![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yığma yapıda duvar tekniği
2 katlı bir yığma yapı projesi hazırlıyorum. Dış duvarlar 30 cm olacak. Ancak cephede, duvarlarda hafif hareketler yapmak istiyorum. Uygulamada bunu nasıl yapabiliriz?Farklı kaplama malzemeleriyle de yapılabilinir.Ancak böyle olmasını istemiyoruz sadece duvar kalınlığıyla oynayarak olsun istiyoruz. Duvar kalınlığı yer yer değişmiş gibi olacak. Döşemeyle ilişkisi nasıl olmalı? Karkas bina için çözüm üretebiliyorum ancak yığma olması taşıyıcı yönünden endişelendirdi. Yardımlarınızı bekliyorum. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gunumuzde bahs ettiginiz turden yigma yapilar neredeyse hic yapilmiyor ve kullanilmiyor.Hele 2 katli yigma yapi da ilk goze carpan 30cm dis duvar kalinliginin cok az oldugu izlenimi veriyor en az 50 cm olmali derim ben tabi duvar malzemesi onemli nasil bir malzeme secdiginize bagli.
birde usune ustluk dis duvarlarla oynuyacaginizi soyluyorsunuz genis pencere bosluklari gibi anliyorum ben ki bu isi cok daha karmasik yapacakdir,yiga yapida istenen min bosluk mak yuzey statik olarak. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
yapacaginiz yapinin yigma olacagindan bahs etmissiniz ama tasiyici duvarlarin betonarme mi? dogal tas duvar mi olacagini belirtmemissiniz! birde yapi nerede yapilacak? (kacinci derece deprem bolgesinde) dosemeyle ilgili bir aciklama yaparsaniz (betonarme mi? baska bir sey mi dusunuyorsunuz? ) ve son olarak duvarlarla ilgili nasil bir hareket dusunuyorsunuz? bu konulari biraz acarsaniz, sanirim konuyla ilgilenen arkadaslar daha fazla yardimci olacakdir.
saygilarimla... En son moose tarafından düzenlendi : 05-04-2008 09:51. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|