![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Biz bu işi çok başka detaylar ile aldık ve ona göre fiyat verdik. İşin güzel olması ve sağlıklı olması adına işten zarar etmeyide göze alarak tamamladık ve fiyat olarakta uğraş olarakta zarar ettik. Ama sonuç olarak biz yaptık diyeceğimiz bir ürün ortaya çıkardık. Sizin eleştirinizi okuyunca ortağımı çağırdım İbrahim ( rsimler de lazerle kot işaretlemesi yapan :) ) Çok gurur duyacağın birşey okutacağım dedim ki , onun bu çalışmayı buraya gönderdiğimden haberi yoktu. Yaptığımız işin hakkını vermek adına katlandığımız çabayı gören birinin olması bile bizi inanılmaz mutlu etti. Yıllardır meslek ahlakını korumak adına, yaptığımız işin hakkını vermek adına yemediğimiz kazık etmediğimiz zarar kalmadı. Birilerinin bunu anlayabiyor olması hevesimizi yeniden arttırdı. Çok teşekkür ederim sevgili lumina. Kriko macerasına gelince o daha bir komedi ; Normal bir kriko ile kaldıramadık. İnşaat iskelelerinin ayarlı kalın vidalı ayakları vardır . Onların bir tanesinin boyunu ahşap takozlardan yastık yaparak ayarladık. ve çevirme kulaklarına boru takıp ( meşhur kuvvet çarpı kuvvet kolu :) ) çevirerek kaldırdık gacur gucur çatır çutur bütün direnmelere rağmen en ilkel vidalı bir demir boru işimizi çözdü. Çözümü çok uzakta aramamak gerekiyormuş insan bazen dibindekini göremiyormuş. Ne yazıkki resim yok kriko ile ilgili. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yönetici
|
Bence yaptığınız şey önemli gerçekten. Mimarlık dediğimiz etkinliği hep gösterişli büyüklüklere ait bir uğraşıya güdüleyen eğitim anlayışının içinden geçtik, hala da öyle yapılıyor izlenimi var. Veranda gibi büyüklükler ise neredeyse ustalara terk edilmiş bir aralık ya da çok ta "ciddiye" alınacak, heyecan kaynağı olacak dolayısıyla da üzerine düşünülecek birşey değil gibiyken sizin bunu kırma çabanız ve burada bunu paylaşmanız bence bizim teşekkür etmemizi gerektiriyor :) Çalışmalarınızda başarılar.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
|
Bir Veranda Uygulamasının Anatomisi cevaben
THELİON, arkadaşım eline sağlık güzel olmuş. ustalarında çok güzel işçilik çıkarmış, onlarında eline sağlık.
Ben Antalyada sürekli bu tarz işler yapıyorum. Ahşap yapı sistemleri üzerine çalışıyorum. resimlerde gördüğüm kadarıyla sadece ana taşıyıcı kirişi (karın altı ) profille giydirme şeklinde yapmışsın, profil zamanla antipas dahi uygulasan enfazla 3 yıl içerisinde paslanma yapar. pas ahşabın içine akma yapar ve ahşanın ömrünü çok kısaltır. profil uygulaması yerine 10*30 lamine ahşap ve sağdan ve soldan elibelindeler koyarak yapsaydın sorunun çözülürdü, |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sayın Ömer Yılmaz Teşekkür ediyorum. Daha öncede dile getirdiğim bir konu vardı. "Mimaride Ahşap uygulamaları" gibi bütün ahşap ve mobilya alanları ile ilgili konuların ve birçok gerekli detayın paylaşılabileceği konu başlığı açılırsa, (şahsi kanaatim) daha faydalı olacak. Çünkü bu tarz detaylar genel uygulama konuları gibi geniş bir başlık adı altında zamanla kaybolacaktır. Hemde bize bildiklerimizi paylaşamak için daha çok heves verecektir. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
|
Sistematik olarak ahşap, çelik, özellikle ısı ve su yalıtımlarında uygulama ve detayları taşıyan başlıklar oluşturmak konuların kaynayıp gitmemesi ve netleşmesi açısından bence de olumlu olur.
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Proje yan görünüşünde baktıysanız eğer, ön saçak noktası 228 cm düşüyor eğimden dolayı. bu noktada kullanılacak 10*30 lamine ahşap hem oran olarak hemde zemin ile tavan arasında kalan mesafe olarak çok rahatsız edici olacaktır. Ve Bırakın 10 * 30 gibi bir kesiti 8 * 13 lük bir kesite bile zor ikna ettik. Eli belindeler Diğer tabiri ile payandalar bunlar işin kolay yoluydu eli belindeleri kullanmak isteseydik zaten bu zorlukların hiçbiri yaşanılmazdı. Ki payandalar bence görüntüyü çok bozacaktı. Lamine ahşap teknolojisi kalın kesitlerde inanılmaz güzellikler ve kolaylıklar sağlıyor haklısınız. Ama söz konusu narin kesitler olunca problemler başlıyor. Belki yolunuz düşmüştür. Lütfen beşiktaş iskelesinde tavanda bulunan lamine kirişlere bir bakın açıklıklarda nasıl sehimler yapmış ve açılmalara maruz kalmış. Narin kirişler, narin kesitler çok daha problemli ve zordur. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
PAS meselesine gelince ahşabın etrafına kullandığımız yapıştırıcı muhteviyatı gereği gözeneksiz ve metalin yüzeyine herhangi bir hava su sürkülasyonuna izin vermeyecek durumda zaten paslanma olması demek yapışan yüzeyin ahşabı çürütmeden öncesinde YÜZEYDEN PASIN KAVLAYARAK ayrılması demektir ki bu alınamaz bir risktir. Yapıştırıcıyı özellikle çok araştırdık.
En son kiriş üzerinde kalan alanada antipas ve polyester döküm uyguladık. Ankaranın bağıl nem ortamında da paslanacaksa bütün bunlardan sonra buyursun paslansın efendim. Bence paslanmadan önce hesap edilmesi gereken esas konu metal ile ahşap gibi iki farklı genleşme değerine sahip malzemenin kompozit bir birliktelik içerisinde sıcaklık ve soğukluk değerleri karşısında nasıl bir içsel gerilim oluşturduğu ve bunun nasıl bertaraf edildiği. "İşte küçük sırrımızda orda gizli." :) |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ellerinize sağlık Yılmaz Bey. Gerçekten çok hoş bir uygulama oldu. Çizim aşamasından yapım aşamasına kadar gören biri olarak çok kaliteli bir ekibe sahip olduğunuzu yakınen bilmekteyim.
Bir düşüncenin (hayalin) gerçekleşmesini ancak sizin gibi biri hayata geçirebilir. Tekrar emeğinize sağlık. Tebrikler:) |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
İlkay hanım (işveren adına işin kontrolünü sağlayan mimar) bütün güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Ama beni çok utandırdınız. Yüzüm kızardı. İşin işleyişine katkı sağlayan hiç dinmeyen güler yüzünüze sağlık. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|