![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kayrak taşı cephe kaplaması
Bahçe evi inşasına başlamak üzereyiz. Ancak malzemeyi çok iyi tanımadığım için sormak istiyorum betonarme üzerine mi kaplama yapılması daha doğru olur yoksa başka önerebileceğiniz bir şey var mı? Teşekkürler...:K
Kaplama malzemesi olarak kayrak taşı kullanılacağını belirtmek isterim. En son Omer Yilmaz tarafından düzenlendi : 17-07-2008 22:00. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kayrak taşını uygulayacağınız yüzey betonarme de olabilir,tuğla duvar yüzeyi de olabilir.Kayrak taşının kalınlığı ortalama 5 cm olduğu için herhangi taşıyıcı bir önleme gerek yoktur.Yalnız tuğla duvar üzerine yapılacak kaplamada sıva üzeri sürme izolasyon uygularsanız derzlerden gelecek yağmur suyunu önlemiş olursunuz.Eğer kaplamada kalın derz tercih edecek olursanız derz harcının içine su yalıtım malzemesi ilave etmeniz gerekmektedir.Kaplama bittikten sonra isteğinize bağlı olarak taşın doğal rengini değiştirmeden sıvı püskürtme izolasyon yapılabilir.Dış mekanda zemin kaplaması olarak kullanıcak olursanız 3-4 sene içinde renk deformasyonu olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şahsen kayrak taşını hiç beĞenmemekle birlikte ,maliyeti farklı olsada taşın kendisiyle duvar örmenizini öneririm .Bu zamanın zayıf kayrak üzerine etkisini ortadan kaldıracağı gibi çok daha natürel cephe elde etmenize olanak sağlayacaktır .Mal sahipleri bir süre sonra kayrak derzlerini boyamakta ve duvarı katletmekteler .
Veni, vidi, vici En son ayasofya tarafından düzenlendi : 30-07-2008 11:42. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kayrak taşı özellikle izolasyonu ile ilgili bilgiler için teşekkürler...zemin kaplaması olarak kullanıldığında kışın özellikle kar yağınca kayma olayını engelleyen bir taş olduğunu öğrendim.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|