![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Traverten Döşeme Detayı
Havuz kenarına traverten döşeme için elinde *.dwg uzantılı detay olan varsa paylaşabilir mi lütfen? *.dwg uzantılı yoksa jpeg formatında bir kesit de işimi görür..
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Traverten Döşeme Detayı skybluey
Taşınmış: Traverten Döşeme Detayı
skybluey kendi mesajına cevap yazamadım umarım bu mesaja ulaşır tüm foruma iyi akşamlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
traverten döşeme detayı
İlgilenip detay gönderdiğiniz için teşekkür ederim ancak detayla ilgili birkaç sorum olacak. Döşeme ile küpeşte arasında kalan kısmı anlayamadım..Bir de kesitteki malzemeleri yazmışsınız.Döşemeden sonraki 40 cm lik kısmın açıklaması aşağıda yazdığınız maddeler sanırım ancak sonraki 120cmlik kısım nedir?Ben uygulamaya pek hakim olmadığım için sorularımı mazur görün.
En son asteria tarafından düzenlendi : 15-05-2007 11:49. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Döşeme ile küpeşte arasında kalan boşluk yapıştırma harcını ifade ediyor.
40 cmlik kısım olarak nereyi ifade ediyorsunuz anlayamadım ama detayda su yönünde eğimli bir kenar-küpeşte, bunun arkasında taşma kanalı, üstünde ızgaranın kesiti, devamında normal havuz kenarı döşemesi var. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Traverten Döşeme Detayı
ben gene bu konu altında cevap yazamadım üye adayı olduğum için herhalde
aslında phin yeterince açıklamış. orada 12 cm lik bir platform betonu var onun üzerine 4 cm lik( normalde 2veya 3 cm yeter 4olmasının nedeni döşemeyi küpeşte seviyesine çekebilmek) yapıştırma harcı onun üzerinede döşeme geliyor. Malzemeleri sormuşsun birde. Havuzun içiyle ilgili. Havuzun içinin sırasıyla sıvası izolasyonu ve mozaik kaplaması. Havuz betonunun üzerindeki 3 cm lik traverten küpeşte arada boyutları değişebilen savak kanalı sonra 2 cm lik traverten döşeme var. selamlar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
traverten döşeme detayı
En sonunda kesiti tam olarak anladım..Her mesajınızda biraz daha ileriye gidiyorum ;) Phin'e ve nethavuz'a ayrı ayrı teşekkür..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Rica ederim, :)
Meraktan soruyorum mimar mısınız? Zaman zaman detaylar hakkında sorularınız oluyor. Aslında detaylar bu işe yeni başlarken herkesin korkulu rüyasıdır ama genelde korkulduğundan daha basittirler. Bir kaç uygulama izlemek bu çizimleri incelemekten daha faydalı olacaktır. Ben ilk şantiye deneyimimde bir giyotin pencerenin uygulama detayı için 1 ay uğraşmıştım. Ama sonunda her türlü ahşap pencere detayını tek bakışta çözer hale gelmemi sağladı. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
traverten döşeme detayı
Ben peyzaj mimarıyım..Hem uygulama hem projelendirme üzerine çalışmalarımız oluyor..Forumunuzda oldukça sistemli bir bilgi alışverişi olduğunu farkedince üye olmak için girişimde bulundum..Üyelik için başvurmadan önce sabaha kadar Autocad mesajlarını taramıştım..Farklı sorunlarımın cevaplarını bulup kaydettim böylece..Kendi branşımda çok az çalışma tecrübem var o yüzden de öğrenmem gereken epey konu karşıma çıkıyor..Tek sıkıntım download kısmına yüklenmiş olan şeylere erişememek.. Bir de mesaja eklenti yaparken *.dwg uzantısı göremedim..Elimden geldiğince konuları tarayıp mesajları okuyorum..Acil yardım gerektiğinde şimdi ilk mesaj attığım yer forum oluyor :)
En son asteria tarafından düzenlendi : 15-05-2007 15:43. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
traverten döşeme detayı
Rica ederim.
Havuz konusun da sormak istediğin başka şeylerde olursa bana sorabilirsin. Selamlar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|