslı reçinler yuk ve diğer şartlara göre tatbik edilir.Bunlar yapışma mukavemeti,flexibilite,UV dayanımı,mekanik mukavemet,ısıl değişkenlik vb. fonksiyonlar dikkate alınarak secilir. Bilinçli veya bilinçsiz birçok uygulamada epoksi kullanımı ülkemizde yaygındır.Büyük olasılıkla epoksi uygulamadır.Detaylı bilgi isterseniz bize yazabilirsiniz. Saygılarımızla |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba kaan
gördüğün malzeme büyük ihtimalle epoxy bunun dışında yekpare görüntüyü linoleum veya pvc döşemelerde almak mümkün ancak parlaklık ve sağlamlık açısından epoxy olmalı |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
epoksi zemin kaplaması
Epoksi reçineler 2. dünya savaşı sırasında keşfedilmiş muazzam bağlayıcı özelliği olan kimyasallardır. Fakat zemin kaplamalarında %50 oranında başkaca kimyasallar kullanılır. (barit,pigment,v.s..) zeminde bu dolguların dayanımı çok iyi olmadığından kaplama kolay çizilir. Bunun için biraz pahalı olmasına karşın hem daha parlak hemde çizilmeye daha dayanıklı "granit epoksi "de denilen zemine serilen renkli kumun uzeri şeffaf (%100)epoksi kaplanarak yapılan zemin kaplamasını tercih etmenizi öneririm.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|