![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Prekast söve elemanını kendim yapmak istiyorum.
Selamlar,
Piyasada bazı firmaların prekast elemanları var. Ancak kendi hazırladığım kalıplara donatılı olarak söve elemanlarını kendim yapmak istiyorum. Siz olsanız kalıbı hangi malzemeden kullanır ve kalıp içine dökülecek malzemeyi neden seçerdiniz ??? |
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
kalıp olarak kauçuk veya çelik kalıp ,
bu yüzeylere uygun bir kalıp yağı , beton olarak polimer katkılı , polipropilen liflerle zenginleştirilmiş ve beyaz çimento kullanarak bahsettiğin tipte söve yapabileceğini düşünüyorum. Kolay gelsin , eğer bunu veya farklı bir yöntem deneyip sonuç alırsan olumlu veya olumsuz , bunlardan haberdar olmak isterim.............. |
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Sağol osirkeci;
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bu polipropilen lifler nedir? Nereden bulabilirim. Kalıbımın iç genişliği 20 cm olacak. Bu nedenle ben kalıbın içine 6'lık donatı koymayı düşünüyordum. Bunun yerine file benzeri bir malzeme koyabilirmiyim? Teşekkür ederim.. :) |
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
http://www.pieri.com/efiber.html
www.beksa.com.tr http://www.grace.com/ bu adreslerden lifler ahkkında bilgi alabilirsin....... kolay gelsin |
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
prekast söve
arkadaşlar, bende prekast söveleri kendim yapmak istiyorum.
ulaştığınız bilgileri ve karşılaştığınız problemleri paylaşırsanız sevinirim. bir de montaj konusunda bilgisi olan var mı acaba? herkese iyi çalışmalar |
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
prekast söve
acaba kalıp ve malzeme fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Söve imalatı
Söve yapılırken çimento dozajı ne olmalıdır? Karışım oranları nedir? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
söve
Arkadaşlar ben bu malzemeyi kullandım.Kalıbından,dökümüne içindeki elyaftan montajına kadar bilgi sahibiyim.Mail ile bana sormak istedilerinizi sorabilirsiniz.Çok profosyonel sorularda size tavsiye edeceğim kurumlar var.Teşekkürler
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Üyesi
|
Fiberbeton
Alıntı:
Biz xps den mamul dis cephe urunleri kullaniyoruz.Ancak fiber beton dayanim ve estetik acisindan daha on plana cikmakta oldugundan Fiberbetonda kullanilacak kaliptan donatiya ve fiber betonun temininden ankrajina,malzeme teminine kadar butun bilgilerele teknik cizimlere ihtiyacimiz var yardimci olursaniz sevinirim.Iyi calismalar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
end.mes.lisesi yapı bölümünde ders konusu olarak kullanılmak üzere söve hakkında her türlü bilgi ve çizime ihytiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.burakhan
En son burakhan tarafından düzenlendi : 02-11-2005 15:08. |
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
.
Çirkinlik numunesi prekast söveler..
Evlerde, iş merkezlerind,. otellerde, zevksizliğin temellerinden birini oluşturuyorlar. Bırakın geliştirmeyi ve uygulanmayı, piyasadan yok edilmeliler. Modern, çağdaş detayları değerlendirmek gerekir. Bu takma ekler masraf, iş gücü kaybı ve görmemişliktir. Hatta kıroluktur. |
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba bende bu iş için tam 5 yıldır uğraşıyorum ve bazı işlerde yaptım polyester kalıp yoğunlukta kullanılıyor siz nasıl kalıp kullanıyosunuz bilmiyorum büyük firmalar harcı püskürterek kalıba yayıyor ama ufak firmalar çift kalıp içine yarı sıvı halde sıkıştırma yani vibrasyon şeklinde uyguluyor malzeme ise 25-30 numara silis kumu 30 luk polipropilen çimsa beyaz çimento sika 1 ve sika h 200 benim kullandığım malzemeler bu iş için çok para lazım ben şimdi beton işini bırakmak üzereyim farklı hazır malzemeler kullanıyorum ve kendimde iş yerimde kalıpta imal ediyorum farklı işler ve müşteriler için ve aynı zaman da döktüğün malzemeyi belli bir zaman kürde yani sıcak ve nemli bir ortamda bekletmen lazım büyük metrajlı imalat hane lazım ve orjinaline uygun olması yani orjinal olması için makinalar lazım umarım hevesini kırmamışımdır ama inşaat işinin en zor işi diyebilirim sana kolay gelsin
|
|
|
|
|
#14 |
|
Üye
|
ömer çağlar arkadaşım
merhabalar.Ben orhan ural inşaat mühendisiyim.Fiber takviyeli beton konusunda bildiklerinizi ve özellikle harç karışım oranları,kimyasal katkılar(önemli) ve temin edilebilecek yerler hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim yada yönlendirebileceğiniz kişi veya kurumlar varsa onlarıda bildirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..
ural_ca@hotmail.com |
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
precast beyaz beton
söve yapımında donatı olarak cam elyafı kullanmak malzemeyi hafifletir ve kılcal çatlakları %60 oranında azaltır. puntalı demir donatı kullanılırsa malzemenin dayanımı daha fazla olur.kalıp olarak kullanılan genellikle polyesterdir fakat sövede detay az ise sac kalıpta kullanılabilir.tabi bı işi yapabilmek için geniş imalat alanı gereklidir .
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|