![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba söve imalatı ile bilgi istiyorsunuz size bu konuda daha öncede yazdımmı bilmiyorum sanırım yazdım iş yerime gelmiştiniz ben elyafla ilgili gerçek kullanılan elyafı temin ettim ve bunun döküm makinasını yaptım püskürtmali olarak bana mail atarsanız iletişimimiz için görüşürüz bütün sorunları hallettim grşz
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
|
selamlar
bahsettiğiniz döküm makinası nasıl bir şey ?
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
|
ikinci olarakta kullandığınız elyafın ismi ne?
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
|
SÖVE Nasil Yapilir? SÖve Nedİr?
ArkadaŞlar Kendİnİzİ Yormaniza Gerek Yok.amerİka KeŞfedİldİ Yenİden KeŞfetmeye ÇaliŞmayin Yolu Bİlen Bİrİne Sorun.ben Bu İŞ İÇİn 2 Yilimi Verdİm Bİr Haylİde Para Harcadim Bunlari Ögrenmek İÇİn.eger Bu Konuda Bİr Şey Ögrenmek İsteyen Varsa ÜÇretİnİ Almak Kaydiyla SÖve İmaltini Ögretebİlİrİm Yada HerŞeyİnİ Kurar Hazir Hale Getİrİrİm ÇaliŞmaya BaŞlarsiniz.sİz Malinizi Satin BoŞverİn Dedİgİm Gİbİ Amerİkayi KeŞfedelİ Çok Oldu Artik İnsanlar Uzaya Cikiyor.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Forum Üyesi
|
söve
Alıntı:
söve konusunda uzman firma fibrobeton kalitesiylede yaptıkları işlerlede kendisini kanıtlamış firma |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
|
söve
binalara hareket ve estetik katan söve imalatında 2 farklı imalat tekniği kullanılmaktadır.birincisi püskürtme ile sıva va şap pompaları ile yapılan imalat diğeri serbest döküm serbest dökümde çift taraflı kalıp sistemi kullanılmaktadır.kalıplar sac olabileceği gibi ayrıntılı modellerde fiberglas kullanılmaktadır.ters açılarda silikon kalıp kullanılır
|
|
|
|
|
#22 |
|
Forum Üyesi
|
köpükten söveleri tavsiye ederim
Piyasada strafordan yani köpükten söve imal eden bazı firmalar üstelik hammaddesi köpük olduğu için oldukça ekonomik fiyatlarda bulabiliyorsunuz bence aklınızda bulunsun
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
|
imalatçıya
Sevgili arkadaşım,öncelikle selam eder insanların hangi konularda kendilerini yorup yormayacağına onlar adına karar vermezsen sevinirim.Hatta sevinçten ağlarım.Öncelikle Türkçemize göstermiş olduğun bu saygıdan dolayı seni kutluyorum.Her Türk insanı senin gibi büyük harfin yanına küçük harflerle veya daha değişik metodlarla yazmaya başlarsa sayenizde Türkçemiz bir kaç yıl sonra iyice zıvanadan çıkar.(burdaki zıvana nın lamba zıvanadaki zıvanayla hiç bir alakası yoktur.)Ben açıklama yaptım ki bu tür kelimelere fazla kafa yormayasın Amerika yı yeniden keşfetmek zorunda kalmayasın diye.Bu çok hoşuna gideceğini tahmin edebildiğim girişten sonra gelelim söyleyeceklerime.Satırbaşı
1.Bu sitedeki temel amaç nasıl söylerler amerikada bilmem ama paylaşmaktır. Paylaştığın zaman bunun sana madden veya manen zarar verdiğini düşünmeye başladığın anda bu siteye girmenin bence pek gereği yoktur. 2.Bu sitedeki temel amaç hava atmakta değildir.Senin hangi konuda ne kadar çaba gösterdiğin ne kadar para harcadığın hiç kimsenin umrunda bile değildir.(veyada sadece benim umrumda değildir.) Mesela ben çok iyi urduca konuşurum ve analitik problemleri çözerim ama bundan kime ne.Ek olarakta basketbolu çok iyi oynarım bundan da kime ne.Neyse konu dağılmasın 3.Bu malınızı satın gerisine karışmayın cümleciğinide tamamen mantık kurallarına aykırı bulduğumu söylemek isterim.Benim ( benim derken tüm site üyelerini kastediyorum) malımdan kime ne?Ben genelde satmak yerine kredi çekmeyi daha ticari buluyorum.Ama bu kişisel bir tercihtir kim ne yaparsa saygıda duyarım. |
|
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
|
mimar bey merhaba
