![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Prefabrik yapı
Gerçekleşmiş pek çok örneği olduğunu biliyorum ama tekstil dokuma tezgahlarındaki vibrasyonun betonarme prefabrik yapı karkasında herhangi bir problem yaratıp yaratmıyacağı konusunda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar...İşin açıkcası statiğin ve bu iş için gerekli bilgim yok.Ama bir mühendis öğrencisiyim.Şu an staj yapmaktayım ve edindiğim bilgiye göre;yeni dökülmüş,kalıbı alınmış bir betona bulon kaçmak istersek o esnadaki titreşim bineyı yıkabiliyor-hatta gerçekleşmiş örnekler oldukça fazla-...Aynı zamanda artık asansör hacimleri binalardan ayrı bir hacim olarak derzlerle birleştirilerek yapılıyor.(asansör motorundan dolayı)...Fakat aynı zamanda eğer hesapları yapılırsa titreşime dayanıklı;bineya ve mak. zarar varmeyecek absorbelerle binaya zarar vermeyecek halde projelendirilebilinir.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Bina nasil yikilir
Merhaba,
Beton kolona delik acildigi icin bina nasil yikilmis merak ettim. Ali Naci |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar sorunuzun cevabını şöyle vermeye çalışım;tam mukavemetini almamış beton ,granülleri arasındaki kenetlenme kuvveti tam olarak sağlanmadığı için,bulona vurmak suretiyle yaptığımız titrşimler tam bütünleşmemiş granüllerin arasında mevcut olan birleşme kuvvetini de yok ediyor ve beton mukavemetini kaybediyor,hali ile bina çökmeye geçiyor...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|