![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Yapı Kataloğu Tasarımı
Arkitera Yapiportali adresinde bir yapı kataloğu yayınlamayı planlıyor.
Bununla ilgili altyapı ve tasarım çalışmalarımız oldukça uzun süredir devam ediyor. Buraya yapı kataloğu başlıklı bir konu açmamızın nedeni de işin içinden çıkmakta zorluk çekiyor olmamız :) Forum kullanıcılarından bir isteğimiz olacak, bu istek öğrenci,profesyonel,inşaat mühendisi,mimar ya da sektörle ilgili tüm kullanıcılarımızdan: Bir yapı kataloğunda neler görmek istersiniz? Tasarımı çok basit ve sadece yazılardan oluşan bir analyışta mı yoksa biraz daha iddialı bir anlayışta mı olmalı?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Kimselerden ses yok!
Neyse ben sormaya devam edeyim Sfb mi (alıştığımız ve bize Mimarlar Odası ve YEM tarafından sunulan sistem) olmalı yoksa başka bir düzende mi?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
internette olacağına göre, kütüphane kitap kataloglama sistemi gibi de olabilir.
kullanıcı -mesela ben, büyük olasılıkla anahtar szöcükler kullanarak arama yaparım. sfb ile, bir yere kadar arama yapılabiliyor ama daha sonra sayfa çevirmeye başlıyorsun, kitap olarak kullanılabilen bir sistem ama internette en rahatı anahtar sözcüklerle arama yapmak. bir de bazı insan kaynakları sitelerindeki gibi çok altkategori yardımıyla arama yapmak bulamamayla sonuçlanıyor. her malzeme tek bir iş için kullanılmıyor çünkü, sistem başka başlıklar altında da aynı malzemenin görüntülebinir olmasını sağlasa iyi olur. çok karışık anlattım :p, demek istediğim şu; kütüphane taramasında bir-iki anahtar sözcük girince çıkan kitapların, kategorileri, konuları ve yazarları da çıkıyor, dolayısıyla o başlıkların altına da bakabiliyorum. mesela restorasyon yazınca 3 tez çıkıyor, orada istanbul a rastlayıp, istanbul başlıklı kitaplara gidebiliyorum. sonra sedad hakkının kitaplarına bakıyorum. sonunda kayboluyorum belki de :) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
tasarıma gelince,
katalog deyince nasıl birşey yapcaksınız ki? şu anda kullandıklarımız asıl olarak firmaların broşürlerini içeriyor. iddialı anlayış nasıl bir şey? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
<<<<CADD>>>>
CAD BLOKLARI MUTLAKA OLMALI
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
|
Re: Yapı Kataloğu Tasarımı
Alıntı:
Yapı kataloğu 'nu sabırsızlıkla bekliyorum Katalokta yer almasını istediğim yada yer alması gereken (bence) konular , özellikle yeni mezunlar için sektörle ilgili teknolojinin yenilikleri ve teknik bilgi ipuçları çok ilgi göreceği ve fayda sağlayacagı kanaatini taşıyorum. Sektörle ilgili ürün portföyü ve bilginin paylaşımı kaliteyi ve bilinçli yapılaşmayı arttıracaktır . Tabiki iddalı oluşu anlama değer katar. İlgilerinize teşekkürler |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
yönetici
|
Biraz daha sabır ;) az kaldı
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Re: Yapı Kataloğu Tasarımı
nasıl yaparsınız bilmem ama mutlaka ve mutlaka mimari uygulama detaylarında olmalı malzemelerin
saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
GİMSA ASMA TAVAN SİSTEMLERİ
:p
BİZ GİMSA ASMA TAVAN SİSTEMLERİ VE İNŞAAT MALZEMERİ FİRMASI OLARAK BU TİP KATALOG ÇALIŞMANIZA DESTEK OLMAK İÇİN HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ SAYGILARIMLA SERDAR ÇETİN MİMAR 02165760675-5760671-5760670 |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|