Selam Mimar arkadaşım; Sen urdu diline kendini fazla vermişsin ve sanırım Türkceyi unutmuşsun.Ayrıca adınızda Devrim üstelik neden benimle ugraşıyorsun insanların fikirlerine neden sayğı duymuyorsun sitede devrimmi yapmaya çalşıyorsun.Buradaki konu başlığı ne sövenin nasıl yapıldıgını soruluyor işte bende söylüyorum yardımcı olaçagımı.Para konusuna gelince çok harcadım ögrenmek için diyorum sizde harcamayın diye söyledim hava atmak için diyil.Yazı yazma konusuna gelince Türkceyi emin olun sizden daha çok seviyorumdur vede sayğılıyım(iyide bir TÜRK milliyetcisiyim).Bu arada sen sanırım mimarlıgı TÜRKİYE'de deyil ortadogu yeni gelişmeye yüz tutmuş bir ülkede bitirdin sanırım;Ve eğer benimle bir konuda konuşmak görüşmek istersen siteyi meşkül etmeyelim benimle direkt olarak irtibat kurarsanız ben size size söve yapmayı ögretiyim sizde bana türkceyi,konu sayfasının ne oldugunu,urdu dilini,basketbol oynamayı,hatta koşmayı yürümeyi hatta ukalalık yapmayıda ögretebilirsin
latasove@hotmail.com bekliyorum genelde online olurum |
|
|
|
|
#25 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Arkitera Üyesi
|
fikrizünübenacettin...
Selam imalatçı.
Şahsen (Şah Rıza pehlevinin kız kardeşi değildir,bence demektir.) öncelikle senden daha etkili daha okunabilir bir cevap beklerdim ama elinden gelen buysa yapabilecek çok şey yok demektir.Bu yazıyı çok daha önce yazmak isterdim ama malum iş güç pek vaktimiz olmuyor.Her ne kadar yazını etkili bulduğumu söyleyemesemde komijk bulduğum birçok tarafı olduğunu söyleyebiliri.En çok da benim ortadoguda bir okuldan mezun olduğum çıkarımı beni baya güldürdü.Senin bu çıkardığın sonuç varya benim yazdığım bu yazıyla üstteki başlık arasındaki bağlantı kadar. Yani YOK.Ben Urdu diline filan kendimi çok vermiş değilim o sadece senin anlayamayacağın bit tiye alma mevzuudur. neyse bu konuda da kendini fazla değil hiç yorma.Yürüme ve konuşma konusuna gelince ben bu konuda sana yardımcı olamam ama eminim sen bu isteklerin dogrultusunda araştırma yaparsan sana yardımcı olabilecekl uzmanlarla karşılaşırsın.En son olarak da bu kabadayı tavırlarını bir kenara bırak ben senin mesencırını ( mesenger yani ) yüklsem nolacak yüklemesem nolacak.Sınıfta kavga edip çıkışta buluşalım muhabbetine benzedi bu.Yazacaklarını buraya yaz cevabını alırsın. biraz geç yazabilirim ama kesin yazarım ayrıca ortadoğudaki ülkeleri ve insanlarını küçümseme.Güneşin hep doğudan doğduğunu unutma.. |
|
|
|
|
#27 |
|
Forum Üyesi
|
Değerli üyeler, Konu dışı kişiselleşmiş tartışmalar ve yermelerden uzak kalarak, başlığın önerdiği konu dahilinde üyelerin birbirlerine saygılı olduğu mesajlar gönderilmesini rica ediyoruz. Teşekkürler |
|
|
|
|
#28 |
|
Forum Üyesi
|
(mimardevrim için)SELAM MİMARCIK;MİMAR DİYEMİYORUM ÇÜNKÜ KÜÇÜK ŞEYLERE TAKILIYORSUN.Ayrıca bazı harfeler yada kelimeler için düzeletme yapacak vaktim yoktu kusura bakma .Hem nereden biliyim bir harf yanlış olunca senin anlayamayacağını,onun için demiştim msn den anlatıyım diye.Doğudaki ünüversitelerden bahsederken küçümsemek amaçlı söylemedim ben onu,ortadoğu ünv. giriş puanları çok düşük onun için dedim.Senin konuşmalarındanda ben öyle anladım onun için dedim.O kadar insanın arasından sen atlayınca bunu konunun üstüne bende cevap yazmak zorunda kaldım.Aslında senin böyle davranacağını bilseydim yazmazdım.Kompleksli insanlarla pek tartışmamda.Aslında şimdi bile cevap verirken size kendimi küçülmüş hissetmiyor deyilim.Neyse bu konu için bu sitedeki tüm arkadaşlardan çok özür diliyorum konu dışına çıktık biraz,üzgünüm.Herkese saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yönetici
|
Bu şekilde tartışmalar devam ederse konuyu sileriz.
