![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
Cam Tuğla
:) Arkadaşlar! Aranızda cam tuğla hakkında bilgisi olan var mı? Binada uygulanması güvenli mi?
Çok dekoratif duruyor ama binanın dayanıklılığına bir zarar verir mi? Bilgisi olan yardım ederse sevinirim. En son lumina tarafından düzenlendi : 16-05-2007 22:46. |
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Güven problemi yaratması için taşıyıcı sistemin bir öğesi olması gerekir. Cam tuğla sadece dolgu malzemesi olarak kullanılıyor.O yüzden sorun yaratacığını sanmıyorum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Gecen sene staj yaptigim insaatta uygulanmisti bu cam tuglalar, elimde detay cizimleri var istersen gonderebilirim....
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cam tuğlası normal tuğla gibi bölme duvarı olarak kullanılır.Işık alması problemli olan yerlerde kurtarıcıdır.Dış cephede ormal tuğla foksiyonu gördüğü gibi aynı zamanda cepheden pencere açmadan ışık almaya olanak sağlar Statiğe bir katkısı olmadığı gibi dayanıklılığınıda etkilemesi söz konusu olamaz .Cam tuğlası yapılacak alan çok büyükse cam tuğlalaların aralasına kostrüksyon gerekebilir.Cam tuğlasını etrafındaki yivler kostrüksyonu saklamak için yeterlidir.fikrimce iç meknlar için cam tuğlası kullnmak yerine çok daha ucuz buzlu cam kullnmak daha isabetli olacaktır .
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Detay
elimde olan cam tugla detaylarindan birisi....
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ziyaretçi
|
Cam Tuğla
Cam tuğla detayları için teşekkür ederim. Mahmut Bey sizede bilgileriniz için teşekkür ederim. Cam tuğlanın binanın güvenliğine bir zarar vermeyeceğinden iyice emin oldum sağolun.
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cam tuğla uzun yıllardır ülkeizde kullanılıyor.Taşıyıcı olarak planlamamış olmasına karşın taşıyıcı özellikleri var denebilir ama normal tuğla duvardan biraz daha dayanıklılar yani tek katlı evin çatısını taşıyabililer ama sakın kolon kesip oraya cam tuğla koymaya kalkmayın,
uygulanırken kendine ait büyük derz artıları ile yerleştiriliyor derzlerine etriye çekiliyor ve beyaz çimento ile derzler kapatılıyor,aralarına köpük sıkıldığı ve farklı harçlarla sağlamlaştırıldığı da olur.Uygulama için demircilere başvurabilirsiniz, büyük kısmı nasıl yapıldığını bilir.Ülkemizde en büyük üretici şişecam en büyük satıcısıda erciyes cam tuğladır.
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Statiksel olarak tasiyabilir ama; Tasiyici olarak tavsiye etmiyorum Zaten tasiyici olarakta kullanilmiyor.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|