Başka bir çıkar yol bırakmıyorsunuz. Büyük küçük harfe gelince Forumda bütünüyle büyük harf yazmak bağırmak anlamına gelir. Eğer bütün mesaj BÜYÜK HARFLERLE yazılırsa sistem otomatik olarak büyük harfleri küçükleri ile değiştirir. Ancak sistem, Türkçe karakterlerin ASCII kodlamalarına göre tasarlnmadığı için onları olduğu gibi bırakmakta ve bir büyük bir küçük harfli bir yazı durumu söz konusu olmaktadır. Bunlar dışında ben şöyelyim böyleyim demek pek makbul sayılmaz. Burada ÜCRETSİZ ve karşılıksız soru sorulu cevabı alınır. "Uğraşmanıza gerek yok verin üçretini (ç) ben size öğreteyim" denmez. Denemez. Eğer profesyonel olarak bu işin eğitimini vermek istiyorsanı PANO bölümümüze yine ücretsiz olarak ilan verebilirsiniz. Ama forumda bilginizi paylaşmayı arzulamıyorsanız kimseden ücret talep etmez, para karşılığı bilgi veririm diyemezsiniz. Bu mesaja cevap gelirse 1. sayfadan sonraki herşeyi silmek zorunda kalırız. Ayrıca birbirinizi kırıcı sözler yazmamaya davet ediyoruz sizi. Bu son uyarımızdır. Devamı halinde ilk rastlayan yönetici mesajların içeriğine ve dahi müdahale edebilir veya mesajları kim olduğuna bakmadan silebilir. "Benimkisi silindi onunkisi neden duruyor" şikayeti hasıl olmasın diye toptan konuyu silebilir. Bir kullanıcının mesajlarının bu yüzden silinmesi o kullanıcı için iyi bir şey değildir. Haberiniz olsun.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 15-09-2006 16:07. |
|
|
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
|
fikrizünübenecettin tatilde
Evet görüldüğü üzere imalatçı iyice saçmalamaya başladı.Mimar diyemiyormuş çünkü küçük şeylere kafa takıyormuşum .1.si senin bana mimar deyip dememen çok da umrumda.ikinciside ben şimdi burda oturup sana mimarların neyi takıp neyi takmamaları gerektiğini öğretemem.Ama her mimar için küçük şeyler çok önemlidir.Bahsettiğin küçük 'SEN' isen bunu bilemem.O biraz mimarın yapısıyla alakalıdır benim gibi bazı mimarlar senin gibi KÜÇÜK ŞEYLERLE ugraşabilir.
Ortadoğudaki mimarlık fakültelerinin giriş puanlarının çok düşük olduğunu nerden biliyon.Benim aklıma acaba sınavlarına girdinde başaramadın mı sorusu geliyo.Veya da bunu bana hakaret etmek içinmi söyledin? Bu konuda bildiğin en düşük puanlı okul neresi ? :)) eminim bu okulu söleyemeyeksin :)söylersen de benim aklıma direk ilk ihtimal gelir.Açıklama yapayım mı ? :)))) |
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|